Hierboven zie je hoe dapper een paar pistes nog standhouden in de Wintersport-Arena Sauerland (zie meteo). Nog 30 mvan de 100km piste is open. Nog 38 van de 130 liften draaien.  

winterberg2002

Bart van de website Dutch Boot Fitter (maatwerk skischoenen) was blijkbaar in Winterberg. Ge-upload met de Sneeuwhoogte App van Bizztravel. Tja, hier is wel sprake van een rampseizoen en we zullen eens uitzoeken hoe dat financieel uitpakt. Grappig is wel om te zien dat Landal Skilife Winterberg compleet is volgeboekt met de krokus.  

stfrancois2002

In de Alpen daarentegen is het op en top genieten. Niet koud. Hier en daar al de lekkere firnsneeuw waar je in het voorjaar ’s ochtends zo lekker op draait. Deze is uit St. François Longchamp van Charles van Aalst.

hansterbraak2002

Hans ter braak had deze uit Kleinwalsertal in het RTL4 Nieuws vanavond. Hoogte 1400m. Sneeuw van gisteren. Volg zijn tweets @HausWalserBerge en @hansterbraak.

ried-kaltenbach2002

MK deze uit Ried-Kaltenbach

 leo-livigno2002

Leo stuurt deze uit Livigno  (zie meteo).

katschberg2002

 

Ene Buitendijk stuurt deze uit Katschberg. Dat is Oostenrijk en zuidkant. Daar heeft het gewoon nog aanhoudend gesneeuwd vandaag! 

erik2002

En Eric deze uit Saalbach. Hij meldt in de reacties:

Vandaag een top skidag gehad in Leogang saalbach Hinterglemm. Maak je niet druk over de sneeuwkwaliteit is gewoon prima. Het hele rondje skicircus gedaan en overal was het goed te doen. Op de zonnige afdalingen werd het wat zachter in de middag maar dat vind ik persoonlijk nooit zo erg….In het voorjaar door de firn skieen is juist heerlijk om te doen maar dit geheel terzijde.

Duidelijk weer!

ec2mrt

Ik vind het ongelofelijk vanavond hoe zeer de modellen het eens zijn tot 2 maart aan toe. Hier het Europese model.

gfs2mrt

En hier het Amerikaanse model. Zoek de 7 verschillen. Twee hoogs, twee laags. Het zwakke laag boven de Alpen houdt de Alpen koel terwijl Turkije, de Zwarte Zee en Oost-Europa aanhoudend te warm blijven. 

ensZellamSee2002_12

De ensembles zijn nog gelijk aan vanochtend voor de aankomende week. Voor week twee toon ik jullie nog iets leuks: zie hierboven het ensemble voor Zell am See Kaprun (zie meteo).ensMontafon2002_12

En deze is in het westen van Oostenrijk voor het Montafon (zie meteo). Wat eren verschil in week 2 over zo’n korte afstand. En weer heel weinig steun voor de noordkant dumps in het ensemble. De vraag blijft dus: gaan de dumps aan de noordkant nog komen begin maart of niet? Komen ze dan kan dat misschien wel de toon zetten voor de rest van maart en april. Komen ze niet…. dan blijft alles bij het oude. Zie daarvoor het bericht van vanochtend


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Gesloten voor reacties.