WSWM_Winterbanden_FB

Nicht so toll! De tolweg! Gelukkig wordt het geld gebruikt voor een goed doel: het onderhouden of verbeteren van de wegen en bruggen waar je overheen rijdt richting je bestemming. Tolwegen zijn vaak dan ook comfortabele wegen. In afwachting van de zelfrijdende auto heb je er och de beste kans mee uitgerust op je wintersportbestemming aan te komen.

Is Frankrijk je wintersportbestemming? Dan is het het overwegen waard een tol-badge te kopen. Dit is een elektronische betaling voor je tol die te gebruiken is op alle tolwegen, bij alle automatische tolpoorten maar ook voor parkeren op heel veel plekken in France. Side note is dat dit een soort abonnement is en daarom vooral gunstig wanneer je meerdere jaren op rij richting Frankrijk rijdt.
Rijd je niet naar of door Frankrijk? Kijk dan hier hoe het zit met de tolwegen richting jouw wintersportlocatie.

Tot slot: zorg ervoor dat je kleingeld of je creditcard binnen handbereik (niet in het zicht) klaarliggen, zodat je snel kunt betalen als je bij een poortje aankomt. Hoe sneller de tolpoortjes, hoe sneller op locatie!
WSWM_Isjouwautowinterklaar

Een vignwat?
Niet alleen tol maar ook een vignet zijn in een aantal landen verplicht. Dit is een autosticker die aangeeft dat er voor de snel- en autowegen tol is betaald. Zowel zakelijk als toeristisch verkeer is verplicht deze op de auto te hebben wanneer je gebruik maakt van Oostenrijkse en Zwitserse snelwegen. Hoe je aan zo’n vignet komt? Je kunt ze kopen bij de snelweggrensovergangen maar wil je echt doorrijden dan is het aan te raden deze voor vertrek te bestellen. Lees: om het klooien met kleingeld als het donker is te voorkomen…

Tot slot: de milieusticker
Alsof tol en vignet nog niet genoeg was, er is nog een laatste extra verplichting die geldt in Duitsland. Namelijk de milieusticker. Dit is een bewijs dat je auto voldoet aan bepaalde milieunormen. Ook wanneer het hierop aankomt kun je oponthoud voor zijn. Heel simpel door voor vertrek te checken of je één van beide nodig hebt. Doe dit vooral als je weet dat je door Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland rijdt. En lees ook even de actuele informatie over gesloten bergpassen – het zou natuurlijk jammer zijn als je bij de tolpoortjes door kunt rijden en vervolgens komt stil te staan door een winterafsluiting.
Samen met de Renault Captur en de Renault Kadjar lichten wij deze winter veel auto-aspecten aan wintersport uit, deze auto’s rijd je met een klein beetje kennis met gemak door de bergen. Ben jij al helemaal voorbereid voor je wintersport?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.