In mijn laatste weervideo voor Bizztravel heb ik niets te veel gezegd: dikke pakken sneeuw en een reëel vooruitzicht dat we tot in het skiseizoen niet meer tegen groene pistes hoeven aan te kijken. Natuurlijk beginnen we de dag met een schitterende webcamverzameling. Hierboven een plaatje uit Zell am See Kaprun 

[fbphotos id=495097420524468]

Hierboven een plaatje uit Les Menuires waar net als elders in de Franse Alpen de zon alweer is doorgebroken. Hoe anders is dat bijvoorbeeld in Obertauern en Die Tauplitz in Oostenrijk. Daar groeit het sneeuwdek vanochtend nog met centimeters aan. Zie eens deze Obertauern cam met timeslider op Bergfex! In de Zillertal Arena op de Isskogel boven Gerlos spuiten de sneeuwlanzen bij -9,5°C. Net als elders in Oostenrijk trouwens. De cams aan de Italiaanse kant zijn ook om van te smullen. Bezoek ook eens de websites van onze Italiaanse partners Livigno en Val Gardena.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.