oeschinensee1506

De Öschinensee in Zwitserland is maar een van de vele webcams vandaag die je het liefst vanuit het zonnige Nederland bekijkt. Terwijl wij tot woensdagmiddag schitterend koud maar zonnig weer hebben, leveren de Alpen een mystiek spel van wolken en regen. Dag in dag uit. Met natuurlijk ook spectaculaire opklaringen. De mooiste van vanochtend speciaal voor jou op een rij!

astenstrasse1506

De Wintersport-Arena Sauerland

menuires1506

Les Menuires in de Savoie

arcs1506mega

Les Arcs

arcs1506

En ingezoomd een onwerkelijk plaatje met die schoorstenen

erzegg1506

Melchsee-Frutt in het Berner Oberland

weissenberge1506

Weissenberge

spluegen1506

Splügen aan de gelijknamige pas in Graubünden

ried-zermatt1506

Ried bij Zermatt in het Oberwallis

zermatt1506

En ook dit is mystiek Zermatt

wenenstortbui1406

Deze uit Wenen is van gisteren. Wat een schitterende bui!

allgaeu1506

De ellende zat in het weekeinde in de Allgäu en op andere plekken in Duitsland. Mooie toestand!

accuec1506

Dit is wat er de komende 10 dagen nog valt. De heersende stroming blijft gelijk. Je spot gemakkelijk de as van het Azorenhoog met uitloper naar Groot-Brittannië. Dat houdt de Alpen nat en Scandinavië ook. Het noorden van Nederland kan ook mee gaan doen na woensdag. Bretagne kan een opmerkelijk droge periode tegemoet zien in een droge as die loopt tot in Polen.

cliffgfs1506

Alleen het Amerikaanse model kan al verder kijken dan de huidige status quo. En komt dan met dit fraais in de meteofiction! Ik ben voor! 😉


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Gesloten voor reacties.