Vanochtend sneeuwt het in de Alpen boven 1500m uit hetzelfde front dat gistermiddag en -avond veel regen bracht in de Lage Landen. beter dan teflon als we toch langzaam willen opschuiven naar een basissneeuwdek in de skigebieden. Hierboven een schitterend plaatje uit Zwitserland van de Gelmersee.

Ja vaak gaan ze echt door tot het gaatje met bouwwerkzaamheden. Hoe lang nog tot deze graafmachines bij de Rudolfshütte door helicopters weer naar het dal worden getild?

In Leogang echt herfst op zijn Oostenrijks! Piet Paulusma komt vaak met dit weertype voor de Nederlandse winter. Een “vuile winter” noemt hij dat. Ja dan zit je wel aardig safe met je prognose in ons zeeklimaat.

Nou, vrijdag dus toch een mooie push met sneeuw naar de noordkant. En zie hoe het ook in Zuid-Duitsland gaat sneeuwen. Alles wit dus.

En dan dus dat begin van de Russische winter. Met sommige modelruns die ook al overgaan naar vorst in de Lage Landen.

Het Amerikaanse model heeft tegenwoordig 30 ensembleleden. Vanaf 28 november is er toch wel een heel mooi clustertje lijnen dat Nederland al de winter in trekt. Stuk of 10 als ik het goed zie. Sneeuwkansjes ook daarbij. Zou leuk zijn. Geen 2010 scenario want het weer komt uit het oosten in deze berekeningen. Maar toch! Fijne werkweek allemaal.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

23 reacties

Gesloten voor reacties.