montblanc1507

Hoe mooi de Mont Blanc vanochtend. Kan ook niet anders. Dit is toch de koning van de bergen in de Alpen. Hoe spierwit kan het zijn?

chamonix1507

En ja hoor: we spotten alweer groepjes bergklimmers die verse sporen hebben getrokken in de sneeuw. Ze gaan een helemaal veilig en zonnig weekeinde tegemoet in Savoie Mont Blanc.

chamonix1507b

En als ze omlaag kijken in de ochtend zien ze dit!

matterhorn1507

En voor de mensen van Breuil-Cervinia in het Aostadal en in Zermatt is dit natuurlijk de koning der bergen.

gardasee1507

Aan de zuidkant van de Alpen (Gardameer) nu echt gewoon wel mediterraan heerlijk warm

zondag

De hogedrukinvloed breidt zich schoorvoetend uit naar het oostelijk Alpengebied waar het dan zondag ook eens strak blauw kan zijn.

pannonisch

De koudebel die de sneeuw heeft gebracht vult dan voor één dagje de Pannonische laagvlakte (het gebied rond Hongarije). Daarna kan de zon alles snel weer opwarmen.

cape2007

En dan zijn we in de Lage Landen weer op weg naar een mogelijk explosieve situatie op woensdagavond. Het doet heel erg denken aan de situatie van laatst met die enorme hagelstenen. We houden het in de gaten.

Schermafdruk 2016-07-15 09.02.53

De pluim (run van gisteravond) laat er ook geen misverstand over bestaan! 22,5mm regen in de hoofdrun in zuidoost-Nederland! Gigantisch! Dat zal van run tot run nog verspringen. We zoomen samen langzaam in op de situatie!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs" . Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 woont en werkt Hajo in Zell am See Kaprun.

13 reacties

Gesloten voor reacties.