Rosswald in Zwitserland. Een brute plaat van de huidige sneeuwval. Hier een hele serie Zwitserse sneeuwkieks.

De laatste twee zijn Lech en Warth in Vorarlberg. Daar ook leuke sneeuw ….

Op het Furkajoch een halve meter meer sneeuw dan eergisteren nog. Verder naar het oosten veel minder, maar Oostenrijk gaat de komende dagen winnen.

Tsjakkaa hier op de stoep! Volgende week een meter in de plus.

Kijk ook eens in Stiermarken bij Die Tauplitz. Heerlijk en goed koud. Later warmt het dal weer wat op.

In Nederland hebben we volgende week zaterdag een dieptepunt met net wel of niet matige vorst. Dat lijkt een top 10 koude nacht te worden.

De lichte sneeuw op vrijdag is in beide modellen geannuleerd. De laatste decade van maart zien we ons toch mooi naar het voorjaar gaan. En dat is goed nieuws want griep en covid houdt niet van warm weer en als de getallen fors dalen zal toch ook de lockdown er vanaf moeten. Dus zullen we daar dan maar voor gaan? Het weer van de aankomende week werkt meer covid in de hand.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Tjeerd · 15 maart 2021 op 19:42

Mooi bericht Hajo. Jammer dat we nu niet in de gelegenheid zijn om in Oostenrijk te zijn. Super condities!
Jaloers op jou ! Geniet er van in Hinterglemm! Het is je gegund!

Gesloten voor reacties.