Pointe_des_Mossettes-2017_0116_102000a

Een van de beste strategieën voor de flexibele wintersporter is het om vier keer per winter 2 à 3 dagen naar de Alpen te vliegen en dan alleen de droomdagen te pakken. Dat is dus NU! Hierboven de Portes du Soleil vandaag. Niet te filmen! Geplukt uit een panorama waar je ook dit ziet…  Pointe_des_Mossettes-2017_0116_102000

En dit!  Pointe_des_Mossettes-2017_0116_3

En dit! En nu het totaalplaatje…

Pointe_des_Mossettes-2017_0116_huge

Stil van.

zugspitze

Gaan we een paar honderd kilometer naar het oosten zien we dit. De bewolking hangt samen met en grote depressie over de Middellandse Zee.

depressie

Dat is eigenlijk het enige waar we de komende dagen op hoeven te letten. Helaas voor de zuidkant van de Alpen drukt de neerslag daar niet tegenaan. Daar is de sneeuw dan ook nog karig.

zuidkant

Hierboven de sneeuwkansen voor de zuidkant. Een tikkie na het weekeinde. Pas met de maandwisseling meer. Hoe anders in Schneeloch Vorarlberg

1020_hd

Hoe yummie! Schröcken am Arlberg. Vandaag verder niets aan toe te voegen.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

41 reacties

Gesloten voor reacties.