Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Alpen krijgen Witte Kerst geen extreme kou maar wel monstermegadump

check ook eens

22 Reacties

 1. Johan schreef:

  Wat mij betreft vooral wishfull thinking. Maar het zou wel erg leuk zijn als het uitkomt.
  Dus duimen maar.

 2. Dinictus schreef:

  Jammer dat je altijd wel even datzelfde “kritische” nootje wilt neerzetten Johan.
  Het is superleuk om zo bezig te zijn met de voorspellingen en er moet toch een uitgangspunt gekozen worden niet?

  Mod edit // Johann niet verwaren met Johan 😉

  • Jannes schreef:

   Volgens mij louter goed bedoel van Johan met 1 n 😉

   In mijn ogen is het ook wishfull thinking hoor! Hopen doen we (bijna) allemaal!

 3. Patrick schreef:

  “uiterlijk 9 december een dump die een Witte Kerst vanaf 700m garandeert en hopelijk natuurlijk vanaf het laagland”
  Als die uitkomt en we kunnen eigenlijk kiezen waar we kunnen skiën, dus alle skigebieden vanaf 1000m in Oostenrijk en/of Italië, dan nemen we een flesje lokale snaps voor je mee!

 4. Tsfo schreef:

  Zou een mooie winter zijn mocht het uitkomen. Toch heb ik dat gevoel ook net als met onweer. Als er onweer komt wordt ik onrustiger en met winters heb ik ook een moeilijk uit te leggen gevoel. Soms voorspellen ze onweer en dan weet ik dat het hier niet komt. Dat is dan 99 van de 100 x ook zo en als ik onrustig ben dan krijgen wij vaak wel onweer. Op mijn gevoel afgaande krijgen we een mooie winter periode 2015/2016. Komt misschien ook wel, omdat ik veel met het weer te maken heb als agrariër.

  We zullen het meemaken wat het wordt.

 5. Valentijn schreef:

  De Oktober-dump mag zich wat mij betreft snel aandienen. Nu ik weer terug in Oostenrijk ben hoop ik op een snelle opening van de Kitzsteinhorn. Vannacht en morgen sneeuw vanaf ca. 2400m. Hopelijk net afdoende voor een opening 🙂

 6. Patrick Wallaert schreef:

  Zou inderdaad mooi zijn als het zo uitkomt . Die kans is er altijd natuurlijk maar evengoed of zelfs groter dat dit helemaal niet uitkomt . Misschien een paar punten wel maar andere dan weer niet . Neen ik hecht hier niet te veel geloof aan , maar zou het wel leuk vinden als het zo,zou zijn. We zullen zien . Ik vrees dat Hajo zal mogen begraven worden onder de sneeuw.

  • Valentijn schreef:

   Als de punten letterlijk genomen gaan worden zal zeker het e.e.a niet uit komen 😉 ik lees er meer uit ‘prima winter zonder sneeuwstress’. En gezien de signalen van de locals hier in Oostenrijk zet ik in op een (meer) dan prima sneeuwwinter 🙂

 7. Michael schreef:

  Mocht Hajo nou een aantal bullits goed hebben gaan wij dan als lezers van deze site ook een tegenprestatie uitvoeren?
  By the way, ik ben nu al aan het duimen voor deze voorspelling!

 8. Winterfreak schreef:

  “Komt dit niet uit dan mogen enkele volgens van deze website me ergens komende winter in mijn onderbroek onder een hoop sneeuw begraven al dan niet in de Alpen of in de Lage Landen mits ze me ook maar weer helpen uit de sneeuw te komen. LOL.” <=== Staat genoteerd 😛

 9. Maurice schreef:

  Mmmm na een paar maanden alleen lezen gaat het winterseizoen toch weer echt kriebelen. Voor het eerst met kerst naar het buitenland, Winterberg dus ik ga heel erg hopen op een echte witte kerst en kijk dus uit de Sauerland verwachting.

 10. Jack schreef:

  @hajo en anderen:

  Ik kan nog steeds niet de uitgebreide kaarten vinden van het ECMWF sinds weer.nl hun site heeft vernieuwd. Aangezien jullie de kaarten nog steeds posten weten jullie ze blijkbaar wel te vinden… zou graag horen waar 🙂

  Dit in verband met het lagedrukgebied dat zich volgens het ECMWF in de golf van Genua gaat vormen op +192 uur. Interessant voor de zuid-alpen… ik zou graag de gedetailleerde neerslagkaarten etc. daar weer van kunnen opzoeken.

 11. Roy schreef:

  Is de GFS00H reëel? Zo mooi.. zo laag maar zo alleen!!

 12. Wil schreef:

  Wij willen naar Lapland hoe wordt het daar?

 13. Michel Janse schreef:

  @hajo ik ben voor al je voorspellingen. Na een rust periode van mij om je site te bezoeken in de zomer wordt je site en de FB pagina weer regelmatig bezocht door mij want mijn ski winter staat weer voor de deur in @zillertalarena. Keep up the good work en voor alle bezoekers van de site een hele mooie winter gewenst.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.