Vanochtend sneeuwt het in de Alpen boven 1500m uit hetzelfde front dat gistermiddag en -avond veel regen bracht in de Lage Landen. beter dan teflon als we toch langzaam willen opschuiven naar een basissneeuwdek in de skigebieden. Hierboven een schitterend plaatje uit Zwitserland van de Gelmersee.

Ja vaak gaan ze echt door tot het gaatje met bouwwerkzaamheden. Hoe lang nog tot deze graafmachines bij de Rudolfshütte door helicopters weer naar het dal worden getild?

In Leogang echt herfst op zijn Oostenrijks! Piet Paulusma komt vaak met dit weertype voor de Nederlandse winter. Een “vuile winter” noemt hij dat. Ja dan zit je wel aardig safe met je prognose in ons zeeklimaat.

Nou, vrijdag dus toch een mooie push met sneeuw naar de noordkant. En zie hoe het ook in Zuid-Duitsland gaat sneeuwen. Alles wit dus.

En dan dus dat begin van de Russische winter. Met sommige modelruns die ook al overgaan naar vorst in de Lage Landen.

Het Amerikaanse model heeft tegenwoordig 30 ensembleleden. Vanaf 28 november is er toch wel een heel mooi clustertje lijnen dat Nederland al de winter in trekt. Stuk of 10 als ik het goed zie. Sneeuwkansjes ook daarbij. Zou leuk zijn. Geen 2010 scenario want het weer komt uit het oosten in deze berekeningen. Maar toch! Fijne werkweek allemaal.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

23 reacties

Medemens · 16 november 2020 op 09:01

Ah heerlijk man alleen maar weer weer weer. Top!

carl · 16 november 2020 op 11:43

Leuke start van de werkweek. Zag dat de waterbekken goed vol zitten. We zijn half nov. Dus nog vroeg op het jaar. Tegen begin dec is het goed dat de alpen wit worden. Dan zal de eerste basislaag wel gelegd worden. Vrienden van mij wonen sinds kort in het hoogste dorp van België. Hunningen. Ze zullen me foto’s doorsturen wanneer de eerste vlokken vallen. Kijk er naar uit. 🙂

Frans V · 16 november 2020 op 13:00

Hier een mooi artikel over het transport naar de rudolfshütte: https://salzburg.orf.at/stories/3043950/
Ik was er in zomer 2013, toen stonden er tot mijn verbazing ook bouw busjes boven, in de zomer is er dus wel een weg omhoog te vinden?

Paul A Club 1989 · 16 november 2020 op 13:02

ja er zijn leuke ontwikkelingen, nu telkens terug laten komen op de kaarten en we gaan serieus hierover praten! hoezeeee!!

Hajo · 16 november 2020 op 17:33

Allemaal prima maar als biden zijn eerste oorlog begint schrijf ik daarover. Kun je op wachten.

  P · 16 november 2020 op 22:31

  🙁 echt waar hoor. Goeie naam voor deze site… jammer.

  Tije · 17 november 2020 op 09:31

  Zeker doen!

Wim · 16 november 2020 op 19:41

De tussenstand in de rechtszaken:
1 grote overwinning voor Trump! Waarnemers bij de tellingen werden toegestaan 1 meter dichter te gaan.
23 verloren, verworpen door de rechtbank wegens ongegrond of zelf wijselijk weer ingetrokken.
Tot zover het overweldigende bewijs voor fraude… niks dan theater.

  Eduard · 16 november 2020 op 22:28

  @wim,

  Schreeuw maar lekker door. Je zult toch nog even moeten afwachten totdat de uitslag definitief is.
  Er zijn genoeg filmpjes te vinden waar het tegengeluid wordt getoond met feiten.
  Maar blijkbaar ga je liever kort door de bocht dan verder kijken dan je neus lang is.
  Dit gaat niet om wie er gelijk heeft. Dit gaat om niet zomaar alles slikken en geloven wat je voorgeschoteld krijgt.
  Helaas zijn er nog steeds veel te veel mensen die alles aannemen als waarheid wat ze selectief te zien krijgen. Pas als je gaat leren objectief te kijken dan pas ga je het snappen.
  Tot die tijd zullen wij je je tussenstand met een knipoog blijven volgen…….;-)

   Wim · 16 november 2020 op 22:51

   Prima, afspraak op 20 januari. Als Biden op die dag ingezworen blijkt te worden, zal je dan wel accepteren dat de verkiezingen eerlijk verlopen zijn? Als geen enkele rechtbank bewijs vindt voor fraude, zal je dan kritische vragen durven stellen bij de filmpjes die je nu slikt en gelooft?

    Eduard · 17 november 2020 op 12:05

    @wim,
    Weet je Wim, wie het ook wordt het zal mij een worst zijn. De meerderheid bepaald dat. Als je 100% weet dat je gelijk hebt hoef je nergens bang voor te zijn en ga je het gevecht vol vertrouwen aan.

    Dat er mensen zijn die hun kop boven het maaiveld durven uit te steken moeten we blij mee zijn volgens mij.

    De wereld zal echt niet vergaan wie er ook wint. Maar vraagtekens zetten bij veel wat er heden dage gebeurd is volgens mij niets mis mee. Alles maar klakkeloos overnemen van wat men hoort of leest getuigt van weinig betrokkenheid. We kunnen allemaal schreeuwen en napraten. Maar in een democratie mag je ook vechten en naar de Rechter stappen als je denkt dat jouw onrecht is aangedaan.

    We gaan het meemaken hoe het afloopt. Mocht Trump winnen dan zullen de radicalen hun ware gezicht laten zien.

Tjeerd · 16 november 2020 op 21:47

Doe eens normaal Hajo, het gaat over het weer man. Je loopt weer de boel op te stoken. Hoe zo, Biden begint een oorlog?
Jij zoekt alleen maar trammelant. Stop met deze site man. Pfffff

  Hessel · 16 november 2020 op 23:12

  Haha ja pfff. Snap het ook niet meer

  Hanjo Vd Berg · 17 november 2020 op 00:19

  Ha Tjeerd of je stopt met reageren. Wat een frustratie joh. Je hoeft niet te komen om hier te lezen. En Hajo heeft toch gewoon het recht om daarover te schrijven? Is helemaal niet gek hoor om te verwachten dat de nieuwe president van Amerika even z’n spierballen ergens wil tonen en een oorlogje begint. Wie zal het zeggen? Misschien wel om een vaccin te ‘stelen’ of iets anders om de economie te redden.

  Feit is dat Trump geen oorlog is gestart en alleen maar heeft gedemilitariseerd. Dat kunnen weinig presidenten hem nazeggen.

  Wat dat betreft zit ik niet zo op de lijn van al die fraude filmpjes maar wel de lijn van het indoctrineren van iedereen dat Trump zo’n slechte president is. Dat is al begonnen met zijn inauguratie waar de media direct al de aanval inzetten met foto’s van lege grasvelden en wat al niet meer om aan te tonen dat de mensen niet op Trump zaten te wachten. En zo is het al 3,5 jaar aan de gang. Alleen maar bagger over die man (en het is geen fijne persoon lijkt me ..) maar eerlijke verslaglegging wat objective media zouden moeten doen is er nooit geweest. Noem en toon mij een recent positief bericht over Trump in onze westerse media? Kijk naar een gemiddelde talkshow op TV en iedereen doet mee (okay Joost Eerlings niet ..) aan de verafschuwing van Trump. Hoe meer je je tegen hem afzet hoe eerder je een stoeltje krijgt bij een programma. En dat is iets wat iedereen die het wil zien kan zien. Maar ziende blind zijn is een teken van deze tijd. Ik wens je veel sterkte.

   Maurice · 17 november 2020 op 06:54

   Mensen komen hier door die naam van de site met een andere verwachting. En ja iedereen mag zeggen wat hij wil. Maar elke x dat uitdagen met je mening op een openbare site met de naam die absoluut niet verwijst naar complottheorieën. Verander dan de naam lekker in ‘complotweerweer’ ofzo. Gelukkig zijn er andere sites waar alle ‘oude’ weerpraat gewoon wordt gevoerd.

    Maurice · 17 november 2020 op 06:55

    Complotweerman bedoel ik natuurlijk.

   Tjeerd · 17 november 2020 op 20:56

   Ha Hanjo,
   Reageer nog even. Hajo wacht wanneer Biden een oorlog begint. Trump heeft vandaag een wereldoorlog voorkomen door net geen oorlog tegen Iran te beginnen. Dus…. Trek je conclusie.

    Tjeerd · 17 november 2020 op 20:59

    Hajo vertelt en vertelt… Maar alleen over zichzelf. Hij klust en gaat weer naar Oostenrijk. Nou en??? Is toch totaal niet interessant voor ons.

Joost Amsterdam · 17 november 2020 op 06:55

Bedreigde bestuurder Georgia onder druk gezet om stemmen ongeldig te verklaren

https://www.ad.nl/buitenland/bedreigde-bestuurder-georgia-onder-druk-gezet-om-stemmen-ongeldig-te-verklaren~ab8e9dea/

Joost Amsterdam · 17 november 2020 op 07:09

https://nos.nl/l/2356858
Zouden de KKK leden dit jaar op Biden en Harris hebben gestemd??

  Hajo · 17 november 2020 op 07:18

  Geen idee. Wel is het aantal zwarten dat Republikeins heeft gestemd gestegen van 8% 4 jaar geleden naar 12% nu. Onder hispanics is dat van 25% naar 35%. Alleen blanke mannen hebben 5% minder op Trump gestemd dan de vorige keer. Ook vrouwen hebben meer op Trump gestemd.

   Wim · 17 november 2020 op 23:00

   De republikeinen zijn erin geslaagd de Cubaanse gemeenschap in Florida wijs te maken dat Biden communisme zal installeren, waar ze uiteraard allergisch aan zijn. Terwijl de democraten niet meer willen dan wat opschuiven richting het model van de Europese welvaartsstaten! De extreme liberalisering, met al resultaat extreme ongelijkheid maken de samenleving kapot. Dit is gestart onder Ronald Reagan maar werd ook door Bill Clinton enthousiast doorgezet. Belastingen betalen? Niet voor de rijken, wel voor de wegsmeltende middenklasse en andere losers.

Michel · 17 november 2020 op 07:38

Is Trump niet de man die een hek heeft gebouwd op de grens naar Mexico? ( zo jaren 60) 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *