aussois

Hierboven Aussois in de Maurienne.

whiteoutpraz

En Praz sur Arly mooie white-out.

zellamsee2802

In Zell am See moet het vannacht nog gaan sneeuwen.

Schermafdruk 2017-02-28 21.56.25

Dat deel van de alpen al in dichte wolken gehuld. Aan de zuidkant al wel sneeuw.

2200_hd (1)

Zoals hier in Bad Kleinkirchheim.2200_hd

Deze uit Laax toont geen sneeuw maar is toch niet te versmaden.

rart_17030712_17022812

Alles gaat verder volgens plan met einde van de week nieuwe sneeuwval. het leuke op de kaarten is dat het Europese model al een paar runs op een tussenfase met een scandihoogje uitkomt. Hierboven hoe dat ontstaat. Stuwing uit het noordwesten gaat over in stuwing uit het noordoosten. Het sneeuwt uit tegen de Alpen.

output_uO5JYX

En de berekende drukverdeling is best bestendig. Heel grappig met zelfs weer nachtvorst of zelfs een ijsdag in Nederland!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

33 reacties

Gesloten voor reacties.