Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

Alpen strak blauw met nevelbanken noordkant en zonder zicht op sneeuw

check ook eens

18 Reacties

 1. Jorne schreef:

  Ik zie het misschien wel iets winterser in, komende week 3x leuke sneeuwkansjes vanaf zo’n 2000m en aanhoudend te koel voor het jaar. Als daar dan 3x 15cm bij valt hebben we mogelijk toch wat mooie webcams. Bedenk wel; 1 uurtje zonneschijn en alle sneeuw is weer weg. Daarna enteren de resten van Dorian mogelijk Europa dus dat betekent: 100% onzekerheid

 2. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/09/1567492982.jpeg[/img]
  We gaan het zien of er een vlok sneeuw gaat vallen dit weekend. Verlopig genieten we nog volop van dit weer. In de schaduw nu een stuk kouder(nu 10graden) Maar de zon op deze hoogte is nog sterk. De teller staat alweer op 37 graden.

 3. Breunis (Nature Trail) schreef:

  De kans op mooi nazomerweer in de Alpen is vanaf 13 september weer groter geworden.
  https://meteologix.com/nl/model-charts/euro/2019090300/europe/sea-level-pressure/20190913-0000z.html

 4. Asten (Harmelen) schreef:

  Ik wil verder geen reclame maken maar in de KIJK nr 8 (augustus) een mooi artikel over voormakig medewerker van Greenpeace Patrick Moore (ecoloog). Hij gaat in op de CO2 uitsoot die niet de ondergang maar de redding van het klimaat zou zijn. Een half miljard jaar geleden was de concentratie CO2 10 tot 20 keer zo hoog als nu… Sindsdien zijn er 2 grote dalingen geweest (laatste 150 miljoen jaar geleden tot het CO2-niveau geleidelijk afnam tot 180 ppm (deeltjes per miljoen)). Als je je bedenkt dat bij 150 ppm planten en bomen doodgaan door gebrek aan voeding.. Omdat het daarna warmer werd steeg het aantal deeltjes per miljoen tot 280. Het huidige niveau van 410 ppm is dan ook geruststellend in de wetenschap dat zonder menselijk ingrijpen het aantal deeltjes waarschijnlijk weer zou zijn gaan dalen met wellicht fatale gevolgen. Voor planten ligt het optimale CO2niveau ergens tussen de 800 en 2000 ppm..Als je je bedenkt dat bomen ooit evolueerden bij een ppm van 7.000 is daarmee genoeg gezegd… artikel gaat nog een tijdje door. De beste man wordt constant gedwarsboomt bij lezingen wereldwijd…
  Het is te schofterig (sorry voor het woord) voor woorden. Eindelijk weer eens een man die zijn nek uitsteekt en én passant nog even opmerkt dat de zeepiegel al eeuwen 3 mm per jaar stijgt dus al ruim vóór de industriële revolutie en aangeeft dat het ‘gezaghebbende’ IPCC voornamelijk bestaat uit meteorologen. Duizenden andersdenkende wetenschappers zoals evolutiebiologen, geologen en astrofysici worden vakkundig buiten de deur gehouden…

  Misschien is het een idee om deze naam in ons achterhoofd te houden en tzt een lezing te laten verzorgen… dan nodigen we meteen ook wat bollebozen van het KNMI uit…

  Schokkend is ook dat dit artikel alleen is geplaatst omdat de coordinerend redacteur even niet ‘in charge’ was…. hulde dan ook A.K. van de KIJK (ik zal zijn naam hier niet noemen omdat ik anders wellicht auteursrechten schend) die gelukkig van het horen én wederhoren is. Ook in dit geval moest er dan ook een artikel worden geplaatst van iemand die de beweringen van Patrick Moore probeert te weerleggen…

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Hier overigens gepost omdat dit het meest recente door Hajo aangemaakte artikel is 😉

  • Pieter (andere) schreef:

   Dit staat dan weer haaks op het verhaal dat Frédéric hier laatst plaatste dat de stijging van het c02 gehalte juist niet goed is voor planten. Die groeiden daar niet goed meer door.

   • Jeroen amsterdam schreef:

    Zei Frederic dat serieus? Ik wil zijn bron daarover dan wel zien, want er zijn heel veel experimenten gedaan en heb er zoveel over gelezen dat de waardes die we nu hebben laag zijn in verhouding. Boeren verhogen ook hun gehaltes in de kassen. NASA zelf heeft ook onlangs bevestigt met satelliet plaatjes dat de aarde aan het vergroenen was mede door een hoger ppm aan Co2. Nou wil ik niet zeggen dat NASA altijd gelijk heeft, maar dat stellen ze niet zomaar lijkt mij.

    Ik ga opzoek naar wat artikelen voor je.

   • Jeroen amsterdam schreef:

    https://cei.org/blog/yet-another-study-confirms-ecological-benefits-carbon-dioxide

    Ik had deze link in mijn favorieten staan. Ik ga je hier niet vertellen dat dit de waarheid is, maar het doet wel aan bronvermelding en daar kan jij zelf weer op voortborduren als je wilt.

    • Pieter (andere) schreef:

     Ik kan me vergissen maar zal eens kijken of ik de berichten nog kan vinden ergens.

     • Pieter (andere) schreef:

      Ik was ongetwijfeld te kort door de bocht maar het bericht waar ik op doelde was het bericht van Frédéric op 3-8 2019 om 12:33. Ik copy/paste het laatste deel:

      Eergisteren trouwens nog een interessante studie gelezen, gepubliceerd in oktober 2018. Jarenlang heeft men vegetatie geobserveerd, op verschillende plaatsen in de wereld, die gecontroleerd continu in een omgeving met 710 ppm CO2 gehouden werd. Gevolg? De bladeren van die vegetatie werden dikker, waardoor de verhouding bladoppervlakte/bladmassa veranderde en er in verhouding dus minder CO2 opgenomen werd door die vegetatie, er relatief gezien minder fotosynthese gebeurde en de vegetatie daardoor minder voedzaam werd. Nog een andere studie ging naar 1000 ppm CO2. Die vegetatie nam veel minder efficiënt stikstof uit de bodem op. Allemaal niet zo positief dus. En dan vraag ik me af … is onze huidige vegetatie in de wereld wel bestand tegen een wereld met dubbel of zelfs driedubbel zoveel CO2 in de lucht? Er nu van uit gaan dat het allemaal koek en ei is omdat je enkel en alleen maar naar CO2 kijkt als meststof, lijkt me sowieso bijzonder gevaarlijk.

     • Asten (Harmelen) schreef:

      Klopt… die stidie heb ik ook voorbij zien komen. Maar er staat wel ‘verhoudingsgewijs’ … wel is jet zo dat de grassen op onze aarde zich hebben aangepast aan het huidige niveau.
      Er schijnen zelfs ook berichten te zijn van ‘bruine bladerdakken’ in de toppen van tropische begroeing maar daar lijkt toch geen hard bewijs van dat dit gerelateerd kan worden aan de stijgende CO2 hoeveelheden…

 5. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/09/1567526490.jpeg[/img]
  Hier ging net een koe voorbij! Gevallen van de Riederfurka…….het leven kan hard zijn.

 6. Hans schreef:

  Gisteren zware sneeuwval Italië, Marmolada op 3.000 m.

 7. Rob Berg schreef:

  Hajo, als wetenschapper heb ik je er niet hoog opstaan. Die grafiek over het zee-ijs: meer dan twee standaard deviaties afwijkend van de normaal rechtvaardigt de conclusie “nothing to see here”? Niet zo goed opgelet in Wageningen?

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.