Hier zie je me afdalen van de Harschbichlalm in het skigebied van St. Johann in Tirol in de Kitzbüheler Alpen. De skibril zet ik sinds kort altijd op bij afdalingen omdat ik gemerkt hebt dat de architectuur van het menselijk oog zo is dat tot 45km/u vliegjes met de lucht langs je oog stromen, maar dat ze daarboven pets op je oog komen. Ook heb je een mooi rustig plaatje waarmee je harder durft te knallen. net als op ski’s. Maar op die dag begin juli ontdekte ik dat de skibril ook prima is als het regent terwijl je afdaalt met MTB.

Ik heb wat mooie meteoplaatjes gemaakt van die dag. Hierboven zie je hoe er al aan het begin van mijn tochtje e-bike rond 14 uur regenbuien op de loer lagen. Wie weet hoe het grillige gebergte daar aan de overkant heet?

Het eerste buitje kwam over mij heen en ik schuilde even bij een alm waar ’s zomers koeien staan en ’s winters wintersporters huren!

Volgende bui. Volgende alm. Geen zin kleddernat te worden.

Maar tijdens afdaling ging het toch helemaal mis. Weer kwam ik net op tijd bij een alm aan. Ik zat daar ruim een half uur te mediteren en een beetje rond te scharrelen. En werd toen toch ongeduldig. Daalde in enorme klaterregen af aan de andere kant van de berg dan waar ik omhoog was gefietst.

Beneden ook in stromende regen terug naar St. Johann (zou de Alpenweerman daar niet naartoe moeten verhuizen? Grapje). Het regende nog toen ik onder een afdakje mijn droge setje aan deed. Maar ik zat nog niet in de auto of….

Grommmm….. was ik nu een half uurtje langer boven blijven zitten was dat kolossale onweerscomplex toch helemaal opgelost geweest. Nu ja…. ik moest binnen bezoekuren een vriendin bezoeken die haar bekken had gebroken bij een crash in een helling na de start met paraglider. Menselijke fout hoor! Paragliden is hartstikke veilig als je weet wat je doet. Maar dus liever geen tijdsdruk voortaan en desnoods tot in de schemer wachten tot de bui over is. Voor de zekerheid maar koplamp mee…. op de Kindle op mijn telefoon nog genoeg boeken die wachten om gelezen te worden.

Maar een regenboog naast je met terug naar Hopfgarten rijden is dan wel weer super. Lees het complete verhaal op bärig.tirol!

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.