Dat ziet eruit als een gezonde gletsjer! Het Kitzsteinhorn boven Kaprun. En daar zijn zelfs de liften nog open. Dat zou in veel andere skigebieden ook nog best kunnen momenteel. Het skigebied Hochkar in Nederoostenrijk gaat zelfs ook even openen dit weekeinde. Als PR stunt. En leuk voor de omwonenden. Gek eigenlijk dat niet meer skigebieden dit doen.

Obertauern zou prima kunnen. Zou je met kerst blij mee zijn met deze sneeuwhoogte.

Kleinwalsertal ook prima.

Loser in Stiermarken… ook niets mis mee. Over 50jaar is alles gerobotiseerd in de skigebieden. Pistenbully’s, liftpersoneel, alles. Dan druk je op een knop en is het gebied weer open.

Rudolfshütte. Tja waarom niet gewoon vol huis met 300 man en liften open? Tja je krijgt mensen niet zo snel op de been natuurlijk.

Even een weerkaart van gisteren. Met het zeer gave hogedrukgebied vol in beeld. Je ziet buien over Corsica en de Balkan. Daar zat veel sneeuw op.

Wauw!

En komt het nog een keer aan de noordkant van de Alpen? Kijk die hoofdrun eens.

Ongelofelijk voor eind mei.

Mmmm en in de Lage Landen schiet het ook nog niet echt op.

Tot 1 mei gaat dit nog gebeuren is nu berekend. Bah!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

87 reacties

Gesloten voor reacties.