We hebben weer een primeur in winter 2021-2022: een modelrun die ons nog voor het nieuwe jaar op de schaats zet. Hierboven voor extra dramatisch effect de dauwpunten aan het einde van die run. Maar de gewone minima doen er amper voor onder.

Deze pluim is voor Zuid-Limburg. Hier zie je het duidelijkst hoe uniek de hoofdrun is zelfs binnen het ensemble. Een lijntje geeft steun en nog een stel doen het iets rustiger aan. Hiermee sta je echt op de 30e wel op de schaats. Maar zo leg ik in de video hieronder uit: het is maar een scenario en wat we nu doen lijkt meer op gamen dan op weer voorspellen.

Sneeuw ook volop in de berekeningen in een keer. Tot dusver waren ook de mooiste winterscenario’s kurkdroog. Het Europese model legt een strook sneeuw met meer dan 10cm van Haarlem naar Apeldoorn. Tijdens kerst. Het Amerikaanse model laat het ook tijdens kerst beginnen maar gaat dan in België vol door naar 20-40cm sneeuw. Build that wall, zou je bijna denken als je ziet hoe dat doorloopt naar Oost-Duitsland!

Nou doe je voordeel met de analyse! Vandaag al genoeg donaties gehad. Morgen is leuk. En dan pik je ook mijn kerstgroet nog mee via de nieuwsbrief voor donateurs 😉

Categorieën: Meteofiction

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Carl · 17 december 2021 op 07:39

Top bericht Hajo. Kinderen waren aandachtig mee aan het luisteren. Sneeuw papa sneeuw jeuuuuuuuuuuu… ja hier gaan er 2 heel gelukkig zijn

Aart · 17 december 2021 op 17:56

Het kan vriezen, het kan dooien. Vanaf de 24e kan het richting +10 maar ook -10 °C gaan (gfs). EC zelfs uitschieters naar -15 🙂 .
Wel flinke bak met neerslag rond de 23-24e. Waarschijnlijk regen…..

Gesloten voor reacties.