oeschinensee1506

De Öschinensee in Zwitserland is maar een van de vele webcams vandaag die je het liefst vanuit het zonnige Nederland bekijkt. Terwijl wij tot woensdagmiddag schitterend koud maar zonnig weer hebben, leveren de Alpen een mystiek spel van wolken en regen. Dag in dag uit. Met natuurlijk ook spectaculaire opklaringen. De mooiste van vanochtend speciaal voor jou op een rij!

astenstrasse1506

De Wintersport-Arena Sauerland

menuires1506

Les Menuires in de Savoie

arcs1506mega

Les Arcs

arcs1506

En ingezoomd een onwerkelijk plaatje met die schoorstenen

erzegg1506

Melchsee-Frutt in het Berner Oberland

weissenberge1506

Weissenberge

spluegen1506

Splügen aan de gelijknamige pas in Graubünden

ried-zermatt1506

Ried bij Zermatt in het Oberwallis

zermatt1506

En ook dit is mystiek Zermatt

wenenstortbui1406

Deze uit Wenen is van gisteren. Wat een schitterende bui!

allgaeu1506

De ellende zat in het weekeinde in de Allgäu en op andere plekken in Duitsland. Mooie toestand!

accuec1506

Dit is wat er de komende 10 dagen nog valt. De heersende stroming blijft gelijk. Je spot gemakkelijk de as van het Azorenhoog met uitloper naar Groot-Brittannië. Dat houdt de Alpen nat en Scandinavië ook. Het noorden van Nederland kan ook mee gaan doen na woensdag. Bretagne kan een opmerkelijk droge periode tegemoet zien in een droge as die loopt tot in Polen.

cliffgfs1506

Alleen het Amerikaanse model kan al verder kijken dan de huidige status quo. En komt dan met dit fraais in de meteofiction! Ik ben voor! 😉


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

8 reacties

Gesloten voor reacties.