Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

Alpen nu diepvrieskist met sneeuwbuien en goede hoop voor doorgroeien sneeuwhoogtes

check ook eens

82 Reacties

 1. Stefan Kaptein schreef:

  Hajo, ik snap dat jij ook geld moet genereren om deze fantastische site in de lucht te kunnen houden. Maar zo langzamerhand wordt het toch een beetje te veel dat continue de partner gebieden genoemd moeten worden, en dat alle berichten gespitst worden op de Zillertal Arena, die Tauplitz, enzv.
  Ik wil niet gelijk weer als een zeikerd weg gezet worden, maar ik begin me er toch wel een beetje aan te storen. En nee ik hoef niet alleen Skiwelt Brixental te lezen, maar spits het verhaal wat meer toe op meer gebieden, dan voorkom je ook dat er kontinue vragen komen over het weer in een specifiek gebied. De alpen bestaan niet allen uit bovengenoemde gebieden, hoe begrijpelijk ook.

  • Hajo schreef:

   Dank voor deze eerlijke feedback. Ik hoor graag ook van anderen wat zij denken. Het business model van deze website is dat ik heel bewust in elke meteorologisch regio een partner zoek. Van de twaalf nu gaan we zeker nog naar 20. Denk aan een gebied in de Pyreneeën en een gebied in Slowakije etc. Vooral aas ik op een interessante regio als Isola 2000.
    
   Nu dan even naar hoe ik vanochtend op de ZIllertal; Arena kwam: ik ging gewoon op het Europakaartje van Wetterzentrale op zoek naar de koudste plek en zag pas daarna dat dit juist het ensemble is dat geldt voor de Zillertal Arena. En dan kan het ook nog eens verdomd koud zijn daar op die Gerlospas. Dus dit paste uitstekend in de verhaallijn en was er niet met de haren bijgesleept.
    
   Verder kun je terugkijken in oude berichten. En laat me eens heel dichtbij blijven: gisteravond! Zie: https://www.wintersportweerman.nl/2013/11/24/30503/superseizoen-dump-volgend-weekeinde-staat-er-steeds-duidelijker/ het mooiste webcamplaatje wat ik vond was uit Kleinwalsertal. Vlakbij skigebiedpartner Montafon. Wat doe ik? Ik denk aan mijn lezers en schotel ze gewoon het mooiste plaatje voor en ga het niet sneaky wegmoffelen om toch een plaat uit Montafon bovenaan te kunnen zetten. Kijk zelf maar verder in oude berichten en dan zie je dat je altijd plaatjes en berichten krijgt uit tal van andere gebieden. Zie bijvoorbeeld dit bericht: https://www.wintersportweerman.nl/2013/11/22/29921/10-jaar-paradiski-wordt-16-december-gevierd-highline-wereldpremiere/
   Paradiski is geen partner (ik hoop in de toekomst wel) maar het is gewoon belangrijk nieuws en dat brengen we.
    
   Het alternatief is een website met betaalde abonnementen. Daarbij loopt 90 procent van de bezoekers weg. Houden we een paar honderd over. Dat betekent dat ik 100 euro per jaar aan abonnement moet gaan vragen. Zou jij het betalen?
    
   Maar zelfs al zouden er 500 zijn die dat zouden willen betalen houd ik mijn site liever gratis voor een groter publiek en maak ik reclame voor 12 en hopelijk elk jaar meer schitterende skigebieden. Ik ben als een kind zo blij dat het me gelukt is deze top namen aan me te binden en echt enthousiast te maken voor wat ik doe. Dit is echt de crème de la crème.
    
   De SkiWelt komt er zeker niet bekaaid af op deze website. Al was het omdat vele reageerders en ook onze Jeroen er een vaste plek op de camping hebben. Ik vind het een schitterend skigebied en haal het graag binnen als partner. Kan nog 1 of 2 jaar duren en dan komen ze wel. het grappige is dat mensen zich vooral “ergeren” aan de reclame voor Die Tauplitz omdat dat tussen alle partners de kleinste en minst bekende is. Onbekend maakt onbemind. Maar toch is het een pareltje en is het meteorologisch een zeer interessant gebied.
    
   Bij deze verzoek ik je als trouwe volger om als reactie op wat ik schrijf nog eens precies na te gaan wat je nu het meest stoort en watje nu het liefst anders zou willen zien… als je dat doet dan nemen we het zeker mee! En verder kan ik je alleen aanraden: ga eens naar de Zillertal Arena en ga eens naar Die Tauplitz. Het leven is veel te kort om alleen in hetzelfde skigebied te skiën! 😉

   • Stefan Kaptein schreef:

    Helemaal top Hajo, dit zijn reacties waar we wat mee kunnen. Het zou zeker goed zijn als er steeds meer partner gebeiden zich bij jou aansluiten om het netwerk sluitend te maken. Ik heb al meerdere skigebieden bezocht (Zillertal, Gerlos, Köningsleiten, Valthorens, Valfrejus, La Norma, Hintertux), maar mijn ouders hebben de caravan in Brixen staan, en dat is uit financieel oogpunt natuurlijk ideaal. Ik ben het type skiër die zich de hele dag op 1 perfect geprepareerde piste kan uitleven, dus ik ben qua piste snel tevreden, en of die piste nu in Brixen ligt of in Hintergarten (achtertuin, geintje) maakt mij niet veel uit.
    Ga zo door en breid je netwerk verder uit.

 2. coen schreef:

  @kaptein: daar ben ik het echt helemaal niet mee eens. Ik stoor mehelemaal niet als er af en toe een partnergebied wordt aangestipt. Ik reageer eigenlijk nooit maar wil dit toch melden. Team wintersportweerman ga zo door!

  • Hajo schreef:

   Thx! Zo horen we beide geluiden Ik denk dat Stefan gewoon graag wat meer over de SkiWelt zou willen horen…. en hij heeft gelijk: het is een topgebied. Mijn policy is dus dat ik elk gebied fair cover, maar dan gewoon als 1 van de 500 skigebieden die aandacht verdienen. We gaan pas all out voor een skigebied als dit gebied kiest voor het partnership. Inmiddels twittert mijn team al voor 3 skigebieden. We doen steeds meer.

 3. Schiwunder schreef:

  Wauw, het ziet er nu gewoon uitstekend uit, sneeuw, aanblijvende kou, in ieder geval de komende we(e)k(en). Enneh, Mr. Kaptein, je bent wel een zuurpruim hoor, je zegt dat je het snapt maar toch huilen? Doe dat nou niet en geniet gewoon, er zijn genoeg sites te vinden waar je een specifieke voorspelling voor jouw gebied kunt krijgen.

  @Hajo, zou je ook een keer je licht kunnen laten schijnen op Finland en Rusland? Vanuit zakelijlk oogpunt is het voor mij belangrijk dat het daar goed gaat winteren namelijk. BVD!

  • Hajo schreef:

   Dank voor compliment. Zie ook mijn reactie hierboven. Zaken in Rusland en Finland? He, daar wil ik meer van weten. Wat doe je precies? Je mag het ook mailen naar info@. 😉

  • Stefan Kaptein schreef:

   Wie zegt er dat ik niet geniet? En jij bent dus zo’n type die geen opbouwende kritiek kan hebben. Ik ben geen zuurpruim maar de laatste tijd worden de partner gebieden te pas en te onpas aangehaald. En dat begrijp ik helemaal en is ook helemaal niet erg, maar het kan ook te veel, en dat wil ik alleen maar aangeven als opbouwende kritiek. Verder moet Hajo en zijn team vooral doorgaan met deze fantastische site, maar het moet mogelijk zijn om opbouwende kritiek te kunnen uiten zonder gelijk afgebrand te worden, en er zijn types die dat niet begrijpen.

   • KeesZ schreef:

    @Stefan, ik ben het met je eens soms komt het wel als heel erg veel reclame over, Montafon is bijvoorbeeld een poosje wel heel veel genoemd.
    Ik heb geen favo begied waar ik meer over wil horen vooral de prijs maakt mij het meeste uit.

    @hajo je verhaal over betaalde abo’s snap ik ook trouwens.
    Ga verder zo door met je site hij is Top.
    ben wel benieuwd wanneer je de Top 25 foto lijst gaat vullen je hebt hem wel gelijk aangemaakt na mij suggestie.

 4. Arjan Ehlert schreef:  De dalen van de Noordkant in de Alpen zijn nu ook bedekt. De eerste afbeelding Zell Am See op 750m en de 2e en 3e afbeelding Sankt Johann in Tirol en dat op 650m. Hier heb ik afgelopen jaren wintersport beoefend dus leuk om te zien dat er weer sneeuw ligt 🙂

 5. Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

  Ik kan er wel een beetje in meegaan wat @Stefan Kaptein bedoelt. Het is mij ook opgevallen dat de partnergebieden er steeds bijgehaald worden . Begrijpelijk hoe Hajo het uitlegt. Ik stoor me er niet aan , wil ik iets weten van een ander gebied dan kijk ik of het toevallig bij een van de partners in de buurt ligt,of ik dus dezelfde gegevens kan gebruiken en anders zoek ik het op. Laten we elkaar nu niet gelijk ” de Zwarte Piet ” toeschuiven met zuurpruim, geen opbouwende kritiek kunnen hebben,enz. Zonde van de tijd, gewoon lekker genieten van de (weer)berichten , mooie plaatjes, fijne dag ! 🙂

  • Arjan Ehlert schreef:

   Hier nog even jou prachtige afbeelding welke in het vorige bericht stond Gerda. Ik plak je tekst er even in 🙂
   Ik wil jullie dit mooie plaatje niet onthouden: de ” Gipfel van de Zugspitze ” zoals het er net uitzag !

  • Roland Zwammerdam schreef:

   Eens! En anders klik ik op de kaart bij de ensembles. Doe ik sowieso trouwens.

  • Stefan Kaptein schreef:

   Helemaal gelijk Gerda. Storen is misschien een groot woord en Hajo heeft het net goed uitgelegd. Dus genieten van al het moois dat voorbij komt. Nog vier weken en dan gaan we er weer voor.

 6. Schiwunder schreef:

  Nog een mooi plaatje en wat mij betreft een van de leukste webcams, de draaibare panorama-cam in het dorpje Mauterndorf op 1100m – tussen Katschberghöhe, Obertauern, Mariapfarr en St Michael im Lungau:

  http://binggl.panomax.at/

  Al lekker winters daar!

 7. Viking (Harmelen) schreef:

  Heeerlijk.. het gebied ligt op de berg tegenover Konigsleiten… ik kom er al vanaf 1976 (als jochie ;-)..)

  Ik heb er zin an !

 8. HansvK (Doetinchem) schreef:

  Ook ik kan me iets voorstellen bij het gevoel van @Stefan Kaptein. Af en toe heb ik ook wel eens zoiets van: “daar heb je hem weer met zijn rijtje partnergebieden”. Maar aan de andere kant snap ik dat @Hajo dit niet met een grote spaarpot allemaal bekostigt en dat in Krommenie de schoorsteen (zeker dit jaargetijde 😉 ) ook moet roken. Ik denk dan ook dat de overweging voor @Hajo moet zijn in welke mate de partnergebieden in de berichten voorbij komen en in welke verhouding tot de hele berichtgeving. Als er naast de partnergebieden nog wat extra gebieden genoemd worden (wat ook regelmatig gebeurt), zal het wellicht al minder opvallen.

  • Hajo schreef:

   Dank voor je feedback…. het is nog “erger” de figuurlijke schoorsteen moet hier 12 maanden per jaar roken en met al mijn buffelen 24×7 ga ik ook voor de dertiende maand. En dan is er nog een heel team dat t.z.t. aanspraak maakt op een passende vergoeding! En last but not least hoor ik dat jullie een app willen. Kost al gauw 5000 als je iets bijzonders wilt doen. We willen de beste zijn. We kunnen de beste zijn. Maar niet zonder de partners die in ons geloven.

 9. Filzmooser schreef:

  Wat een mooie plaatjes allemaal, en dat er mensen zijn die ons wintersporters maar rare snuiters vinden..
  Heerlijk om de maandag op deze manier te beginnen!

  • Ronaldo schreef:

   Hé Filzmooser,
   Wat vind je van deze??
   Groetjes van nóg een Filzmooser 😉

   • Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

    Altijd weer mooi zo met die sneeuw ” jouw” pleintje in Filzmoos @Ronaldo ! 🙂

   • Ronaldo schreef:

    Hahaha…dank je Gerda.
    “Mijn pleintje”?? Dat klinkt wel leuk.
    Maar het is ook een beetje het pleintje van alle andere Filzmoosers 😉

   • Hajo schreef:

    Van Filzmoos maak ik heel graag een special partner in de categorie: gezinsskigebied. Het is gewoon een van de 10 leukste gezinsskigebiedjes van de Alpen. En komende maart is er een huwelijk waar ik bij help… Unterhofalm. Kent Ronaldo vast wel!

   • Ronaldo schreef:

    Yeah….Unterhofalm. (of Oberhofalm…liggen naast elkaar – deze zomer nog heen gefietst) Wel met de paardenslee heen om het extra romantisch te houden/maken. Hopelijk bakken met sneeuw. Dan is je bruiloft echt onvergetelijk.
    Probeer eens een bruiloft in Filzmoos te organiseren tijdens de ballonweek in Januari. Dat is echt een geweldige happening.
    Dan ga ik met je mee 😉

 10. Roy schreef:

  Bij deze ook mijn duit in het zakje. Begrijpelijk wat Stefan bedoeld maar ik moet zeggen dat ik er gemakkelijk over heen lees als een besproken gebied niet mijn interesse heeft. Misschien dat eens proberen? Met in het achterhoofd dat deze site gratis is DOOR oa deze partnergebieden lees je het toch ook minder ‘streng’ 😉 Het wordt anders ook verdraaid moeilijk om dan nog een leuk verhaal te schrijven dat voor een ieder lekker te lezen is. En we moeten de schrijvers juist niet beperken in hun passie en vrijheid want daaruit ontstaan de mooiste verhalen! p.s vanuit mijn oogpunt zie ik als Frankrijk-ganger weer liever meer diepgang in de Franse gebieden en zeg dan bijv. waar blijft Les Menuires?? Deze sneeuwt wel een beetje onder.. helaas niet letterlijk en misschien ook wel daarom.. 🙂

 11. HansvK (Doetinchem) schreef:

  Alta Badia ligt er ook mooi bij,

 12. Gerard schreef:

  Ook ik kan de kritiek van Stefan Kaptein begrijpen. Heb ook regelmatig dat gevoel dat die partner gebieden er (te) vaak bijgesleept worden in de foto’s en berichten.
  Aan de andere kant als ik Hajo zou betalen als sponsor zou ik er weer wel blij mee zijn.
  Hajo andere vraag je bent op zoek naar een gebied in Slowakije. Niet dat ik zo’n netwerk heb ofzo, maar ik ben met oud/nieuw in Jasna en wil wel eens een balletje opgooien. Weet niet of je mijn mail hebt via dit account, kan me voorstellen dat je dat off-line wilt bespreken….

 13. phil schreef:

  Voor mij mag er in Saalbach nog wat bijvallen !

 14. bruno schreef:

  Hoi allemaal! Blijkbaar wonen er een deel volgers van deze site in mijn buurt: St Martin/Tennengebirge – Ski Amade. Mss een ideetje om in de buurt eens samen te komen????

 15. Cees3 schreef:

  Hajo, Ik ski ook vaak in de Skiwelt. In Ellmau. is er iets wat wij kunnen doen om ze ook partnergebied te maken?

  • Hajo schreef:

   Ja is eigenlijk wel een leuk idee! Een online petitie of zo…. op zich ken ik de (marketing) mensen goed daar… maar ze hebben een zetje nodig. Ik kom er zelf steeds vaker vanuit TrouweninOostenrijk.nl. Ja gaan we doen: richting van het einde van het seizoen zal ik een enquete opzetten waar jullie mee kunnen bepalen welke skigebieden ik moet benaderen om partner te worden! Het zal geen verrassing zijn als de Skiwelt daarbij zit!

   • Eric schreef:

    Hajo, als ik iemand tegen kom van de bergbahnen zal ik het er is over hebben. Ken wat mensen die bij de bergbahnen werken en je weet nooit hoe je een skihase vangt.

    Maar kom ook nog even terug op bericht van stefan…..ik begrijp stefan zeker. Zelf denk ik ook als ik een bericht lees dan…..maar het is toch ook volkomen logisch commercieel gezien. Wij als trouwe volger houden ook van een gratis site en wellicht ook een leuke toekomstige app. Alles kost geld dus….ga gewoon zo door en voor een ander sponsor van je…….bizztravel moet je ook zeker andere gebieden meenemen. ….en dat doe je ook. Dus komt goed.

    Zelf bericht ik af en toe uit Brixen. Im Thale Recentelijk heb je nog iets van kaprun van mijzelf er op geplaatst en ja dat is een partner maar kaprun is gewoon leuk om in oktober/november te skieen. Zal je vast dit jaar nog een bijdrage geven vanuit zell am see maar ook saalbach hinterglemm en skijuwel komen aan de beurt.

    Kort samengevat. Ga gewoon zo door en regel nog ff een metertje sneeuw. Is Stefan ook erg blij mee…..kan die weer gaan scheppen:)

 16. Bram schreef:

  Prachtige webcam plaatjes.. Inmiddels is de ensembles binnen van GFS 06H en is toch flink kouder dan de vorige run… http://www.plaatjesdump.nl/upload/a5788d0aa45ea5fc1e412170a0fd6f4c.gif

 17. michel schreef:

  Ik begrijp @ Stefan Kaptein ook wel hij heeft een punt, maar zoals Hajo ook omschreef de site kost ook geld. En als hij via dit soort dingen er voor kan zorgen dat de site gratis blijft voor ons trouwe bezoekers (en reageerders) dan moet je toch wat, en dan lees ik er overheen en ga me er absoluut niet aan ergeren.

  Ik begrijp beide punten en zoals Stefan daarna ook reageert begrijpt hij het gelukkig ook, en opbouwende kritiek is nooit erg lijkt me.

  Hajo van mij (en denk meerderen hier) mag je zo door gaan, krijg zo ook meer ideeën voor een ander gebied. 🙂

 18. Hajo schreef:


  Nog mijn antwoord op de strikvraag van gisteren: de twee grijparmen zijn mogelijk doordat de linker mee draait in de actieve stroming en de rechter eigenlijk een inversie is die zich verzet tegen de draaiing tegen de klok en die zelfs met de klok mee tegen de stroom in weet te kruipen. We kijken hier op het 850hPa vlak. De linker grijparm is daar goed zichtbaar en moet je je voorstellen als progressief sterker (kouder) naar boven toe. De rechter grijparm is ook goed zichtbaar en moet je je voorstellen als progressief sterker (relatief kouder) naar beneden toe. Doordat je op het “middenniveau” kijkt denk je dat er iets niet kan kloppen. Je moet er dus eigenlijk verticale doorsnedes bij zien.

 19. Viking (Harmelen) schreef:

  Wellicht off topic maar toch post ik het hier. Momenteel tot aan het Poetoranagebergte (dik tweeduizend kilometer ten oosten van het Oeralgebergte) geen kou aanwezig. Best opmerkelijk.. Net ten oosten van het Poetoranagebergte temperaturen van dik onder de – 30 graden Celsius.

  Ik hoop voor de komende weken dan ook op een noord(west)circulatie met bakken sneeuw voor de Alpen.. vorig jaar tot 6 december lag er onder de 2.000 meter nog helemaal niets overigens..

 20. Snowman schreef:

  De GFS06 is echt positief te noemen voor de alpenwinter. Voor Frankrijk iets mild wellicht, maar toch ook met sneeuwkansen. Zwitserland en Oostenrijk echt mooi koud op 2 tot 4 december na (geen ramp), naast de sneeuwval rond de maandwisseling (met mooi lage temperatuur!) zat sneeuwkansen na 4 december. Erge spreiding in het ensemble maar de tendens is echt koud genoeg voor sneeuwval tot 1000-800 meter. Met zat neerslag.

  Mooi!

 21. Keida schreef:

  Zal ook mijn mening hier even geven:

  Ik erger me zeker niet aan het noemen van de gebieden. Immers, dat is de enige manier om de site levendig, en ook lucratief te maken, en dat gun ik het team van harte!
  Ben ook zeer jaloers op hoe je het voor elkaar hebt gekregen Hajo, de hoeveelheid partners, en een heel actieve scene, erg goed!

  Ik registreer vooral dat je wel aandacht voor je partners hebt, en ik denk dat je partners dat ook van je verwachten. In de berichten heb ik daar geen enkel probleem mee. Alleen wanneer het hele berichten op zichzelf worden die duidelijk commerciele doeleinden hebben wordt het wat minder prettig.

  Nu ik toch bezig ben: ik hoop dat je de video ook weer alleen gaat doen, zonder iemand van Bizztravel. Dat vond ik echt een aanfluiting. Dat had geen nut, en alleen vond ik het stukken beter.

  Mbt financien/abonnement/donaties dacht ik nog aan het volgende: Je zou een donatieknop kunnen toevoegen en registeren wie dit zijn. Hiermee zou je bijv die mensen die een X bedrag storten (zegge: 10 euro) gratis toegang kunnen geven aan de APP, of bijv kortingen kunnen geven. Je wordt dan een soort Member. Dat dat allemaal niet meteen nu al werkt is geen probleem (iig voor mij), maar op termijn gaat dat vast lukken.

  En een App hoeft echt geen 5000 euro te kosten! Dat moet toch ook wel voor de helft kunnen!

 22. Bennie Simoens schreef:

  Hemelse foto

 23. Bennie Simoens schreef:

  Excuses, de foto ontbreekt, weet niet hoe te fixen!

 24. Albert schreef:

  Hajo, als je nog een partnergebied zoekt in Oostenrijk, kijk eens naar Serfaus, Fiss , Ladis. Zag al een paar keer tv reclame van hu op Nederlandse tv. Ken het gebied persoonlijk. Heeft bijna alles.

 25. Stefan Kaptein schreef:

  Ik vind het toch wel leuk dat een misschien voor sommige hier zeikerig bericht van mij toch zoveel discussie teweeg brengt met toch veel goede ideeën. Het doet mij goed dat er dus nog genoeg mensen zijn die proberen om Hajo’s site naar een hoger plan te brengen, en dan is opbouwende kritek echt geen schande. Hajo pakt dit allemaal goed op en met z’n allen gaan we weer genieten van een top wintersport seizoen, want dat is toch wel het gevoel dat bij iedereen leeft. Als deze trend zich zo door zet, gaan we mooie tijden tegemoet.

  • joost amsterdam schreef:

   Goede zaak Stefan Kapitein! Kritisch blijven maakt deze site beter. Hajo onderscheid zich ook door kritisch te zijn. Dat maakt hem mede zo populair.

 26. Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

  http://www.zugspitzarena.com/de/info-service/webcams
  Prachtig weer en de sneeuwkanonnen staan aan ! 🙂

 27. Bennie Simoens schreef:

  Dank aan Arjan Ehlert en Keida voor de hulp! Moeilijke bevalling!

 28. sneeuwfanaat schreef:

  http://seefeld.panomax.at/rosshuette
  super weer in seefeld in tirol zou er wel willen staan:):)

 29. Filzmooser schreef:

  @Ronaldo

  Helemaal top!! daar wordt ik echt vrolijk van…

  @Hajo pff dat had ik eerder moeten weten lijkt me helemaal geweldig trouwen in Oostenrijk.
  Maar trouw je de mensen niet in het bedevaartskerkje?

  • Hajo schreef:

   Meestal op een alm. In een kapel of kerk mag alleen als je belijdend katholiek of protestants bent! trouwens: gewoon opnieuw doen je huwelijk…. Who cares! Renewal of the vows heet dat!

   • Filzmooser schreef:

    Ik zal een balletje opgooien maar ik verwacht niet dat ze er nog een keer zal intrappen, maar ik snap goed dat er mensen zijn die graag in Oostenrijk willen trouwen!

 30. Simone (Lelystad) schreef:

  Mag ik even noemen dat “onze” Skiwelt al op 30 november haar deuren opent!! Zal leuk zijn als toekomstig partner, maar voorlopig hoeft er geen reclame voor gemaakt te worden hoor 😉 hihi

  Jammer dat ik niet eerder weg kan dan de kerstvakantie, maar de webcambeelden maken een hoop goed.

 31. Ab schreef:

  De GFS 12u is een toprun voor de Alpen met in de eerste december decade aardig wat sneeuwsituaties en dan nu ineens vergeleken met de 6u run door sterkere uitbreiding van het azorenhoog naar het noorden toe door hogedruk activiteien boven Groenland. Met daardoor een NNW stroming en zakkende koude laagjes die voor sneeuw zorgen voor de noordkant van de Alpen en na sinterklaas zelfs de LL kans op sneeuw. Overigens bij de GFS 6u liet de pluim voor bijv Zuid-Limburg een opvallende daling zien op het end met zelfs winter aspiraties gezien bijv de sneeuwkansen en ENS gem van 2m tempr. Mss wel een eendagsvlieg deze pluim ik zie wel wat het wordt wel spannend weer of?? 😉 http://www.meteociel.fr/cartes_obs/gens_display.php?x=512&y=170&run=6&runpara=0&type=3&ext=1

 32. Snowqueen schreef:

  @Filzmooser en @Ronaldo: de ballonenweken (er zijn er twee) zijn inderdaad helemaal te gek, ik heb er zeker al 10 meegemaakt. En dan trouwen in de Unterhofalm? Sprookjesachtig!

 33. phil schreef:

  Hoe zit dat eigenlijk met de lange termijn voorspellingen?
  Jullie spreken nu al over 2 tot 4 december.

  Als ik mijn logisch verstand laat werken, zegt dat het tegen 4 december de wind en etc nog dagelijks kan draaien en dan kloppen de voorspellingen toch niet. Of zie ik dat helemaal verkeerd?

  • Arjan Ehlert schreef:

   Zo ver vooruitkijken moet je niet al te serieus nemen. Zie het als een bepaalde trend en dan nog kan het mis gaan maar soms kun je er echt wel wat mee hoor zeker als de modellen met herhalingen komen. Ik zal vannacht daar eens wat over schrijven als mijn nachtdienst rustig blijft 😉

 34. Roy schreef:

  Hoor zojuist op tv volgens Geruit Hiemstra kans op sneeuw vannacht in het noorden?

 35. Jeroen schreef:

  Op het scheiden van de markt wil ik ook graag een suggestie doen aangezien ik me ook wel een beetje stoor aan de vele “reclame blokken”, lees aandacht voor partner schigebieden. Natuurlijk begrijp ook ik dat inkomsten noodzakelijk zijn en inderdaad een uitbreiding van het aantal partnergebieden zorgt automatisch voor een beter geografische spreiding van het winterweernieuws . Hajo als eens overwogen om grote leveranciers van ski/ wintersport materiaal aan je site te binden? ik kan me niet voorstellen dat men niet geintereseerd is in een advertentie (link via jouw site). Ik denk aan bij aaan de Bever sport (ook handig in de zomer) maar ook aan Mammut, Schoffel, etc. Verder ga door zo, ik geniet dagelijks van jullie verslagen. groet uit Munchen waar de sneeuw licht neerdaalt.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.