PAC_Selectie_ Havenloods

Zo is het toch zeker? We zijn er aan toe; het aftellen is begonnen. Nu M-day binnen de -voor de meteorologen van tegenwoordig magische 48 uur- aanvangt kan ook de verwachting gedetailleerd gemaakt worden. Overigens: de mooie foto van mijn trainingsgroep onder leiding van Marius van Zanten en Mike Lie siert deze week de voorpagina van De Havenloods. In de begeleidende tekst daaronder wordt gesproken over “deze fanatiekelingen”. Dat is een understatement. Meerdere lopers op de foto gaan een poging wagen binnen de magische drie uur te finishen! Ook voor hen de laatste inzichten en tips. Nu volgt namelijk mijn beste inschatting die ik vanaf nu iedere zes uur zal updaten; morgenavond rond 21.30 uur zal die definitief zijn. Lees onder de verwachting verder voor de toelichting op met name de onzekerheid. En nog wat laatste tips. Verder hoor ik graag of jullie wat mijn berichten gehad hebben. En miste je nog iets? Of was iets juist te uitvoerig? En zijn dit goede omstandigheden? Deel je ervaringen!

Update zaterdag 20.30 uur (en laatste): Zondag iets minder wind dan eerder verwacht (vooral in de middag) volgens de laatste inzichten. Windkracht 5 gaat niet gehaald worden! Verder ook meer zon dan in de vorige verwachtingen. Misschien -als je er gevoelig voor bent en/of te weinig getraind hebt (anders ben je al lekker bruin natuurlijk) – toch die zonnebrandcrème. Het wordt een prachtige dag! Zie uiteraard ook de onderstaande tabel.

IEDEREEN HEEL VEEL PLEZIER EN SUCCES!!!

Het weer op marathon-zondag:

[table id=115 /]

Vanaf een uur of één wordt de wind daarbij wat vlagerig van karakter; in de loop van de middag zijn windstoten tot rond 50 km/uur (vergelijkbaar met windkracht 6 a 7) mogelijk. De windverwachting die ik vrijdag deed staat daarmee nog volledig overeind. Lees de uitvoerige beschrijving van hoe de wind op het parcours staat voorzien van tips eventueel hier nog even na.

Parcours 10 km rotterdam

Wel vergat ik daarbij eerlijk gezegd de deelnemers aan de 1/4-marathon. Excuses! Daar gaat het zeker wel voor meevallen. Ook hiervoor is de start om 10 uur. Dan staat er nog niet heel veel wind en het grootste gedeelte van het parcours is beschut: door het bos en de stad. Voornamelijk wind tegen op de tweede helft van de wedstrijd; dat wel. Sowieso vallen de omstandigheden best mee toch? Prima temperatuur volgens mij.  Er zit nog wel wat onzekerheid in. In de loop van middag en zeker in de binnenstad kan het 1 tot 2 graden warmer uitpakken dan ik hierboven aangaf. Kledingadvies ga ik niet geven; dat is te persoonlijk. Zelf zou ik lekker “in het kort” lopen. Onderweg naar de start wel goed gekleed gaan in ieder geval: de ochtend begint fris! En voor in het startvak dus die vuilniszak. De bewolking is een wilde gok. Hou het op half bewolkt gedurende de hele dag.

Kids Run

Nog even over morgen (zaterdag dus).. Het blijft allemaal lastig; dat gaf ik al eerder aan. De timing van het (kou) front is wat later. En net verkeerd nu. In de loop van de middag veel wind en waarschijnlijk regen. Mooier kan ik het niet maken. Ook hier geldt dus: zeker onderweg naar de start en voor na het lopen een jasje mee!

Buienradar Apr. 11 14.04

Update voor de kids-run en de mini-marathon van zaterdagmiddag (14.15u) : het koufront met felle buienlijn ligt op ramkoers. Spannend; hopelijk gaat het net goed en blijft het tot rond 16.30u  een beetje droog.  Achter het front zal de wind tijdelijk naar noordwestelijke richting draaien en zal het beduidend frisser worden. En update 15.00u.. Huh? Het regent 🙁 Zo lastig kan het dus zijn; zelfs een uur van te voren. Voor het front uit ontstaan spontaan ook nog buien waarvan er actueel eentje precies over Rotterdam trekt..

Kippenvel! Aan niet-Rotterdammers misschien moeilijk uit te leggen. Dit is DE marathon, daar hoort Lee (live!) bij!

DSCN8698

Bedankt voor het delen Jaap. Thumbs up. Iedereen heel veel plezier en succes!!!

PAC tijdens de mini-marathon

Ai. Dat was dus dikke pech zaterdag tijdens de kids-runs en (foto) de mini-marathon. Morgen veel beter!

Let op Erben..  Gaat dik onder de drie uur onder lopen is mijn voorspelling 😉


Leo

Leo, chemisch analist, 50 jaar, is sinds zijn vroege jeugd enorm in (winter)weer- en sport geïnteresseerd. Zijn eerste sinterklaas-surprise was dan ook een ingevroren scheurkalender van Jan Pelleboer. Sinds de opkomst van het internet en vooral de toegankelijkheid van alle gegevens ging hij zich er wat verder in verdiepen. Tegelijkertijd kwam hij als vanzelf op de site van Hajo Smit uit. Dankzij mooie interactie met een aantal anderen die reageerden op de artikelen van Hajo ontstond het idee daar wat meer mee te gaan doen.

13 reacties

Gesloten voor reacties.