Rosswald in Zwitserland. Een brute plaat van de huidige sneeuwval. Hier een hele serie Zwitserse sneeuwkieks.

De laatste twee zijn Lech en Warth in Vorarlberg. Daar ook leuke sneeuw ….

Op het Furkajoch een halve meter meer sneeuw dan eergisteren nog. Verder naar het oosten veel minder, maar Oostenrijk gaat de komende dagen winnen.

Tsjakkaa hier op de stoep! Volgende week een meter in de plus.

Kijk ook eens in Stiermarken bij Die Tauplitz. Heerlijk en goed koud. Later warmt het dal weer wat op.

In Nederland hebben we volgende week zaterdag een dieptepunt met net wel of niet matige vorst. Dat lijkt een top 10 koude nacht te worden.

De lichte sneeuw op vrijdag is in beide modellen geannuleerd. De laatste decade van maart zien we ons toch mooi naar het voorjaar gaan. En dat is goed nieuws want griep en covid houdt niet van warm weer en als de getallen fors dalen zal toch ook de lockdown er vanaf moeten. Dus zullen we daar dan maar voor gaan? Het weer van de aankomende week werkt meer covid in de hand.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Tjeerd · 15 maart 2021 op 19:42

Mooi bericht Hajo. Jammer dat we nu niet in de gelegenheid zijn om in Oostenrijk te zijn. Super condities!
Jaloers op jou ! Geniet er van in Hinterglemm! Het is je gegund!

Gesloten voor reacties.