Vrijdagochtend 9 maart

Vrijdagochtend 9 maart

De titel van dit bericht vertelt het hele weer verhaal voor de aankomende week. Vandaag wolken in de Alpen terwijl vanuit het westen een front in aantocht is. Kijk vooral op de Europese buienradar want wij thuisblijvers krijgen in Nederland vanaf vannacht de kern van een depressie over ons heen. 15 tot 20mm regen zegt het KNMI en kans op sneeuw in Limburg. Een onaangename dag.

Uit dat front – ingeklemd tussen een Scandinavisch hoog (zie strak blauw in Åre in Zweden – en een hoog op de oceaan – gaat het in de Alpen maandag leuk sneeuwen en zoals al een paar dagen opgemerkt ook aan de zuidkant. De sneeuwgrens zakt maandag geleidelijk, dus wie weet zie je nog wat regendruppels. Dinsdag zal het in het hele Alpengebied bewolkt zijn, maar grotendeels droog. Woensdag? Ik schreef het gisteravond al: grand beau!  

[fbphotos id=365919003442311]

Hierboven zie je wat er donderdag gebeurt: een echt glijbaanfront brengt nieuwe sneeuw naar de Alpen. En niet alleen naar de Alpen! Ook de Ardennen en Sauerland worden (zeer tijdelijk) weer mooi wit en misschien ook Zuid-Limburg weer. Zie hierrr de temperaturen vrijdagochtend! En meteen daarna neemt een hogedrukgebied het weer over, waardoor vrijdag de zon alweer uitbundig schijnt. Het is dan opnieuw iets zachter maar lang niet zo zacht als de afgelopen periode.

Verder vooruit kijken wil ik nu niet. Het ziet er gewoon naar uit dat de wintersport nog goed vooruit kan! 

Afsluitend de Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads van vandaag…

 [fbphotos id=365836903450521]


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

7 reacties

Gesloten voor reacties.