De sneeuwplaatjes uit de skigebieden – waar het volop doorsneeuwt – zijn zo mooi dat je niet weet waar je moet kijken. Hieronder de hele ochtendverzameling. Het plaatje hierboven er maar even uitgelicht omdat die kist van transavia zo mooi oogt op het 575m hoge vliegveld van Innsbruck, de stad met de 9 skigebieden voor de deur. Nu dus ook de laagst gelegen skigebieden helemaal wit en dat gaat zo gauw niet meer veranderen. 

[fbphotos id=511508562216687]

Mooie plaatjes weer niet? En de Frans-Zwitserse Jura als grootste Schneeloch momenteel. Dat is ongekend! Maar ook de Alpenboog zelf komt niet te kort. En wat is het eerlijk verdeeld dit jaar! Wel zien we nu aan de zuidkant de zon doorbreken zoals de cam uit Val Gardena bewijst. De gletsjer van Kaprun is al open, je ziet volop mensen rond het Alpincenter, maar wat is het daar koud. Anders wel in St. Anton waar bij -13°C een complete white-out heerst. De Zillertal Arena er tussenin doet ook prachtig mee. 

Hier de kaart met wat er nog verwacht wordt te vallen! En daarbij moeten we zondag ook weer naar de Noorse fjorden gaan kijken waar het dan na een koude droge fase eindelijk weer eens sneeuwt (met bij ons in de LL een tijdelijke verzachting als gevolg). 

Het ensemble voor Zell am See toont wat de meeste skigebieden aan de noordkant te wachten staat. Mooie aanhoudende sneeuwval tot 13 december (westelijke Alpen iets hogere neerslagpieken) en aanhoudend koud. De GFS hoofdrun maakt op 13 december een bokkensprong, maar vergeet die maar. Kijk naar het ensemblegemiddelde en zie dat de winter aan gaat en aanhoudt! 😉 PS Dit is geen boude voorspelling. Ik doe ff rustig aan omdat het al lastig genoeg is de actualiteit bij te benen.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

26 reacties

Gesloten voor reacties.