Dat ziet eruit als een gezonde gletsjer! Het Kitzsteinhorn boven Kaprun. En daar zijn zelfs de liften nog open. Dat zou in veel andere skigebieden ook nog best kunnen momenteel. Het skigebied Hochkar in Nederoostenrijk gaat zelfs ook even openen dit weekeinde. Als PR stunt. En leuk voor de omwonenden. Gek eigenlijk dat niet meer skigebieden dit doen.

Obertauern zou prima kunnen. Zou je met kerst blij mee zijn met deze sneeuwhoogte.

Kleinwalsertal ook prima.

Loser in Stiermarken… ook niets mis mee. Over 50jaar is alles gerobotiseerd in de skigebieden. Pistenbully’s, liftpersoneel, alles. Dan druk je op een knop en is het gebied weer open.

Rudolfshütte. Tja waarom niet gewoon vol huis met 300 man en liften open? Tja je krijgt mensen niet zo snel op de been natuurlijk.

Even een weerkaart van gisteren. Met het zeer gave hogedrukgebied vol in beeld. Je ziet buien over Corsica en de Balkan. Daar zat veel sneeuw op.

Wauw!

En komt het nog een keer aan de noordkant van de Alpen? Kijk die hoofdrun eens.

Ongelofelijk voor eind mei.

Mmmm en in de Lage Landen schiet het ook nog niet echt op.

Tot 1 mei gaat dit nog gebeuren is nu berekend. Bah!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

87 reacties

Gesloten voor reacties.