De sneeuwplaatjes uit de skigebieden – waar het volop doorsneeuwt – zijn zo mooi dat je niet weet waar je moet kijken. Hieronder de hele ochtendverzameling. Het plaatje hierboven er maar even uitgelicht omdat die kist van transavia zo mooi oogt op het 575m hoge vliegveld van Innsbruck, de stad met de 9 skigebieden voor de deur. Nu dus ook de laagst gelegen skigebieden helemaal wit en dat gaat zo gauw niet meer veranderen. 

[fbphotos id=511508562216687]

Mooie plaatjes weer niet? En de Frans-Zwitserse Jura als grootste Schneeloch momenteel. Dat is ongekend! Maar ook de Alpenboog zelf komt niet te kort. En wat is het eerlijk verdeeld dit jaar! Wel zien we nu aan de zuidkant de zon doorbreken zoals de cam uit Val Gardena bewijst. De gletsjer van Kaprun is al open, je ziet volop mensen rond het Alpincenter, maar wat is het daar koud. Anders wel in St. Anton waar bij -13°C een complete white-out heerst. De Zillertal Arena er tussenin doet ook prachtig mee. 

Hier de kaart met wat er nog verwacht wordt te vallen! En daarbij moeten we zondag ook weer naar de Noorse fjorden gaan kijken waar het dan na een koude droge fase eindelijk weer eens sneeuwt (met bij ons in de LL een tijdelijke verzachting als gevolg). 

Het ensemble voor Zell am See toont wat de meeste skigebieden aan de noordkant te wachten staat. Mooie aanhoudende sneeuwval tot 13 december (westelijke Alpen iets hogere neerslagpieken) en aanhoudend koud. De GFS hoofdrun maakt op 13 december een bokkensprong, maar vergeet die maar. Kijk naar het ensemblegemiddelde en zie dat de winter aan gaat en aanhoudt! 😉 PS Dit is geen boude voorspelling. Ik doe ff rustig aan omdat het al lastig genoeg is de actualiteit bij te benen.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

26 reacties

Gesloten voor reacties.