obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Skiën, touren en vliegen... ontdek de mogelijkheden van Loser.

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Alpen gaan Noorwegen knockout slaan met mooie dump

check ook eens

33 Reacties

 1. Roland Bodegraven schreef:

  Poeh wat een regen op de sonnenkopf, maar madame is goed aangekleed en lekker aan het lessen. Dat parallel gaat er wel komen. Qua kleding is goed spul een must vandaag. Brunotti met waterkolom van 5000 is niets vandaag. 20.000 of zelfs meer is wel nodig, maar dan kan je heerlijk uit de voeten!

 2. Hanjo Vd Berg schreef:

  Vanmorgen regen op Golm in Montafon. Nu droog en zo weer naar boven voor deel 2. Lekker rustig inkomen.

 3. Conure schreef:

  Storm is net een feit en de volgende staat weer op de kaart. Ook nu weer op zondag… Van mij mag het wel lente worden.

 4. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1582462664.jpeg[/img]
  Hier gelukkig geen neerslag, want dat zou absoluut regen zijn. Net een rondje geskied, papperige pistes, warme wind. Woensdag slaat het weer om en verwacht ik toch wel een serieus dumpje, ieder geval kouder.

 5. Artus Missorten schreef:

  Deze verwachtingen staan helemaal in lijn met dit artikel van MétéoSuisse. De langverwachte verzwakking van de poolwervel lijkt eindelijk een feit te worden! Nu ja, een beetje te laat eigenlijk. De echte koude, die hadden we in januari. Anyway, groeten uit het lente-achtige en wonderschone Champéry.
  https://www.meteosuisse.admin.ch/home/actualite/meteosuisse-blog/meteosuisse-blog.subpage.html/fr/data/blogs/2020/2/circulation-dans-l-hemisphere-nord–du-changement.html

  • nils schreef:

   Groeten van de andere kant vd berg Artus. Wat een pap vanaf 12 uur zeg!! Maar een heerlijk zonnetje dus s middags wandelen en zonnen. Kan veel slechter!! Woensdag dumpen!!!

 6. Jorne schreef:

  Hier zelfs tot op 2200m regenachtig, buitjes waren het, prima skiën verder met toppistes! Morgen naar Sölden, in 1 dag zo veel mogelijk van het gebied zien. Iemand tips?

  • Thomas schreef:

   Door skiëen!

  • Mark (Breda) schreef:

   Heel flink ontbijten en een mueslireep mee dan hoef je met lunch niet te stoppen.

   Verder benieuwd naar je ervaring. Wellicht gaan we er volgend seizoen naartoe.

   Veel plezier Jorne! En ook alle andere lezers.

  • B van 8 schreef:

   Vroeg naar de gletscher 9uur en gaat lift er naar toe open..daarna vroeg (11uur) terug skieen naar langeggbahn 3x afdaling gigijoch doen daarna richting gaislachkogel gebied. Enjoy!!

  • Matthijs schreef:

   Als je bij giggijoch begint: ‘s morgens gelijk naar de tiefenbach gletscher. Terug over de rettenbach evt nog keer omhoog voor Schwarze Schneid. Dan skiroute bij rettenbachrestaurant naar beneden. Onderaan de skiroute omhoog naar gaislachkogl. heerlijk gebied! Evt terug nog via Giggijoch, maar dat is wel echt doorskien. Veel plezier!!

 7. Stef schreef:

  Eerste dag van weekje zermatt gehad. Doorgang naar Italië was dicht, veel wind 15gr boven null, dal erg Slush puppy. Benieuwd naar verloop sneeuwval deze week.

 8. Dennis schreef:

  Winterberg is drama. Veel regen geweest en er kan nauwelijks meer geskied worden. Vanaf dinsdag weer kans op sneeuw. Wat ik niet begrijp is dat er ondanks lichtte vorst niet opgespoten word. Ook vannacht voorspellen zij vorst. Je zou denken ieder laagje is mee genomen. Voor als er weer echte sneeuw komt.

 9. joke,riederalp schreef:

  Nu hier storm! Plus 8 graden!! Ik zie wel sterren, dus geen neerslag gelukkig.

 10. Franklyn schreef:

  Jemig wat een slecht begin voor de 2e krokusweek vandaag in Lermoos. Zaten we gisterenmiddag in Lermoos nog wel lekker in het zonnetje bij 15 graden echter vanmorgen om 08:00 bruut wakker geworden met getik op het dak. Kortom regen en dat bij een temp vanmorgen om 09:00 van 10 graden! De pistes hier waren dus vanaf het begin erg matig en zeer papperig ( zelfs de hooggelegen pistes boven de 1500m.) Kan mij niet zo’n slechte start van onze 2e krokusweek herinneren en het was voor de eerste keer dat de kids in de regen moesten skien ( moet wel bekennen dat ik de laatste jaren normaliter altijd de hogere skigebieden opzoek om dit soort “problemen” te voorkomen ). Het was vanmiddag dus echt pappen en nathouden en de meeste skiers hielden het hier dan na het middaguur dus al voor gezien. De pistes lagen er dus vanmiddag om 16:00 troosteloos bij. Door het ontbreken van nachtvorst zal dat aan de Noordkant morgen onder 2000 m dus niet veel beter worden. Daarbij komt ‘s middags op veel plaatsen de zon erbij en loopt het kwik op 1500 m naar 7 tot 10 graden. Ook de dinsdag zal dus papperig verlopen tot 2000 m en dan is het hopen dat de kou inval vanuit NW dinsdagavond goed zal doorzetten ( zit ook eerst onder 1500 m regen op aan de Noordkant ). Ik vrees dat de opfrisser van woensdag ( sneeuwvalgrens 600 m ) wel van tijdelijke aard zal zijn want mogelijk wordt deze op vrijdag onder 1600 m aan de Noordkant alweer gevolgt door regen. De locals hier geven ook aan dat de sneeuwval wel leuk is maar dat de temp een veel belangrijkere factor is voor goede skicondities. Echter die temp is door de WC veel te hoog voor de tijd van het jaar waardoor de aangekondigde verse sneeuw van woensdag meer van cosmetische aard zal zijn ( en ook gauw weer wegsmelten door het ontbreken van kou ). Hopelijk zorgt de koude inval voor betere condities op donderdag en valt de regen op vrijdag aan de Noordkant mee. Ook wel medeleiden hier in lermoos met de pistepreperateurs want die zijn vannacht niet te benijden om de pistes weer proberen fatsoenlijk te krijgen.

 11. Cleven schreef:

  Even tussen alle berichtjes door; ik heb het onderbuik gevoel dat dit een van de laatdte weken is
  van deze mooie site, ik weet niet waarom. Maakt me totaal niet blij, ik hoop dat ik het mis heb……

 12. Wessel schreef:

  In het Inntal haast zomerse temperaturen. Jenbach 18,8gr, Innsbruck Flughafen 19,9gr. In Mayrhofen vandaag dikke slush, wat regen en +10 op de berg, erg matig…

 13. Hanjo Vd Berg schreef:

  Het viel mij ontzettend mee hoe goed de pistes waren. Wel merkte je dat de sneeuw wat stroever werd aan het eind. En wat zwaarder dus harder werken. Maar geen paniek de verkoeling komt eraan. Balen natuurlijk om je week te starten met regen maar na regen komt .. of sneeuw ;-€

  Wel bericht zojuist dat Oostenrijk alle treinverkeer met Italië afsluit. Dat heeft vast ook impact op wintersport. Er staat zelfs een trein stil op de Brennerpas. Heftig .. sterkte aan allen die in Italië of naar Italië willen of zouden gaan.

  • Frans v schreef:

   Idd dat Corona is sinds vandaag toch wel een dingetje aan het worden daar! Straks skigebieden ook op slot als het deze week blijft uitbreiden. Hopelijk voor iedereen krijgen ze het onder controle.
   Nieuwe ec run lage landen: nog 1 week regen en wind en daarna vanaf begin maart kans op droger weer, nacht vorsten, minder wind uit andere richting dan ZW en af en toe zon. Ik kijk er al naar uit 🙂

 14. Hajo schreef:

  Vannacht nog zeer hevige wind over de kammen …. Sonnblick windstoten tot 150km/u. Pistes op deze manier al vanaf de ochtend pap. Mmmm echt ff slikken wel.

 15. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1582527138.jpeg[/img]
  Niet slecht! Nu 0 graden en vrijwel geen wind meer.

 16. Roland Bodegraven schreef:

  Hier op 1850m 2.5gr en regen. Helaas, maar is niet anders. Goede kleren aan en gaan. Vanmiddag beter als het goed is.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.