loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

Skiën, touren en vliegen... ontdek de mogelijkheden van Loser.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Een prachtige zomervakantie kan hier van 20 juni tot en met 8 september.

Alpen blijvend wisselvallig met minilaaglandwinter steeds beter op de kaart

check ook eens

45 Reacties

 1. Sandra schreef:

  Op diverse sites zie ik dat de krokusvakantie erg warm en regenachtig gaat worden. Klopt dat?

 2. Koen schreef:

  Beste Frederic, ik plan voor zaterdag en zondag twee dagen in de sneeuw in (Italië vanuit Milaan). Ik denk aan Madesimo zaterdag en Monte Rosa op zondag, maar ik ben erg benieuwd wat de wind gaat doen. Dat er wat sneeuw voorbij komt en heel misschien een beetje zon is prima, maar als er veel wind komt wordt het een stuk minder leuk zonder de hoogste liften. De verwachtingen lopen nogal uiteen de laatste dagen. Zou je daarom je licht misschien willen laten schijnen daarover, het is nu eigenlijk de belangrijkste factor in het kiezen van een skigebied.
  Groeten!!!

 3. Sandra schreef:

  Weerplaza, wetter.com, accuweather, bijna alle sites waarop ik kijk.

 4. desnaH schreef:

  @frederic Kun je al iets aangeven over de weersituatie Franse Alpen vanaf 27 februari? Ik weet het meteofictie….. Dat er dan zeker nog genoeg sneeuw ligt begrijp ik maar ik ga straks naar de drogist en ben benieuwd of ik grote hoeveelheden zonnebrand in moet slaan. 😉

 5. Daniel schreef:

  Je zou bijna niet meer kijken naar de weerberichten.
  Kan iemand mij niet gewoon een push-berichtje sturen als het weer een beetje rustiger en beter wordt? Dit weekend weer maar eens een regenfront wat binnen schuift in NL, ik word er een beetje moedeloos van. Die ellende duurt nu echt al veel te lang. Nu 1 rustige droge dag en dan alweer naar de volgende bui.
  Als ik weergegevens.nl kijk naar Rotterdam van 1-1 t/m 10-2 dan zitten we op +52.6 uur neerslag tov normaal aantal uren (94.7 uur).
  Maar ja, we kunnen er niks aan doen behalve vluchten 🙂

 6. SnowMil schreef:

  De berichten zijn heel positief voor de Pyreneeën: veel sneeuw lijkt hier toch wel te gaan vallen. Maar op de lokale weersites lijkt de sneeuwgrens hier toch wel erg hoog te liggen…Wat is hierop jullie visie: regent niet veel weg de komende week in bijv. St. Lary Soulan of Bagneres??

 7. Bram schreef:

  @Frederic Wil dit dan zeggen dat de zuidkantdump die nu reeds enkele runs op de GFS-kaarten staat (met de nodige ondersteuning) voor maandag en dinsdag niet geloofwaardig is? Of is er ook een grote kans dat het vooral een regendump wordt omdat je spreekt over warmte die tegen de zuidkant wordt gestuwd?

  • Frederic schreef:

   o jawel hoor. Die zuidkantdump is absoluut geloofwaardig. Maar de GFS00 van deze morgen kwam net met het scenario dat de sneeuwgrens sterk ging stijgen (richting 2000 meter), daarom dus die rode pijl.
   En dat was zo afwijkend t.o.v. de vorige runs dat ik eerder met de EC00 meeging. Ook zuidkantdump, maar daarna overgaand in oostkantsneeuw.

 8. qlubtempo schreef:

  Ik hoop echt dat de oostelijke Alpen waaronder Zauchensee ook eens een full hit krijgen

  • Oelie schreef:

   Ik begin vast met duimen voor een “horror” winter 😉 in 2017!!

  • marcel schreef:

   hoopgevend artikel voor winterliefhebbers/dromers. Ik zag in de laatste grafiek dat de laatste post el nino drop off zijn dieptepunt had in het begin van 2012. Dat is ook de periode geweest waarin de laatste molentochten hier in de alblasserwaard zijn geweest en waarin mensen op een vrijdag, voordat in het weekend volgend de dooi begon, bij prachtig zonnig vriesweer de elfstedenroute hebben geschaatst….
   Heerlijk om alvast even voorruit te dromen. Hopelijk zet de drop off goed door en kan het misschien leiden tot winter in 2017… heerlijk om in het hier en nu al plezier te hebben voor volgend jaar…

  • Geert schreef:

   Kan je al iets zeggen over de winter 2017-2018? Ook een horroreditie?

 9. Oelie schreef:

  Zuid Duitsland (Zwarte woud en Allgau) blijft het zwaar hebben zo te zien met weinig sneeuw en regelmatig regen als ik de modellen zo bekijk. Zit er voor die hoek nog verbetering de komende week, om de Krokus veilig te stellen??

 10. Karin Singeling schreef:

  heerlijk! laat het maar dwarrelen. ik ga 11 maart richting Mezzana (Val di Sole) kan niet wachten. het wordt mijn 5e keer daar in maart, altijd goeie condities!

 11. Pascal T schreef:

  Mooi bericht. Volgens mij een goede reisdag morgen naar Zillertal (Ried). Vraag; welke skiwax adviseren jullie op basis van de weersverwachting? De Allround-wax? of toch de gele dooiwax? Tnx!

 12. mhilberts schreef:

  Strak bericht weer Fredric. Top!
  Ik stap morgenochtend in de auto richting laThuile, Val D’Aosta (die helaas van jullie partnersite af lijkt?). Er zal zaterdag wel veel wind zijn maar dan maar lager in de bossen spelen. Ben nog een beetje benauwd dat het warmtefront zaterdag de zaak gaat verpesten maar zal meevallen verwacht ik.

 13. Arjan Ischgl schreef:

  https://www.facebook.com/Skiinformatie.nl/posts/786799131466836
  Iemand deze gezien? Ik had er nog nooit van gehoord.

 14. Skiwi schreef:

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/5261984542.jpg

  Topdag vandaag in Seefeld! Kaiserwetter en top pistes dankzij de sneeuw van gisteren.
  Ik heb er zo hard van genoten dat ik er ondersteboven van was… 🙂
  (om één of andere reden draaien de foto’s die ik met de Smartphone upload telkens om, kan één van de moderator die even omdraaien?)

 15. Snowman schreef:

  GFS12 laat voorlopig nog geen lente toe. Een markant koelere periode in het verschiet, mooie drukverdelingen maar door gebrek aan kou in de brongebieden wordt het helaas niet echt winters. Maar vriezende nachten en overdag wat boven nul vind ik al een prettig gegeven.

 16. Dennis o schreef:

  Ga de 19 februari naar sauerland. Nu ga ik er al vanuit dat ik geluk heb dat er dan uberhaupt geskied kan worden dus dat is prima. Het weekend 20 en 21 februari ziet er tot nu toe ook goed uit. Daarna gaan de computermodellen voor warmer. Kan iemand daar iets zinnigs over zeggen???

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Daar valt nog niet veel over te zeggen @Dennis o…. veel members gaan daarna wéér voor opstomende lagedruk en westcirculatie… met een beetje geluk voor de wintersporters in maart kantelt de stroming naar noordwest met zo nu en dan weer verse sneeuw….

 17. Dennis o schreef:

  Opstomen[de lagedruk en westcirculatie is niet gunstig toch voor sauerland

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.