wallackhaus1409

Natuurlijk zijn er nu al cumuluswolken langs de bergflanken in de Alpen maar om half tien vanochtend was het zo gigantisch strak blauw rond de Hoe Tauern. De Franse Alpen trekken vanmiddag al dicht. Oostenrijk biedt het langst weerstand. Het oosten van Oostenrijk is pas zaterdag aan de beurt maar dan ook goed.

cauterets1409

De Pyreneeën zien er nu al zo uit! Kijk ff mee op de kaart…

spaansefurie

Hier zie je waar de Spaanse furie morgen ligt. Midden over Frankrijk. Op weg naar de Lage Landen. Eerder met meer dan 100mm regen in het verschiet. Nu moeten we eerder denken aan 10mm. De Alpen mogen op 50mm rekenen en ik denk dat lokale overstromingen niet uitgesloten zijn.

temp1409

Hard op weg naar de 30ºC vanochtend.

schermafdruk-2016-09-14-11-55-20

Morgen nog eens op herhaling. Vanaf vrijdag koeltjes. Maar toch nog overwegend droog. Oudewijvenzomer zo mag je het toch wel noemen.

eight_col_snow_fun

Ondertussen in Nieuw-Zeeland. Afgelopen weekeinde waren 80 mensen ingesneeuwd op de top van Mt. Ruapehu. Die hadden we nog gemist.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

21 reacties

Gesloten voor reacties.