siberischdec

Dit is hem dan! En we noemen haar…. nog niets. Want we wachten even af of het hogedrukgebied er komt en welke officiële naam het krijgt. Wat uniek is aan de berekening van het Amerikaanse model gisteravond laat is dat we voor het allereerst in winter 2015-2016 echte serieuze transportkou zien. Een ongebroken ketting van koud-kouder-koudst naar het oosten toe.

scandidec

Het bijbehorende Scandihoog – Natuurlijk!

siberischdec850

De bijbehorende temperaturen op 1500m

siberischdec500

De bijbehorende temperaturen op 5km

polar3dec

Nog steeds de warme fase op hoogte begin december door een rug in de straalstroom

polarlaatste

De manier hoe de rug “oplost” doordat de twee takken onderaan verbinding maken en een extreem zuidelijke straalstroom creëren.

vorstdagen2411-18

De bijbehorende pluim voor Midden-Nederland (zwarte lijn)

oost2411-18-2m

De bijbehorende pluim voor Oostenrijk

oost2511-00-2m

En dan uit de ochtendrun van hetzelfde model deze zeer koude berekening voor Oostenrijk IN DE DALEN!

oost2511-00-850

Maar wel weer met aanhoudende warmte OP HOOGTE (1500m) en dit is de de alternatieve oplossing die we vanochtend weer zien.

Waarvoor duim jij? Rond 10 uur een weerbericht met de verse Europese run erbij…

flaine2511

PS Natuurlijk zien we in de Franse bergen alweer de sneeuw van Britt vanochtend. Hier Flaine. Later meer.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

33 reacties

Gesloten voor reacties.