Hele mooie zonsopkomst weer met de blik vanaf de Gantkofel over Bolzano op de Dolomieten. Aan de noordkant is het al geen mooi weer meer.

Zie je mooi hier in Adelboden met die schitterende pasteltint boven de kam. Hele lichte regen vandaag daarbij millimetertje. Morgen wat meer en sneeuw boven.

De nieuwe hoofdrun is koud voor de Lage Landen. Niet droog dus ook niet echt lekker Wim Hof weer.

Kijk maar naar de laatste twee Europese runs en de laatste Amerikaanse. Vies weer dus. Maar voor de afwisseling best ook wel weer winters.

Aan de noordkant van de Alpen heb je dan voor de Franse Alpen zo’n ensemble. Nog steeds een winnaar! Op 1500m.

Noorwegen hangt in de touwen nu. De Alpen gaan echt winnen dit keer.

De 300 tikken we niet aan vanochtend maar voor meer dan twee meter sneeuw in de Portes du Soleil en twee meter in Kleinwalsertal tekenen we.

Hier dan het eerste sneeuwmoment vanaf dinsdag.

En dan einde van de week het warmtefront met meer sneeuw dan regen in de Alpen. We zagen gisteren al dat de neerslag stopt op het moment dat het kwik stijgt. Mazzel.

Hier de West-Alpen.

Hier ver in het Oosten Die Tauplitz.

Bij mij thuis!

En Kleinwalsertal. Het Amerikaanse model zit op 1 maart op 1 meter accumulatie en de tweede meter valt de week erna. het Europese model loopt dus wat achter maar mooie sneeuw is het wel. Toch zal met een paar dagen zon in maart de sneeuw op de zuidhellingen zeer snel weer verdwijnen. Fijne dag allemaal. Ik ga snel weer klanten ophalen.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

33 reacties

Gesloten voor reacties.