Steunen en kreunen. Dat rijmt. En dat zullen de bergen straks doen onder de sneeuwlast waarmee wij allen worden verrast. Ronaldo schreef al een jubeldicht, maar onder druk van deze weerkaarten ben ik alsnog gezwicht. Toch een avondupdate maar zonder veel zweet. Eerder met een lach, om de -20ºC op de kaart voor Nederland komende donderdagochtend. Of ook ietsje meer mag? Als je raadt wat er niet klopt, dan het antwoord snel in een reactie gestopt!

Nou het Europese model houdt stug vast aan de zuidkantdump vanaf de dertien december. Terwijl de Amerikaan vast zit aan zijn WC cliffhangers remember? Nee geef mij dan de Europese run die zoals je ziet ook buiten de Alpen hele extreme sneeuwverrassingen op ons afschiet.

Beide modellen zijn het wel roerend eens dat we in Les Menuires met de meet & greet, aan kunnen heffen het hoogste sneeuwlied. Want wie krijgt niet graag 150cm sneeuw op zijn dak of beneden in het dorp altijd nog een bak …. van 70cm met Noordwesterstorm. Nee dan is niet paragliden de norm. Trainen voor het Poederbaas NK freeride in maart gaat wel gebeuren. Daar zal de concurrentie straks om treuren.

En o wat jammer nu… mijn geliefde Penningberg verlaten voor een van de andere Europese Alpenstaten. Dan mis ik thuis een mooie bak poeder. Ruim op tijd voor mijn derde BV. Die is dan eindelijk op zak hoezee. Iedereen mega gefeliciteerd met deze prognose. Je zou er bijna van blozen!

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

26 reacties

Gesloten voor reacties.