Vanochtend sneeuwt het in de Alpen boven 1500m uit hetzelfde front dat gistermiddag en -avond veel regen bracht in de Lage Landen. beter dan teflon als we toch langzaam willen opschuiven naar een basissneeuwdek in de skigebieden. Hierboven een schitterend plaatje uit Zwitserland van de Gelmersee.

Ja vaak gaan ze echt door tot het gaatje met bouwwerkzaamheden. Hoe lang nog tot deze graafmachines bij de Rudolfshütte door helicopters weer naar het dal worden getild?

In Leogang echt herfst op zijn Oostenrijks! Piet Paulusma komt vaak met dit weertype voor de Nederlandse winter. Een “vuile winter” noemt hij dat. Ja dan zit je wel aardig safe met je prognose in ons zeeklimaat.

Nou, vrijdag dus toch een mooie push met sneeuw naar de noordkant. En zie hoe het ook in Zuid-Duitsland gaat sneeuwen. Alles wit dus.

En dan dus dat begin van de Russische winter. Met sommige modelruns die ook al overgaan naar vorst in de Lage Landen.

Het Amerikaanse model heeft tegenwoordig 30 ensembleleden. Vanaf 28 november is er toch wel een heel mooi clustertje lijnen dat Nederland al de winter in trekt. Stuk of 10 als ik het goed zie. Sneeuwkansjes ook daarbij. Zou leuk zijn. Geen 2010 scenario want het weer komt uit het oosten in deze berekeningen. Maar toch! Fijne werkweek allemaal.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

23 reacties

Gesloten voor reacties.