Prachtige Föhnmuur te zien op Kleinfleiβkees bij Rauris. Aan de noordkant was vanochtend flinke klaterregen. Aan de zuidkant was het wat kouder en viel op 1500m nog sneeuw.

Mooi plaatje van Simplon op die hoogte.

Met de Foehn laat Saharastof de Alpen links liggen richting Duitsland krullend.

Vandaag even een ultrakort bericht. Het ensemble laat zien dat de Alpen ook de mooie fase krijgen van de Lage Landen maar dat de laatste decade van april erg wisselvallig lijkt te worden. Morgen verder met hopelijk leuke nieuwtjes en nieuwe patronen.

PS Wat was het gisteravond bijzonder om na vertrek uit Obertauern (1800m) beneden in Salburg een al bijna zwoelwarm voorjaar te ruiken en voelen.

Categorieën: Alpenweer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.