Beleef een sportieve zomervakantie in het prachtige Montafon.

Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Val gardena
Lees verder >

Hou je van klimmen? Dan is Val Gardena jouw paradijs!

Alpen klaar voor de wintersport maar blijft het zo?

check ook eens

17 Reacties

 1. Harm schreef:

  Facebook pagina’s van “Moena – La Fata delle Dolomiti” en “Val di Fassa” tonen ook prachtige beelden. Ga vooral eens kijken..

 2. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1573730947.jpeg[/img]

  Zo maar even eentje gepikt van de best shots op foto-webcam.eu
  Kwijl, kwijl..

 3. Floris schreef:

  @Hajo Ik lees ook overal dat er een grote SSW in de maak is, dat zeggen de modellen, maar ik zie dat niet echt terug in de modellen als je dat vergelijkt met SSWs die in de voorgaande winters tot een wervelsplit leidden. Ff een vraag over de modellen. De grafiek in je bericht is op Basis van het GEFS model. Wat is het verschil tussen GEFS en GFS? En dan heb je ook GFS 0.25 en GEFS 0.5 , wat willen die cijfers zeggen?

  [img]https://imgur.com/a/8jBX3Xu[/img]

 4. Hans schreef:

  Vanavond alweer sneeuw in de Dolo’s. Svg tot ca. 400 m. Zondag een volgend Genualaag 1.000/1.200 m. en dan dinsdag weer ééntje……. het houdt maar niet op, wat een fantastische start van het seizoen.

 5. Cees schreef:

  Als ik het zo lees is het vooral leuk voor de webcambeelden nu, maar op de lagere gebieden zeker geen garantie voor sneeuw met de kerst. Zelf ga ik de 18de naar skiwelt. Is bijna altijd nog goedgekomen al had ik liever dat deze sneeuw een week of 4 later was gevallen. iets met een dooie mus…….;-)

 6. Ronaldo schreef:

  Opmerkelijk:
  Gisteren 98 kouderecords vastgesteld in de USA. Wat opvalt is dat met name de zuidelijke staten ook meedoen in de feestvreugde. Waco in Texas minima van -7°C en Dallas -5°C. Port Arthur aan de grens met Louisiana aan de Golf van Mexico -2°C.

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/uploads/2014/10/recordlaag-usa-EJVMIiDWkAIIHVK.jpg[/img]

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/uploads/2014/10/dallas_-5_2019-11-14_1404.png[/img]

  • Theo schreef:

   Ook hier in Washington DC op vliegveld Dulles een kouderecord voor de 13e November zoals netjes in het overzicht staat.
   Toch even ter illustratie, volgens de weerman van NBC zijn er sinds het jaar 2000 v.w.b. nacht minima 147 warmterecords geweest tegen 3 kouderecords, die 3 is inclusief die van gisteren. Alhoewel ik geen aanhanger van de AGW theorie ben geeft dat toch te denken.

   • Hajo schreef:

    Waar die records? Maak niet de denkfout dat a) opwarming negatief is en b) dat het iets met co2 te maken heeft. We zitten nog hoog in een warme cyclus…. De afkoeling moet nog beginnen. En ook dat moeten we afwachten. Dankzij goedkope fossiele stroom kunnen wij het altijd aan…. Met verwarming of airco.

    • Theo schreef:

     Hoi Hajo, waar hij die data vandaan heeft weet ik niet, dezelfde weerman roept te pas en te onpas dat de herfst sinds 1970 gemiddeld 2,5 graden Fahrenheit warmer is geworden hier. Ik lees me regelmatig in op climategate.nl voor een genuanceerde blik op het geheel. Die site is jou welbekend weet ik.

 7. Vincent schreef:

  Bergfex geeft nu voor dinsdag ook ineens weer 25cm+ sneeuw in Obergurgl. Is dat correct? Op andere sites zie ik vooral zonnetjes.

  • Hans schreef:

   Dinsdag opnieuw een Genualaag die neerslag brengt. Obergurgl pakt waarschijnlijk ook dit keer (afhankelijk van…) mee van de zuidkant dus ga er maar vanuit dat er weer e.e.a. valt Vincent.

 8. Spyfromthesky schreef:

  Mag het einde van de laatste GFS run gewoon niet blijven staan tot dat het 30 november wordt of zo?
  De Europese run is momenteel bezig en op de helft. Je zou dan 240 uur vooruit kunnen vergelijken of GFS echt winter ziet aan den einder.

  Spyfromthesky (Arnold)

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.