In mijn laatste weervideo voor Bizztravel heb ik niets te veel gezegd: dikke pakken sneeuw en een reëel vooruitzicht dat we tot in het skiseizoen niet meer tegen groene pistes hoeven aan te kijken. Natuurlijk beginnen we de dag met een schitterende webcamverzameling. Hierboven een plaatje uit Zell am See Kaprun 

[fbphotos id=495097420524468]

Hierboven een plaatje uit Les Menuires waar net als elders in de Franse Alpen de zon alweer is doorgebroken. Hoe anders is dat bijvoorbeeld in Obertauern en Die Tauplitz in Oostenrijk. Daar groeit het sneeuwdek vanochtend nog met centimeters aan. Zie eens deze Obertauern cam met timeslider op Bergfex! In de Zillertal Arena op de Isskogel boven Gerlos spuiten de sneeuwlanzen bij -9,5°C. Net als elders in Oostenrijk trouwens. De cams aan de Italiaanse kant zijn ook om van te smullen. Bezoek ook eens de websites van onze Italiaanse partners Livigno en Val Gardena.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Gesloten voor reacties.