“Epic”, dat is zoals de Amerikanen de supersneeuwstorm noemen die woensdag en donderdag de staat Alaska trof. Hierboven de bijbehorende weerkaart die een kerndruk van 944 hPa laat zien. Geen wonder dat er hurricane force winds zijn gemeten en tidal waves. Maar het meest bijzonder is toch wel de superblizzard waarvan hieronder een hele rits video’s.

En het is nog niet voorbij. Ga snel naar wetter3.de, kies voor Nordamerika en Niederschlagssträrke und -form, en zie dat Alaska en later ook de hele Amerikaanse westkust vannacht en morgen opnieuw door een sneeuwstorm worden aangedaan. Tegelijk zien we er al lake effect snow vallen in het gebied rond de grote meren.

Categorieën: Dumps

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Gesloten voor reacties.