Al met al toch niet gek die laatste sneeuwval: gisteren eerst de Pyreneeën wit en nu toch ook de Alpen hier en daar tot onder 2000m. Het zijn enkele buien in de nacht geweest die er in de Franse Alpen al een mooie winterse ochtend van maken. Hierboven een plaatje uit Pralognan en Vanoise.

Meer foto’s hieronder:

[fbphotos id=481610361873174]

Les Menuires is weer lekker natuurlijk. Buurdorp Courchevel is net een kerstkaart. Wat een panorama uit Avoriaz al weer zeg! Zwitserland doet ook leuk mee. Vreemde sporen daar in Meiringen op de kam zeg! En uiteindelijk in het oosten in Vorarlberg vanochtend nog sneeuwvlokken in St. Gallenkirch. Verder oostelijk in Oostenrijk toch vooral regen. Het koudeputje zat tamelijk westelijk zoals we hebben gezien.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

42 reacties

Gesloten voor reacties.