Review Livigno 22-2 t/m 1-3 2014 Jan en Lida Zwarthoed – 15 geleden zat ik met een heel gezellig stel in Val Gardena te praten over de skiplaatsen in Europa. De man van het stel zei tegen ons; “Je moet later als je wat ouder bent eens een keer naar Livigno gaan”. Ik vroeg de reden waarom natuurlijk. De wijze man zei een heel mooi plekkie te kennen waar je fantastisch kunt eten en ook nog heel sneeuwzeker bent en als je geen wereldrecords moet gaan verbeteren en wat skiën aangaat je daar een keer heen moet gaan.
Zo 15 jaar later gaan we op weg.

Beknopt reisverslag Volendam-Livigno
Zondagmorgen 23 februari 03.00 vertrek vanuit Volendam naar Livigno. Goed weer om de reis aan te vangen zo vroeg in de morgen. We gaan via Arnhem ,Oberhausen, Keulen, Düsseldorf richting Basel, Stuttgart, Russelsheim de A67 op weer richting Stuttgart-Karlsruhe. A6 daarna Karlsruhe-Bazel A5, Stuttgart A8 richting Lindau, Kempten A7 daar de grens over A96 memmingen Bregentz, richting Bernardino. Onze GPS gaf toen aan Davos maar er waren div. passen waaronder de Fluelapass die dicht was. De navigatie stuurde ons richting Sankt Moritz en nu via de Julierpass naar Livgno. Op de Julierpass veel last van sneeuw maar een sneeuwschuiver bracht redding die ochtend. Na 10 uurtjes sturen stonden we voor het stoplicht van de 1-richtingstunnel naar onze bestemming. 15 minuten wachten en we konden erdoorheen.. 3,5 km lang. ps.(voor degene die zaterdag door deze tunnel reizen, hou goed in de gaten op internet of de website van Livigno wanneer die tunnel open is voor aankomend verkeer, want vanwege de drukte op zaterdag is er een speciaal schema opgesteld met openingstijden).

We hadden een Baita oftewel een garni geboekt met de naam Cécilia. Een leuke garni met een garage onder het pension, een ruime kamer en een goede gastheer. Voor €40,00 pppn was het prima. De garage koste € 70 ,00 voor een week maar dan staat de auto wel veilig.

livigno1

Het was die zondag wel aan het sneeuwen maar dat hield al gauw op en konden we de boel verkennen. Het was een drukte van jewelste op straat, leuke muziek kwam overal vandaan dus tijd voor een lekkere pils en een wijntje. In de avond een heel leuk restaurant gevonden genaamd “Paprika”. Het restaurant is op de eerste verdieping en beneden kon je een drankje halen. Het diner was prima in orde. De kaart staat vol met heerlijkheden en wij kozen voor de Ossoboco, en de zeebaars. Een prachtig flessie wijn erbij.. helemaal Top! De wijnen in Livigno zijn uitermate vriendelijk geprijsd i.v.m. de belasting vrije status van het plekkie. Maandag was het niet zo mooi weer, veel sneeuw maar het zou opklaren zie op enkele foto’s.

livigno

We kwamen het prachtige hotel “Concordia” tegen waar je heerlijk een pils kon halen en waar er een stukkie live Music was. Het diner hebben we daar ook gereserveerd en hadden daar geen spijt van. We hadden daar o.a. coquilles en zeeduivel. Skipas gehaald voor 5 dagen kosten € 195, pp . Skigebied van 125 km viel niet tegen. De prachtige afdalingen zijn lekker breed, zoals wij zeggen vrouwvriendelijk en poedersneeuw zoals ik dat nog nooit gevoelt heb onder mijn ski’s. Daarna op naar de vele terrassen want de zon scheen en die ging niet meer weg deze week.

livigno4

Iedere middag rond een uur of drie gaat de après-ski beginnen in diverse tenten aan de pistes .Ook zijn de winkels bijna allemaal open in de middag waar je heerlijk kunt gaan winkelen. Livigno is 4 km lang en daar is van alles te doen. Je kunt naar 2800 meter hoogte skiën en je kunt de weg niet kwijtraken want je komt altijd weer in Livigno uit. Er zijn 2 kanten waar je kunt skiën; de Mottolino mountain  ligt s’morgens in de schaduw maar de andere kant ligt de gehele dag in de zon tot 17:00 uur aan toe.

livigno2

Er zijn nog diverse andere mooie en betaalbare restaurants in Livigno. Restaurant “Pastorella”. Mooi vlees met o.a. T-bones en chateaubriands. Restaurant “Compagnioni” voor een steak tartaar en ossenhaasspies, restaurant “La Scala” gamba’s en langoustine en restaurant Hotel “St Michel”  ook voor een mooi soepje vooraf consume bouillon en zeer mooie vlees en vis gerechten. Daar weten wij alles van als Volendammers en eigenaar van Hotel Old Dutch/Restaurant Le Pompadour wat natuurlijk in Volendam gevestigd zit. Hieronder als eerste foto het prachtige Concordia Hotel.

concordia2

Gamba’s en langoustine in La Scala.

concordia1

Heerlijke zeebaars in restaurant Paprika

concordiahotel

Als je plezier hebt dan vliegt de tijd en het was ook zo weer zondag en tijd om weer terug te gaan naar mooi Volendam (op zondag is er trouwens geen schema voor de tunnel ). Tot slot: Livigno.We gaan daar zeker weer heen want het is er lekker rustig op de piste, fantastische mensen om je heen, gastvrij, vriendelijk en ook prijs vriendelijk!!

 


Reviewer

Reviews zijn de smaakmakers van Wintersportweerman.nl. Iedereen kan zomer en winter een review in sturen van zijn of haar bestemming. Reviews worden altijd - soms licht bewerkt - geplaatst. Stuur ze in met een e-mail naar info@.

4 reacties

Gesloten voor reacties.