Vrijdagochtend 9 maart

Vrijdagochtend 9 maart

De titel van dit bericht vertelt het hele weer verhaal voor de aankomende week. Vandaag wolken in de Alpen terwijl vanuit het westen een front in aantocht is. Kijk vooral op de Europese buienradar want wij thuisblijvers krijgen in Nederland vanaf vannacht de kern van een depressie over ons heen. 15 tot 20mm regen zegt het KNMI en kans op sneeuw in Limburg. Een onaangename dag.

Uit dat front – ingeklemd tussen een Scandinavisch hoog (zie strak blauw in Åre in Zweden – en een hoog op de oceaan – gaat het in de Alpen maandag leuk sneeuwen en zoals al een paar dagen opgemerkt ook aan de zuidkant. De sneeuwgrens zakt maandag geleidelijk, dus wie weet zie je nog wat regendruppels. Dinsdag zal het in het hele Alpengebied bewolkt zijn, maar grotendeels droog. Woensdag? Ik schreef het gisteravond al: grand beau!  

[fbphotos id=365919003442311]

Hierboven zie je wat er donderdag gebeurt: een echt glijbaanfront brengt nieuwe sneeuw naar de Alpen. En niet alleen naar de Alpen! Ook de Ardennen en Sauerland worden (zeer tijdelijk) weer mooi wit en misschien ook Zuid-Limburg weer. Zie hierrr de temperaturen vrijdagochtend! En meteen daarna neemt een hogedrukgebied het weer over, waardoor vrijdag de zon alweer uitbundig schijnt. Het is dan opnieuw iets zachter maar lang niet zo zacht als de afgelopen periode.

Verder vooruit kijken wil ik nu niet. Het ziet er gewoon naar uit dat de wintersport nog goed vooruit kan! 

Afsluitend de Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads van vandaag…

 [fbphotos id=365836903450521]


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.