Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

zell am see - kaprun
Lees verder >

Voor een geweldige vakantie kom je ook in de zomermaanden naar Zell am See waar het een thuis voor iedereen is.

Alpen nemen absoluut geen afscheid van winter in bizarre meimaand

check ook eens

87 Reacties

 1. David schreef:

  Tot 1 juni bedoel je vast… jammer dat het nog steeds zo droog blijft in de lage landen wat hogere temperatuur met af en toe regen zou welkom zijn.

 2. Hans schreef:

  Hajo, lees jij (alle) reacties? Snap dat je niet altijd kunt reageren. Maar toch: ” Hans
  13 mei 2019 om 11:28
  Temperaturen blijven nu duidelijk achter t.o.v. gemiddeld. Denk voor groot gedeelte in Europa. Zeker in de Alpen en Dolomieten waar medio mei vaak al (dikke) 20ers worden gemeten, blijft deze steken op 10 – 15 gr. @Hajo, heb jij hier meer nieuws over (te melden)? Net als de enorme sneeuw die er nog ligt. Enig idee wanneer deze weg zal zijn onder de 2.000 / 2.500m.?
  Met het oog op evt. “zomer”vakantie aldaar denk ik dat velen in afwachting zijn van”……..

  • Hajo schreef:

   Hoi Hans, nee ik lees het niet altijd. Tja…. niets is zo onvoorspelbaar als het weer…. en daarmee ook de sneeuwsmelt! Groetjes 🙂 PS Wandelen over sneeuwvelden hoort ook een beetje bij bergwandelen in de Alpen.

 3. Hans schreef:

  Bah!…..??? Het is/was toch te/zo droog? Ik zeg altijd maar: het komt weer in balans!
  En die kou en die sneeuw: begin van kleine ijstijd toch? Iig vind ik het prachtig!
  Eindelijk even KAISERWETTER vandaag. Ligt op 2.000 m gemiddeld nog 80 cm sneeuw. Seiseralm….
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/05/1558002363.jpeg[/img]

 4. Met een vreemde grijns op zijn gezicht kondigt onze nationale weerman Frank Deboosere al enkele dagen na mekaar aan dat de dagtemperaturen ver onder het langjarig gemiddelde liggen.
  Nochtans is Frank een voortrekker van de klimaatkerk en waarschuwt hij ons om de haverklap over de levensbedreigende gevaren in verband met opwarming van de aarde.
  Zoals ook deze betweters wat fake verhaaltjes uit hun nek lullen: https://www.mo.be/podcast/om-klimaatverandering-en-de-ecosysteemcrisis-echt-aan-te-pakken-systeemverandering

  • Martijn sonnenberg schreef:

   In het begin van het artikel dacht ik een goed geluid te lezen en te horen… want daar snijden ze echt hout. Helaas gaan de stokpaardjes daarna weer uit stal en komen dezelfde oude riedeltjes weer te voorschijn

  • Hajo schreef:

   Ach het is allemaal onzin wat ze roepen. CO2 opvangen als je dat al wilt doe je met permacultuur landbouw en holistic grazing in droge gebieden… dus juist meer vee… niet minder. Dan vang je CO2 met gemak op en kunnen we nog veel meer gaan uitstoten wat we toch al gaan doen. Dan die zielige economische groeipraatjes… de economie in Afrika wordt geruineerd door onze tweedehandskleding die daar met subsidie heen gaat. Wegwerpen is juist de beste manier om alles aan de praat te houden. En uiteindelijk nemen de robots het over en is onze slavenarbeid ook voorbij.

   En zie eens een fragment als:

   Wij hebben geld om dijken te bouwen als de zee een beetje stijgt. Nederland ligt al vier meter onder de zeespiegel. Maar in de arme kustgebieden in Indonesië en de Filipijnen gaan ze dat niet kunnen betalen.

   Nou stel dat wij geen windmolens gaan bouwen en geen elektrische auto’s subsidiëren…. hoeveel dijken je dan in de derde wereld zou kunnen bouwen? De vraag stellen is hem beantwoorden. Zo zie je dat deze mensen ofwel niet nadenken ofwel keihard liegen. Hoef je niet eens naar de wetenschap van klimaat en CO2 te kijken, maar naar de andere dingen die ze zeggen…. brandhout!

   • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

    Heel mooi gesproken Hajo! Denk er precies hetzelfde over.

   • Jeroen amsterdam schreef:

    Als je als samenleving een zeespiegelstijging van 2/3 mm per jaar niet kan beantwoorden dan verdien je het niet om te overleven. Co2 uitstoot van Vee is niet extra en kan nooit geteld worden bij onze uitstoot. Vee eet gras en poept. Natuurlijke cyclus. Het gras groeit en absorbeert Co2 uit de lucht. De koe eet dit en poept het weer uit. Vlees eten is gewoon geen misdaad. Ik doe het ook gerust en zal het altijd blijven doen. Als iemand vegetariër is dan mag die dat zijn, maar zodra die persoon mij er op aanvalt dan zal ik diegene verbaal met de grond gelijk maken.

    Ik heb geleerd als je van een product houd dan moet je het consumeren. Hou je van dieren, eet dieren. Hou je van bossen, gebruik hout. Dit zeg ik, omdat je door te consumeren er voor zorgt dat het er is. Als wij stoppen met vlees eten kan je een koe alleen nog maar in de dierentuin zien. Als wij geen hout meer gebruiken zullen de bossen verdwijnen. Hoe een koe behandelt wordt is niet aan mij. Wij bestaan ook, omdat onze ouders van elkaar hielden.

   • Joalie schreef:

    Nou, dan mogen ze bij nu.nl ook eens wat kritischer gaan kijken, dit publiceerden laatst: https://www.nu.nl/weekend/5897043/klimaatvraag-kunnen-we-straks-wel-10-miljard-monden-voeden.html

 5. Hans schreef:

  Mooie pluim EC. Prima weer voor mei ….. en mij ook 😉

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/05/1558040200.png[/img]

 6. vanDam schreef:

  Op de Stelvio zijn ze nu ook maar eens begonnen met sneeuwruimen:

  [img]https://vcdn.bergfex.at/webcams/archive.new/downsized/0/4770/2019/05/17/4770_2019-05-17_1430_7081d3e8ce44763a.jpg[/img]

  • Hans schreef:

   Ehhhhh……. NEEN! Paar dagen geleden plaatste ik ook al een foto van een shovel die een beginnetje probeerde te maken. Ni wordt zwaarder geschut in stelling gebracht zo lijkt het. Ik vermoed dat het nog te gevaarlijk is. Let wel: dit rupsvoertuig rijdt op een sneeuwhoogte van ca. 2½ – 3 meter……… want zoveel sneeuw ligt hier nog. Kijk maar naar de rolluiken van de winkeltjes……
   [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/05/1558111470.jpeg[/img]

 7. vanDam schreef:

  Ondertussen in Hochkar Oostenrijk, worden de pistes weer aangelegd en de netten en palen weer terug geplaatst. Dit weekend zijn ze open.

  [img]https://vcdn.bergfex.at/webcams/archive.new/downsized/4/9414/2019/05/17/9414_2019-05-17_0945_a24abe95b9cb15ef.jpg[/img]

 8. Hans schreef:

  Passo Stelvio gaat weer sneeuwen dit weekend………….. trouwens groot gedeelte van Italië blijven de temperaturen ver onder gemiddeld. Voldoende water voorlopig. De “warme” zwem-meren blijven óók te koud nl. 4 – 6 graden onder gemiddeld.
  LET OP !!!!!! Voor degenen die graag naar Noord Italië gaan: je bent bij deze alvast GEWAARSCHUWD !!! Er lopen heel wat wolven maar ook steeds meer BEREN vrij rond. en die hebben héél scherpe klauwtjes……..
  https://www.rainews.it/tgr/tagesschau/video/2019/05/tag-Baerenfamilie-Baeren-Baerenjungen-ueberqueren-Strasse-Trentino-ccccd872-1034-48bb-9a0c-292020051aac.html

 9. Hans schreef:

  Pluim EC is zojuist binnen. Duidelijk, voorlopig geen zomertemperaturen.
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/05/1558170198.png[/img]

 10. vanDam schreef:

  Behalve Hochkar is dit weekend ook Turtacher Höhe (van 08 tot 13 uur) geopend.
  [img]https://vcdn.bergfex.at/webcams/archive.new/downsized/1/2371/2019/05/18/2371_2019-05-18_0815_c297879d27f4c93a.jpg[/img]

  En nog een lift in het gebied van Dachstein west – Gosau.

 11. Snowfever schreef:

  Gaaf filmpje Hans! Ik vertrek op 5 juni naar het Lago Maggiore voor twee weken. Kamperen….Ik hoop niet kramperen….

 12. Remko schreef:

  Weeronline weet nu al hoe de zomer wordt. Gemiddeld 18, een graag boven het gemiddelde en heet en droog met plaatselijke onweersbuien met veel neerslag. Tja, dat kan ik ook. Ik verwacht een gemiddelde Nederlandse zomer. Als het zeewater qua temperatuur zo laag blijft tot juli, zien we matig strandweer in het vooruitzicht. Zo, nu jullie weer. En de Gletsjers worden weer gletsjers.

 13. Mark (Breda) schreef:

  Wat een agressieve buien in het oosten en zuidoosten.

  • Hans schreef:

   Rode stippen! Laat maar even flink regenen. Maarrrrrr…. wat viel het weer VIES tegen dit weekend, zeker vandaag. Misschien dan wel de 25 aangetikt maar dat was m.i. Secondenspel en dat geldt dan ook voor de 20+.

 14. Hans schreef:

  Pluim EC
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/05/1558297822.png[/img]

 15. Hans schreef:

  In De Bilt kunnen ze deze alvast op hun beeldscherm plakken.
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/05/1558338998.png[/img]

 16. Remko schreef:

  In mijn hele leven, 70 dus, nog nooit zoveel meikevers in de tuin gehad. Wie heeft hier een antwoord op? En Global W is niet goed.

 17. Hans schreef:

  Raad eens wat er op de Stelvio Paß gebeurt?

  • Hans schreef:

   Het sneeuwt!!
   [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/05/1558350168.jpeg[/img]

   • Jurrian schreef:

    En er lijkt ook een behoorlijk pak te vallen op die hoogte.

    • Hans schreef:

     Het is diep WINTERS in o.a. Pfelders Italië, richting Timmelsjoch. Sneeuwgrens nu ca. 2.000 m. en ligt er gemiddeld 85 cm……. terwijl het normaal daar GROEN is medio mei.
     [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/05/1558360425.jpeg[/img]

 18. lex schreef:

  @Hans Best apart sneeuwen met 12 graden boven 0 ?

 19. Hans schreef:

  Gewoon fris vandaag in groot deel van NL. Amper de 20 aangetikt in het oosten….secondenspel

 20. Remko schreef:

  Net in de Stentor. Meerdere bergetappes in de problemen. Ook vrijdag al. En er komt nog meer sneeuw.

 21. Mark (Breda) schreef:

  Ongekend die bergen sneeuw….geweldige beelden gaat dat opleveren. Nu is Roglic een ex-schansspringer en dus wel wat gewend….die kan die kou prima aan.

  Dit is inmiddels wel een flinke koudere periode aan het worden….benieuwd of deze trend doorzet. In ieder geval gaan diverse sneeuwvelden in de Alpen zeker de zomer overleven op grotere hoogte. Mooi zicht voor wandelingen later in de zomer.

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Dat van die sneeuwvelden vraag ik me af Mark… als het warm wordt in juli/augustus kan het hard gaan. Maar we gaan het zien. Als je gelijk hebt is het goed nieuws voor de gletsjers ( en volgens de theorie is een over ‘zomerend’ sneeuw veld ook een gletsjer)

 22. Aangezien de weermannen tijd noch zin hebben om weerberichten online te zetten halen we voorlopig elders onze informatie vandaan.
  Ik zeg, boek alvast een vlucht of per auto naar de Alpen want winter 2018/19 2.0 staat voor de deur beste wintersportfanaten:
  https://www.hln.be/wetenschap-planeet/weernieuws/recordhoeveelheid-sneeuw-verwacht-in-alpen~a940a3e6/

  🙂 🙂

 23. Roland Bodegraven schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/05/1558422093.jpeg[/img]

  Ook op de Sonnenkopf sneeuw. Dit is 1800 meter.

 24. Joalie schreef:

  Interessante video over gemiddelde wintertemperatuur in de Duitse Middelgebergten gedurende de afgelopen 50 jaar, zie: https://www.youtube.com/watch?v=I7R5bl7zS5k
  Deze link vond ik op de facebookpagina van Skiliftkarussel Winterberg.

  • Remko schreef:

   Zeer interessante en betrouwbare resultaten. Gründlich zullen we maar zeggen. 50 jaar data en we weten nog niks. Kortom, ons achterkleinkinderen zullen de eersten zijn die op voldoende data analyses kunnen loslaten. Of de nieuwe ijstijd haalt ons in

  • Hans schreef:

   Bedankt Joalie. Denk dat Hajo misschien nog iets te melden heeft over deze man en z’ n vriend Günther Eigner. Meerdere video s gezien die Hajo hier heeft geplaatst. Herkende meteen z’n stem. Voorjaar 2019 past precies in het algemene plaatje 😉

 25. Remko schreef:

  En wat dacht je van de temperaturen vandaag. Hoezo gemiddeld? En wat te denken van de rest van de maand. Nee, mei wordt koud. Accu Wheather doet er met hun zomerse voorspelling nog een schepje bovenop. Heet weer met grote kans op bosbranden. Dus extreem droog. De vraag is waarop dit is gebaseerd. Mei zou ook een te warme en mooie maand worden, en wat zien we? Nee, het weer is niet te voorspellen. Vijf dagen vooraf is al problematisch.

  • Precies! Ik kijk dagelijks naar het weerbericht via de yr.no app en op hun website en het draait en keert dat het een lieve lust is.
   Gaven ze bijvoorbeeld gisteren nog droog en zonnig voor aanstaande vrijdag is het vandaag bijgesteld naar winderig en regenachtig.
   Er valt geen pijl op te trekken, het springt van hot naar her en verandert continu.
   Net als ons klimaat overigens… 😉 🙂

 26. MierenN--ker schreef:

  Bij het KNMI willen ze ons koste wat kost nogmaals op het hart drukken dat het klimaat echt verandert.

  Het heat Island effect en de temperatuur “homogenisatie”, daar wordt geen woord over gerept.
  https://www.knmi.nl/over-het-knmi/nieuws/het-klimaat-verandert-toch

  • Asten (Harmelen) schreef:

   ‘de zeespiegel stijgt steeds sneller. Dichter bij huis merken we dat intense zomerbuien heftiger zijn geworden’

   De 1e is bewezen onjuist en van de intense heftig wordende zomerbuien is geen enkel bewijs..

    • Asten (Harmelen) schreef:

     https://klimaatgek.nl/wordpress/2019/05/07/david-attenborough-en-het-klimaat/

     Voor de liefhebbers van de natuurfilms van David Attenbourough..
     Recentelijk die nare beelden bij diverse actualiteitenprogramma’s van walrussen die te pletter vallen. In deze link wordt dit in perspectief geplaatst maar ellendig blijft het…

     • Mark (Breda) schreef:

      Wat een opeensomming van feiten. Als leek kun je hieruit opmaken dat we geen probleem hebben met CO2 maar dat kan door de andere kant weer net zo hard worden weerlegd.

      Wat ik wel zeker weet is dat de ongelimiteerde groei van de bevolking debet is aan veel problemen. Een wereldwijde rem op de groei zou wenselijk zijn maar dat mag ik zeker niet roepen….verplichte gezinnen van maximaal 2 kinderen bijvoorbeeld. Daarnaast heeft de goede gezondheidszorg gezorgd voor de grootste toename. Lsnger leven en minder zuigelingensterfte bijvoorbeeld….dan groeit de bevolking snel. En laat dat nu net samenhangen met de start van de zogenaamde opwarming. Dus niet de C02 is het probleem maar het aantal van onszelf….de mens.

     • Ronaldo schreef:

      Met name op de Malediven hebben ze het zwaar met de zeespiegelstijging. Wat een hel.
      [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/uploads/2014/10/Malediven_2019-05-22_1131.png[/img]

 27. Matthijs Mijnster schreef:

  Verzekeraars verhogen premies door toenemende klimaatschade.. aldus nu.nl
  Goudmijntje hoor dat woord klimaat..

  • Zeker wel en ook al vaker gezegd, ik wou enerzijds dat ik een pokerface first class had zodat ik mee op de klimaat money train kon springen, slapend schatrijk worden, wie wil dat tenslotte niet?
   Anderzijds heb ik een bloedhekel aan autoritair gedrag, leugens, bedrog, fraude en mensen tot vervelens toe pesten.
   Dus moet ik maar deels verplicht financieëel arm blijven.

  • Leo schreef:

   In-en-in triest. Dit raakt de kern van de volksverlakkerij; hetgeen “banken en verzekeraars zijn..” (vul maar in..) natuurlijk niet vreemd is. Bizarre retoriek en statistiek (reeks: 7 jaar..).
   Bron of motivatie zal deze zijn:
   https://nieuws.weeronline.nl/22-5-2019-woningen-vaker-beschadigd-door-extreem-weer/

   • Leo schreef:

    https://twitter.com/weeronline/status/1131100576618618880
    In de tweet nog extremer. Waar ik het gehele bericht niet geheel kan weerleggen (incidentele toegenomen schade door regen en hagel zou best kunnen) is deze tweet wel aantoonbaar bedrog. Het is (o.m. door het KNMI) statistisch en wetenschappelijk bewezen -zowel in toekomstscenario’s als in waarnemingen- dat de stormen niet toenemen en in het binnenland zelfs afnemen (met één van de mogelijke oorzaken de toegenomen bebouwing)

     • Asten (Harmelen) schreef:

      @Leo, wat vind je hier van:
      [IMG]https://www.mupload.nl/img/d2kt7ss7f.png[/IMG] [IMG]https://www.mupload.nl/img/17kecbgw6.png[/IMG]

     • Asten (Harmelen) schreef:

      [IMG]https://www.mupload.nl/img/17kecbgw6.png[/IMG]

     • Asten (Harmelen) schreef:

      De jaren met zware neerslag zijn in de 19e eeuw dus tot aan het jaar 2000 afgenomen… of zijn er wellicht clusters in deze tabel te ontdekken.. en moet je zeggen dat er in de jaren 70 een tijdelijke toename was van het aantal dagen met zware neerslag.
      De andere tabel met de jaarlijkse neerslag. Toename neerslag in de loop van de tijd lijkt me duidelijk maar is het startpunt realistisch ? Nemen we die een 5-tal jaren later dan zitten we tussen de 750 en 800 mm… nemen we het erg droge jaar 2018 nog even mee ?…
      Net zo goed valt te verdedigen dat de neerslag in de loop van de tijd met zo’n 15% is toegenomen…. ik hoop overigens op natere jaren dan 100 jaar geleden want dat heeft de landbouw nu eenmaal nodig… meer neerslag wordt als een last gezien maar is dat terecht ???
      We worden nu elk jaar doodgegooid met een tabel waarbij de verdamping tijdens het groeiseizoen een stuk meer is dan de gevallen neerslag… wat wil men nu ? Het is nooit goed dat blijkt wel weer…

    • Leo schreef:

     [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/05/1558531843.png[/img]

    • Leo schreef:

     Tja lastig. Discussie gaat vooral over de toegenomen zomerneerslag en dan met name in de vorm van hevige buien. Vriend van de (onze 😉 ) show Marcel Crok heeft dit eerder ergens vorig jaar proberen te ontkrachten maar is dara volgens mij niet in geslaagd. Wel lastige materie waar ik me niet echt in verdiept heb.

   • Hans schreef:

    Kan je vertellen dat veel schades te wijten zijn aan:
    a. slecht/achterstallig onderhoud.
    b. slecht opgeleverd werk (niet gehouden aan wet- en regelgeving bijv. bouwbesluit etc.)
    ………….daar hoor je niets/niet veel over, gevolg: verhoging premies etc.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.