Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

Grenzenloos Wandelen in Kleinwalsertal
Lees verder >

Rondom de bergen en de prachtige kleurrijke wereld van Kleinwalsertal. Boek nu jouw wandelvakantie met de speciale zomerweken.

Alpen en Sauerland trekken waarschijnlijk aan langere einde dan laaglandwinter

check ook eens

32 Reacties

 1. Eric schreef:

  @hajo zag je video maar een kleine nuance maak je…dat we de slechte start hebben afgeschud…ik denk dat ze daar in sommige gebieden totaal anders tegen aan kijken. Aansluitingsliften, dalafdalingen zijn nog lang niet open en het is te hopen dat de sneeuwkanonnen daar verandering in gaan brengen.

  En dit zijn de geluiden die ik verneem in de gebieden waar ik veelal verkeer.

  • @eric helemaal mee eens we kunnen in het skiwelt gebied nog helemaal niet van Soll naar brixen en going staat er helemaal alleen voor. Helaas. Maar ook de dalafdalingen is nog onmogelijk. Sheffau gaat het morgen proberen. Dat is de eerste in skiwelt gebied. Maar ik denk dat kunstsneeuw over 2 dagen hier veel gaat oplossen. We wachten af.

   • Eric schreef:

    Sydney het is niet alleen skiwelt, wat te denken van saalbach hinterglemm leogang, kitzbuhel kirchberg, zell am see wat te denken vdmaiskogel in kaprun etc etc.

    Overal is lang niet alles open, smalle pistes en nu het nadeel dat het ook ontzettend druk wordt omdat de duitsers er sinds vandaag zijn gekomen.

    • Asten (Harmelen) schreef:

     Eens Eric,

     geldt en gold ook voor Zillertal Arena. Vrijwel alle liften open maar niet alle pisten. Bij de rode pisten heb je voor de steilere gedeelten gewoon meer sneeuw nodig dan er tot nu toe is gevallen. De vooruitzichten zijn gelukkig goed te noemen !

  • michel schreef:

   Heb je inderdaad gelijk in @Eric, er wordt nu nogal rooskleurig aangegeven dat de problemen voorbij zijn. Maar ook ik lees de berichten en zie hoe men in bepaalde gebieden wel open zijn maar een paar liften.

   Maïskogel is een mooi voorbeeld gaat pas op 1 januari open.

   De kunstsneeuw en dat de poederdoos gestrooid wordt is geweldig maar nog niet de redding, die nuance moet wel gemaakt worden.

   Het begin is er en gaat de goede kant op.

   • Hajo schreef:

    Ik zeg niet dat de problemen voorbij zijn…. ik zeg dat we idd een breuk tov de beroerde seizoenstart hebben gekregen in de weerpatronen. Als je nu ziet wat de modellen berekenen zal men spoedig omkomen in de sneeuw…. dat is wat ik bedoelde… maar toch bedankt voor de updates uit gebieden die er bekaaid zijn afgekomen. Denk wel dat ik in mijn video heb benoemd dat veel gebieden in Oostenrijk veel minder hebben gehad dan Kleinwalsertal.

    • Eric schreef:

     Hajo laten we hopen dat al die sneeuwdepresies die gezien worden ook uitgaan sneeuwen boven de hele alpen en niet een bepaald gedeelte.

     Ik ga het vd week weer met eigen ogen zien hoe de omstandigheden zijn 🙂

     • Gert schreef:

      ik wordt een beetje beroerd van mensen die perse hun gelijk moeten hebben. Denk eraan, dat een paar dagen geleden het overal drama was en er nu met grote stappen duidelijke verbetering komt. Nog niet overal even goed, maar komt goed.

    • Eric schreef:

     Gert helaas ben ik ervaringsdeskundige jij ook 🙂

 2. Filzmooser schreef:

  @hajo mijn dochter is trots dat een mooie dump naar haar is vernoemd…ze heeft toch voor een hoop gebieden sneeuw opgeleverd.

 3. bruno schreef:

  Foei Estelle! Hier 2cm!!

 4. Stefan Kaptein schreef:

  @Weermannen, waar ik eigenlijk nu in geïnteresseerd ben is waarom er rondom Skiwelt Brixental al twee dagen geen vlok sneeuw is gevallen terwijl er om ons heen toch verhalen te horen zijn van continue stevige sneeuwval. Hoe kan het toch dat wij hier zo naast de pot piesen. Sneeuwkanonnen staan hier wel aan dus het is gelukkig koud genoeg, maar waar blijft toch die “beloofde” sneeuw. Die vlag kan hier nog steeds niet uit, en dat geldt voor meer gebieden als ik zo hier en daar lees. Ik gun iedereen de mooie sneeuw die er valt, en gelukkig maar, maar waarom wij nu niks hebben vindt ik wel interessant om dit te verklaren.

  • @stefan-kaptein Dat is een goede vraag. Ik vraag me ook af waarom we er steeds naast zitten. Hebben wij hier een hogere luchtdruk of hebben iets anders dat tegen zit. Ik hoop dat hier een verklaring voor is.

   • Hajo schreef:

    Vorige week had Kleinwalsertal pech (10cm) en waren gebieden dichter bij de hoofdkam spekkoper: Zillertal Arena, Mühlbach am Hochkönig, Flachau (20-30cm). Heel vaak hebben we hier toch al uitgelegd hoe dat werkt met die lokale afwijkingen! Microklimaat hoort bij berggebieden als kaas bij Nederland. Net hoe de wind staat in een hoek ten opzichte van bergketens maakt waar de vochtrivier in de atmosfeer heen stroomt en leeg loopt. En die verschillen zijn er altijd ook als de luchtdruk laag is. Als er 1 meter gemiddeld valt in een groot gebied heb je ook zones met 50cm en één winnaar met 1,75 meter sneeuw. Valt er gemiddeld 15cm heb je ook zones met 2cm en één winnaar met 40cm. Beetje hetzelfde soort verschil maar in haar uitwerking dramatisch: want je zult mensen nooit horen klagen over die halve meter ook al zijn zij dan ook de verliezers. Nee pas bij die 2cm voelen de verliezers de pijn. En verder is het als met dobbelen: als je 1 keer een 1 gooit heb je nog steeds 1/6 kans daarna weer een 1 te gooien. Jullie hebben nu dus twee keer pech gehad. De Fransen zeggen dan tant pis. En eigenlijk 3 keer als we het hele vorige seizoen meerekenen. Zoek daar niet per se een rationele verklaring voor (alsof je als klein kind tegen je moeder zegt als je straf krijgt: “Maar ik heb helemaal niks gedaan”). Omarm de onzekerheid. Niet alleen als je wint maar ook al je verliest… 😉 PS Maar ik erken net als vorig seizoen dat het een hard gelag kan zijn als je duurgespaarde vakantie zo in de groene wei valt….

 5. adrie schreef:

  stefan kaptein,
  valt dat niet onder de noemer; pech. volgende keer beter.. in ischgl hetzelfde verhaal. normaal valt daar wel wat, maar de arlberg vangt alles weg. heel goed te zien op de radar. dat gebeurt wel vaker, maar is nu natuurlijk extra zuur. hadden wel een cm of 30 kunnen gebruiken in het dal om de dalafdalingen te openen. maarja. morgen en volgende week maar weer een kijken of het nu wel gaat gebeuren dan.

 6. Johann schreef:

  De neerslaghoeveelheden voor Oostenrijk worden nogal overdreven als ik dat zo lees. Kijk maar eens naar de (officele) metingen van 19h00-19h00 dan zien we als koplopers Bregenz, Galzig en ook Warth met slechts 5mm. Lokaal kan er (in-officieel) hier en daar wat meer zijn gevallen maar het is en was, allemaal heel bescheiden. Op de meeste plaatsen bleef het afgezien van een enkele vlok gewoon droog.

  • Hajo schreef:

   Niets overdreven: die 70cm is hier gewoon gevallen. Heb er de hele dag in geskied. Als een weerman daar niet op te vertrouwen is dan weet ik het niet meer. En trouwens: op dit moment dumpt het al weer een paar uur… we weten nog niet goed hoe we hier morgenochtend wegkomen over een smal steil bergweggetje…

   • Hajo schreef:

    In plekken met windverfrachtung lag gewoon 1,5 meter zware poedersneeuw. Onder de Zafernalift bijvoorbeeld. Geen doorkomen aan.

    • Johann schreef:

     Ik geloof je graag maar kan die waardes niet verifiëren adhv off. metingen. Daarnaast doelde ik op: //Tel het lawinebericht van 26 december op bij het lawinebericht van 27 december en je komt op die 70cm. In Tirol is rond de Arlberg 35-50cm gevallen zie in het archief van de lawinedienst van Tirol.// Dit wekt de indruk dat het vandaag zaterdag ook aardig heeft gesneeuwd. Zoals ik schreef viel er in de periode van 19h00 tot 19h00 nergens in Oostenrijk meer dan 5 mm aan RR. Die 15cm moeten dan voor een groot gedeelte na 19h00 vanavond nog gevallen zijn (wat natuurlijk goed mogelijk is) Echter ook dit kan ik niet verifiëren adhv de weerstations in de buurt? (lokaal fenomeen?)

     • Hajo schreef:

      Feit is dat Kleinwalsertal zich heeft bewezen als Schneeloch en dat de Arlberg veel minder heeft gehad. Ik claim nergens een exacte waarde voor de Arlberg en zeg 35-50cm onder verwijzing naar. Verder benadruk ik ook overal dat er elders in Oostenrijk veel minder is gevallen. De waardes die ik noem zijn niet inclusief zaterdag maar tot zaterdagochtend. Hoe kom je erbij dat ik de neerslag van zaterdag meeneem? Juist niet. Hier heeft het de hele dag maar erg licht gesneeuwd en is het rond 17 uur veel harder gaan sneeuwen en dat zet rond middernacht nog voort…. ik snap niet waar je op uit bent.

     • Johan schreef:

      Zou dit dan de Johann (met dubbel n) zijn Hajo? 😉

     • Gert schreef:

      gewoon iemand op z’n woord geloven. Ik zou niet weten waarom iemand de waarheid zou verdraaien. Welk voordeel zou hij daarbij hebben.
      Of is het jaloersheid ……?

 7. willem bakker schreef:

  Gisteren een prachtige dag in kleinwalsertal. Wat een sneeuw. En hajo weer gesproken. Top dag.

 8. Mars schreef:

  Aanlokkelijk stukje proza gevonden in dit bericht:
  “…..en dan tsjakkaa gaat het vanaf 4 januari weer los met dump op dump…..”
  Ik duim om dit vanaf de 3e live mee te mogen maken.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.