Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Een prachtige zomervakantie kan hier van 20 juni tot en met 8 september.

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Alleen met heel veel fantasie een snelle terugkeer van de winter

check ook eens

106 Reacties

 1. vanDam schreef:

  1ste tourtocht is een feit: 5merentocht in Giethoorn/Wanneperveen: http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=157254
  Ook lees ik dat er vanmiddag een beslissing wordt gemaakt waar het NK Natuurijs wordt gehouden, veluwemeer of Giethoorn.

 2. Thomas L schreef:

  @Hajo, zeg dat nog niet. Iedere Run, zijn er weer 1-2 lijntjes meer die in de kou blijven. Blijf duimen!

 3. Ronaldo schreef:

  GFS 06u helemaal niet zo heel slecht.
  Straks een update !!

 4. Ronaldo schreef:

  Discussie GFS 06u vanaf hier:
   
  Op de oceaan trekken 2 NOM’s in sneltreinvaart richting W-EU. Door de tegendruk van het Scandihoog is de eerste genoodzaakt om naar het noorden af te buigen op zaterdag. De neerslagzone van NOM1 zal de LL niet bereiken. Onmiddellijk in zn kielzog dendert NOM2 richting W-EU op zondag. In de loop van zondag zal die neerslagzone de LL wel bereiken. In eerste instantie zal de neerslag in de vorm van sneeuw vallen, maar ijzel is ook mogelijk, met name BelgiΓ« en Z NL. Direct aan de kust toch waarschijnlijk regen. Nog steeds geeft het Scandihoog behoorlijke tegendruk op maandag 28-01, en daardoor kunnen de NOM’s niet zomaar W-EU torpederen. Tevens wordt de weg vrijgemaakt voor hoge druk vanuit de Azoren dat richting het NO gaat uitbreiden. De echte ZW circulatie wordt daardoor boven de UK tot stilstand gebracht. Voor LL wel lichte dooi overdag, maar geen hevige warme regen en een ZW windregime.
  Later meer. wordt vervolgd !!

  • smette schreef:

   Oost nederland zou zondag zelfs sneeuw kunnen krijgen, en erna ziet het er inderdaad erg goed uit. Ik zou direct willen tekenen voor die run, al vrees ik dat hij onderaan het ensemble zal zitten. Duimen maar!!!

  • Ronaldo schreef:

   Het hogedrukgebied, samengesmolten tussen het oude Scandihoog en het nieuwe Azorenhoog, vindt zn woonplaats boven Polen. De LL daardoor in een Z-ZO stromingspatroon, met bestendige lichte vorst in de nacht en slechts lichte dooi overdag.
   De ZW ellende wordt teruggedrukt boven Ierland. Voor de LL betekend dit gewoon rustig winterweer tot donderdag 30-01, zonder enige neerslag. Wel gaat de vorst er langzamerhand echt uit. Ook s’nachts!!
   Na volgende donderdag blijft W-EU onder invloed van hoge druk en trekken de NOM’s weg in het stroomgebied tussen IJsland en Noorwegen.
   Pas op maandag 04-02 wordt er een deuk in het hogedrukgebied geschoten en komen de LL in een NW stroming, met voor de Alpen dan ook weer kans op verse sneeuw.
   ik verwacht de eerste week van februari wel een oceaanblokkade, want GFS komt nu al een paar keer met deze berekening. Denk dat dat de nieuwe trend is voor de 1e week feb. Afwchten want veel te ver weg om betrouwbaar te zijn.

 5. Stefan B. schreef:

  Dat klinkt een heel stuk beter dan de EC van Hajo hierboven eruit ziet. Gelukkig! Ik blijf duimen!

 6. Hajo schreef:

  Toen ik vanochtend besloot om eerst wat ander werk af te maken voor ik mijn weerbericht schreef had ik misschien een voorgevoel dat de 06 iets moois zou brengen. Nu doe ik niks meer tot het ensemble binnen is. Waanzin! BOEM SCANDIHOOG noemen we dat hier (het geluid van een luchtballon die zich ineens vult en rond wordt of een paraglidingscherm dat strak komt te staan). Zelfs weer BV5 kansen!

 7. sneeuwfanaat schreef:

  Mooie berichten zo ,benieuwd naar het ensemble.En er is dus nog hoop mensen
  @hajo zou toch echt onvoorstelbaar zijn als jij je BV5 nog wint!!!!

 8. Ab schreef:

  De GFS hoofdrun van 6u is voor oost NL een TOP run. Vrijwel de gehele periode winterse weer. Met overdag aanhoudend rond het vriespunt na 27jan t/m het einde en nacht veelal lichte vorst tot -5gr. Het kan niet gekker worden op deze manier haha…. Ik zie wel wat het wordt. Ik ga weer lekker schaatsen nu het nog kan dus tot laterrr

 9. Spyfromthesky schreef:

  Hoe het ook zij, het GFS lijkt wel een scheve schaats te rijden.
  Ik weet niet wat andere modellen doen, maar een dooi aanval is koffiedik kijken.

  Dat we de dooiaanvallen elke keer in het weekend krijgen is ook wel bijzonder.

  Nou, onze eerste schaatstocht staat gepland. Er zullen voor vrijdag en zaterdag wel meer volgen.

  Molentocht Alblasserwaard zal dit jaar niet doorgaan, tenzij het eerst flink zal dooien en daarna weer vriezen.

  Helaas hebben ze daar minder materiaal, energie en geloof, zoals bij Giethoorn, dat er wat moois te maken valt.

  Daarom uit ik hier al mijn waardering uit naar die vele vrijwilligers bij de ijsclubs van Giethoorn en omgeving.

  Spyfromthesky

 10. Hajo schreef:

  In het weerbericht op het hoofdblog zet ik allerlei interessante kaarten. ATTENTIE voor de mogelijke verkeerschaos in de ochtendspits van komende maandag! Het zou kunnen sneeuwen in plaats van regenen en ijzelen. En zelfs als het niet sneeuwt zou het in het oosten van het land allemaal ijzel zijn! Laten we dit samen volgen en eventueel ons eerste gezamenlijke WEERALARM gaan afgeven….

 11. Spyfromthesky schreef:

  Is de E-tocht dan definitief van de (ijs)baan? Nou, ja als het niet streng wil vriezen daar dan wordt geduld geoefend. Maar, als het toch blijft vriezen of een zeer kortstondige dooi, wat dan?

  OK, dan niet 31 januari een E-tocht, maar dat wat later. Het GFS is dan mogeljk (laat hem eens een keer uitkomen) al onze enige ijshoop in bange dooidagen!

  Spyfromthesky

 12. michel schreef:

  He zie opeens een nieuwe toevoeging, je kan nu een posting raten.

  Leuk..

 13. Ronaldo schreef:

  Hoofdrun laag in de pluim.
  echte verzachting pas na dinsdag ???
  We zullen zien.

 14. pascal schreef:

  Voor wat het waard is, de huidige winter kan op basis van het huidig koude getal( 40,1) beschouwd worden als normaal. Dat is de 5 op rij die normaal is, na 5 op zij die te warm waren.

  • Hajo schreef:

   Waarbij je altijd moet meenemen dat de temperatuurdata toch niet betrouwbaar zijn door urbanisatie. Als daardoor een fout van bijvoorbeeld 1 of 2 graden te warm in de data sluipt dan zouden we nu 4 koude winters op rij hebben…. zie verder surfacestations.org voor de dramatische situatie in Amerika op dit gebied.

  • pascal schreef:

   Dat klopt @Hajo. Maar feit blijft wel dat steden nu eenmaal meer warmte opnemen en die warmte is er. Beton en stenen zijn accumulatoren. Als een land volledig vol gebouwd is, dan zal dat land hoogstwaarschijnlijk een temp hebben die veel hoger ligt dan toen het niet bebouwd was. Dat draagt ook mee tot de plaatselijke klimaat omstandigheden, hoe groot of klein het ook moge wezen. Het is ook aangetoond dat door grote steden weerfenomenen versterkt of teniet gedaan kunnen worden. Of klets ik uit mijn nek?
   Ben maar een leek in die dingen πŸ™‚

  • pascal schreef:

   Ik veronderstel dat de officiΓ«le meetpunten wel correct zullen geplaatst zijn in Nederland, of plaatst men ze ook langs de snelweg dicht bij het asfalt?

  • Frederic schreef:

   @Hajo: Maar de opwarmingsadepten werpen daar dan meteen tegen in, dat ook de hogere luchtlagen warmer worden en dat urbanisatie daar geen invloed op heeft. Wat denk jij hierover?

 15. Jarno schreef:

  Ik zag pas geleden ergens een overzicht van weerstations met statistieken..en daar stond dat gilze rijen 0 x – 15 gehad heeft maar ik heb toch echt paar dagen terug -15 gezien.. Hoe kan dit?

 16. sneeuwfanaat schreef:

  Wat ik niet begrijp is dat het hier een stuk stiller is nu de dooi in aantocht is.We zitten echt in de mooiste fase van deze winterperiode sneeuw ijs en zon,kortom fantastisch winterweer!!!
  Ik denk dat zondag nog wel eens een verrrasing kan brengen wat betreft sneeuwval voor de ll.Op naar de gfs00 en ecmwf misschien wel grote verrassingen,duimen zou ik zeggen

 17. Kees schreef:

  @Hajo LIKEN OF NIET. Wat is volgens jou de toegevoegde waarde wanneer je kunt liken of niet? Wordt de site interessanter hierdoor?
  Bv.: mijn idee is dat mensen die elkaar kennen elkaar sneller liken dan anderen. Of dat mensen die wat minder ‘Pro’ reacties geven, misschien ook minder geliked worden. Op een site als deze moet iedere reactie even waardevol zijn. Door te liken of niet lijken sommige reacties minder waardevol dan de ander en dat kan een rem zijn voor sommigen om nog eens iets te posten en dat zou zonde zijn.

 18. Ab schreef:

  Ook bij de GFS hoofdrun van 12u blijft het oosten van NL in de winter na 27jan. Met overdag rond het vriespunt en nacht -2 a -3gr. En dat toch weer door net iets sterkere hoog ten oosten van NL. De euro hoog namelijk. Het westen heeft wel met dooi te maken. Wordt vervolgt….

  • Frederic schreef:

   Goede evolutie. Laat de koude in ZO-Europa maar wat verder pruttelen.

  • Frederic schreef:

   Ook voor iedereen die naar de Alpen gaat volgende week. Dat wordt een topweek. Temps niet al te zacht, zondagavond en maandag wat sneeuw (vooral in de Franse en Zwitserse Alpen), en daarna de rest van de week zonnig weer.

  • Ab schreef:

   En die zonnige weer voor de Alpen komt door de euro hoog die GFS 12u verwacht volgende week. En voor oost NL loopt vanaf 31jan de ietsjes op naar +2gr overdag en 0gr in de nacht. De rest van NL zachter. En zo richting 5febr komt er een groot depressie afzakken vanuit het NW richting de LL en scheert net langs de noordkant van de Alpen. En dat door opnieuw drukstijgingen boven Groenland. Wordt vervolgt….

  • Ab schreef:

   En richting eind eerste decade van febr komt er opnieuw een depressie vanuit het NW afzakken. En die zakt wel voluit op de LL en boem pats tegen de west en noordkant van de Alpen en de Franse Alpen. Met dan daarzo een lekkere sneeuwdump bij tempr op 1500m van 0 tot -5gr. En achter die 2de depressie azoren hoog wat zich uitbreidt naar ijsland toe en de wind NNW wordt voor de LL. Voorlopig is dat nog erg ver weg en onbetrouwbaar. En opnieuw laat de GFS hoofdrun nu van 12u zien dat het oosten van NL mogelijk langer in de kou blijft door een sterkere berekende hoog ten oosten van NL die die grote depressie vanuit het westen iet wat tegenhoudt. Kijken wat de andere modellen hiervan vinden

 19. Frederic schreef:

  Groenland hoog is niet stabiel genoeg @Ab, te weinig warmte op grote hoogte. Ik denk dat eerst het Azorenhoog hem een handje zal moeten helpen voor er daar iets moois kan ontstaan.

  • Frederic schreef:

   Ach ja, misschien volgende run al πŸ˜‰

  • Niek schreef:

   Het Groenland hoog is ook een zogenoemd thermisch hoog, geen dynamisch hoog.

  • Frederic schreef:

   @Niek: juist ja. Alleen redt die het niet

  • Niek schreef:

   De GFS 12Z run is vrij consistent met de 06z run, ook deze laat op het einde de luchtdruk stijgen boven de Noord Atlantische Oceaan. Bij de 12z run kantelt de rugas meer ZW-NO bij de 06z run was deze meer N-Z georienteerd. Ik zie al een aantal dagen bij de diverse opeenvolgende runs van het ENS dat zo tegen 7 a 8 Februari de hoge druk invloeden op de Atlantische Oceaan c.q. Noord Scandinavie toenemen, dit bij minaal 50 % ven de ENS leden. Dus een goeie kans dat we vanaf 5 Februari weer met een terugkeer van de winter te maken gaan krijgen. Eerst maar even door die dooi aanval heen.

  • Niek schreef:

   die redt het per definitie nooit, daarvoor heb je een dynamisch hoog nodig.

  • Frederic schreef:

   Had het ook al gezien, maar op die termijn (2 weken) wil dat nog niets zeggen. Maar kansen zijn er wel degelijk πŸ™‚
   Afwachten maar.

 20. Frederic schreef:

  @Ab: vooral de positie van dat Eurohoog wordt van belang om in de gaten te houden.

  • Ab schreef:

   Idd @Frederic die positie van dat euro hoog in de gaten houden. Want zelfs bij een ZZO stroming kan het nog een aantal dagen langer koud blijven. En daar profiteert nu vooral oost NL van bij de GFS hoofdruns van zowel eerder de 6u run als ook nu een beetje de 12u run. Hoe meer westelijker hoe meer de kans bestaat ook de rest van NL nog in de kou. Maar of dat er ook inzit?? Het is een kleine kans meer niet. Ik zie wel wat het wordt

  • Ab schreef:

   Frederic, GEM 12u komt nu net als GFS 12u met een iets sterkere euro hoog op 144h vooruit (29jan) en daardoor bij GEM 12u ook het oosten van NL nog in de kou bij een ZZO stroming. Het westen juist boven nul. Maar dit is dus anders dan afgelopen dagen toen juist geheel NL met dooi kreeg te maken. Kennelijk heeft ie euro hoog wat energie gespaard voor wie weet iets moois πŸ˜‰

 21. Frederic schreef:

  UKMO doet igg niet mee voorlopig. De kerndruk ligt wat te ver naar het oosten (terwijl in de GFS12 de LL zo goed als in de kerndruk zaten), waardoor de LL in een strak windveld terecht komen (door sterke drukverschillen), met een stevige aanvoer van subtropische lucht uit het ZW.

 22. Leo schreef:

  Opklaringen lijken zich uit te breiden vanuit zowel het zw als no van NL! Daardoor laagste 2: Westdorpe zojuist al -10, Nieuw Beerta bijna -9. Veel extremer kan het niet πŸ™‚ Wordt weer een enerverende avond en nacht!

 23. Afkoeling schreef:

  Control run laat voor midden Nederland al weer bijna een ijsdag zien voor 30 jan.
  http://www.plaatjesdump.nl/upload/3b0ee28f2e6a0dbb32aabf411ff6f096.gif
  Winter gaat snel terug komen!

  • Arjan 78 schreef:

   Ik verwacht een dikke week week dooi en over een dag of 2 a 3 weer mooie interessante winterse weerkaarten op termijn.
   Laat de luchtdrukverdeling maar even op de schop gaan dat is goed voor een nieuwe setteling. Zo tussen 3 en 8 feb komt de winter weer terug. In welk vorm dat is nog ongewis

  • Afkoeling schreef:

   @Arjan 78. Dan kunnen we elkaar de hand schudden, want dat denk ik ook πŸ™‚

  • Niek schreef:

   Dan zitten we gedrieën aardig op één lijn.

  • Ab schreef:

   Ik ook hoor mannen πŸ˜‰ En dat door hernieuwde hogedruk boven Groenland eerste decade febr. Want dat is nu de nieuwe trend bij de grote 2 modellen GFS en ECMWF

  • Arjan 78 schreef:

   Drie op een rij haha
   Zelfs 4 op een rij nu πŸ™‚

   Even een paar dagen tandenknarsen of wat tijd geven aan je vrouw hihi is iedereen weer gelukkig πŸ˜‰

  • Ronaldo schreef:

   Count me in πŸ˜‰
   Vanmorgen (11.39) ook de uitspraak gedaan dat de winter terug komt.
   Expliciet: Oceaanblokkade en een NW-N circulatie. (geen nieuwe BV overigens πŸ™‚ )

 24. Spyfromthesky schreef:

  GFS run is divers en zoals zo vaak rond dit tijdstip vaak niet de gunstigste run. Waarschijnlijk vast van een avondhumeur.

  Nee, ENS zit nog steeds op de eerdere koers van GFS waardoor uiteindelijk de tegendruk (hogere druk) voldoende gas geeft om de winter te doen terugkeren.

  Hoe dan ook, het ziet er uit als een spannend gevecht. Het laat bijna 3Β½ dag dooi toe, waardoor er een halt wordt geroepen.

  De UMKO biedt wel, zo lijkt het voldoende tegendruk weer op 29 januari, maar tot en met zaterdag, verder gaat het niet en blijft het daarna vriezen?

  De ECMWF lijkt het met kraken en al tot en met dinsdag vol te houden, na mogelijk een dipje op zondag.

  Wellicht dat Engeland als eerst door zijn kou de depressie flink afremt waardoor bastion Nederland de rest opvangt.

  Bijna heel Engeland heeft sneeuw! Een watertemperatuur van 7,5 voor Engeland en voor de Nederlandse kust mogelijk nog lager.

  Zal de aanval gepaard kunnen gaan met een bovenlaag die afremt en doosbloed terwijl de koude onderlaag tegengas gaat geven?!

  Spyfromthesky

 25. Ab schreef:

  EC 12u stroomt binnen en hier slaagt de dooi aanval wel voor geheel NL vanaf zondag a.s. Met voorafgaand aan het binnendringen van zachtere lucht kans op sneeuw landinwaarts en regen voor de kust. Dit is t/m 27jan

  • Ab schreef:

   1 ding is weer wel positief aan de EC 12u en dat is begin febr toenemende hogedruk activiteiten vanuit het hoge noorden richting Groenland. En daardoor lijkt de straalstroom opnieuw naar het zuiden te zakken dus ook de NOM’s doen dan mee richting begin febr (1/2) op de EC kaarten van 12u Hier zo’n kaart van 1 febr waar je mooi kan zien de toenemende hogedruk boven Groenland en daardoor zakkende straalstroom. Een nieuwe trend op de weerkaarten. Zowel EC als GFS laten dat zien. Nu maar hopen dat de puzzelstukjes goed gaan vallen voor de LL πŸ˜‰ . Hier de kaart http://www.weerwoord.be/uploads/1912013232654.gif

  • Ab schreef:

   En de laatste EC kaart van 12u op 2febr laat dat nog beter zien die zakkende straalstroom naar het zuiden toe en ook de depressies die weer neigingen tonen om ten zuiden van de LL te trekken. Het kan dus nog steeds he mensen mogelijke terugkeer winterweer in februari voor de LL πŸ˜‰ Hier de kaart http://www.weerwoord.be/uploads/201201323465.gif

 26. Leo schreef:

  BV LE1?! http://omroepzuidplas.nl/artikel/2013/1/23/verlichte-baan-rottemeren-vanavond-open
  Moet ik hem natuurlijk nog wel zelf verzilveren πŸ™‚ Dat gaat vrijdag en/of zaterdag gebeuren, zaterdag samen met m’n dochter πŸ™‚
  Zaterdag had ik moeten werken, maar vandaag geregeld met lieve collega πŸ™‚

 27. Spyfromthesky schreef:

  @ Leo,

  Je reist niet af naar het noorden? Giethoorn?

  Spyfromthesky

  • Leo schreef:

   Heb ik nog in overweging, en straks eens even kijken. Komt wel slecht uit morgen M’n vaders verjaardag, helpen met visite ontvangen, kan ik niet onderuit denk ik. Jij wel?

  • Leo schreef:

   Wel ver weg trouwens. En overigens niet geldig voor m’n BV πŸ™‚
   Ook had ik gehoopt op o.a. de Westland-toertocht, maar dat lijkt er niet in te zitten.

 28. Ab schreef:

  Nieuw Beerta onbewolkt en inmiddels -10,6gr om 19:30u. Ben benieuwd of de opklaringen stand houden en zelfs uitbreiden. En natuurlijk hoe koud het gaat worden komende nacht

 29. Geert schreef:

  @Sneeuwfanaat. Grroot gelijk! Het is allemaal wat stiller omdat de dooi eraan komt, maar we zitten NU in een fantastisch mooi winterlandschap. Er ligt een pak sneeuw, het vriest hard, de bomen zijn volledig berijpt door de aanvriezende mist en tonen nu hun mooiste winterpracht. Met een beetje geluk morgen en vrijdag opnieuw de zon erbij en je kan genieten van de meest feeΓ«rieke winterlandschappen. Als je de tijd hebt, ga wandelen, schaatsen, whatever. Het zal echt wennen worden als de voorspelde dooi al dit moois zal deleten en we weer gaan opkijken tegen al het grijze…het beton, de straten zullen weer hun grauwe kleur tonen. Dit was echt de ultieme natuurlijke lichttherapie hartje winter. Het voelt aan als afscheid nemen van een goeie vertrouwde vriend. Dus nu nog genieten zolang het kan!!

  • Arjan 78 schreef:

   en daarna beginnen we gewoon weer opnieuw want de koudste wintermaand februari staat voor de deur πŸ™‚

  • Ab schreef:

   @Geert, het is ook stiller geworden om te genieten van dit huidige winterweer en lekker te schaatsen bijv. Want je weet zelf als het winterweer is waar je naar verlangt je er ook van wil genieten ipv hele dag achte de PC en reacties plaatsen hier op de site. Dat is niet de bedoeling he. Lekker genieten van het winterweer overdag en niet achter de PC. Ik heb zelf gevraagd om winterweer en dan krijg ik die en dan moet ik ook van genieten vindt ik zelf als ik die tijd hebt en die had ik vandaag bijv

  • Ab schreef:

   Eigenlijk bedoel ik te zeggen idd volop genieten van dit huidige winterweer!!! En ik heb er juist nu tijd voor om dat ook te gaan doen overdag bijv. Daarom is het ook wat stiller hier op de site πŸ˜‰ Het wordt vanzelf wel weer drukker als de dooi toeslaat en die kans is groot

  • Frederic schreef:

   Groot gelijk @Ab. Vanmiddag met kids buiten in de sneeuw. Mijn jongste dochter (anderhalf jaar) wist niet wat er gebeurde.
   Ondertussen kids in bed, en vrouwlief kijkt naar Gossip Girl! πŸ˜€

  • Ivo ten Broek schreef:

   Wat een mooi bericht Geert, lichttherapie, precies wat we nodig hebben…

 30. Geert schreef:

  Wel Ab, dan hebben we samen genoten! Als je een hart hebt voor al dit moois zit je natuurlijk niet achter je PC, heel juist. Ik kijk met veel spanning uit naar je komende analyses en hoop dat de winter nog es meer van dat moois mag laten zien in februari. Anders duurt het nog zo lang voor de lente er aan komt. Ik hou trouwens ook van de lente en de zomer, maar februari mag me nog es lekker verassen!

 31. Geert schreef:

  Ik bedoelde veRRassen

 32. Frederic schreef:

  @Arjan 78: februari koudste wintermaand???

  • Arjan 78 schreef:

   Ik bedoel eigenlijk dat februari de sprokkelmaand is waarin ook de meeste elfstedentochten zijn gereden. Ik beloof natuurlijk niets maar aangezien januari een vorstperiode heeft maakt februari relatief meer kans op kou gezien de statistieken

 33. Spyfromthesky schreef:

  @ Leo,

  Ik denk van wel, maar ja 360 km autorijden voor 25 km schaatsen. Dat is het hem. Helaas geen molentocht, Alblasserdam. Als het nou meer km was?

  Spyfromthesky

 34. Ab schreef:

  Inmiddels Eelde -11,1gr om 20:30u en onbewolkt. Hier bij mij in het Westland licht bewolkt en -3,8gr actueel

  • Leo schreef:

   Leeuwarden meldde ook al even -10.1! nu net even iets minder koud. Hier in Rotterdam helaas stabiel op -3.7. zit op de opklaringen te wachten, we hebben immers nog 3 cm nodig!

  • Wim schreef:

   Hardenberg: Ik kom net van de ijsbaan, lekker geschaatst, voor het eerst sinds dagen zie ik nu een heldere maan en de temperatuur daalt nu snel.
   uur geleden -4, nu -6

  • Ab schreef:

   Inmiddels in Eelde -11,7gr om 21:50u. En de opklaringen vanuit het noorden beginnen zich uit te breiden naar het zuiden toe.

  • Leo schreef:

   Ik zie het ook Ab, maar het gaat wel erg langzaam zeg. Kunnen er wat mensen gaan blazen in N-Holland? Het schiet hier niet op zeg!
   Temperatuur zakt gewoon helemaal niet, Rotterdam nog steeds -3.6..

 35. Leo schreef:

  @Geert. Helemaal mee eens! Al dagen lang gaat het wel erg veel over de dooi en erna, terwijl we MIDDENIN een top winterse situatie zitten, waarbij nog vele mooie dingen zo-wie-zo gaan uitkomen!
  Foto’s maken, in de sneeuw spelen, schaatsen (tochten)!, enz. En dat in ieder geval nog 3 volle dagen! GENIETEN (en daar evt. verslag van doen:-)

 36. Leo schreef:

  HEE ik zie nu (dit dus i.t..t. Ab’s bericht) dat de EC hoofdrun voor m-NL ook van zondag nog een prima schaatsdag maakt πŸ™‚ Weliswaar als uitbijter voor zowel de tempratuur (pas in de loop van de middag rond of net iets boven 0) als het tijdstip van de neerslag (ook pas in de middag), maar toch, erg goed nieuws dus!

  • Leo schreef:

   Edit -maar net te laat- thx to Afkoeling πŸ™‚ ik zat naar een oude pluim te kijken πŸ™ Excuses voor mijn overdreven positieve reactie en @ Ab, zijn bericht was gewoon goed.

 37. Afkoeling schreef:

  Waarom denk je dat ik zo weinig reageer?
  Ik geniet, speel en schaats me rot πŸ˜€

 38. Leo schreef:

  Kans op nog 2 nachten strenge vorst voor De Bilt en dus die koudegolf LIJKT volgends de laatste pluim nihil, maar dat kon nog wel eens mee gaan vallen. KNMI schrijft al dagen over het feit dat de modellen de bewolking slecht weergeven. Dat is de afgelopen dagen en nachten ook inderdaad gebleken. Ook voor komende nacht weer denk ik. Als de opklaringen nog een klein beetje (liefst iets meer trouwens πŸ™‚ zuidelijk zakken komt De Bilt veel verder dan die -6 aan de onderkant van de pluim voor a.s. nacht ..!

 39. Finn schreef:

  Avondbericht staat online. Voor de Alpen hele interessante ontwikkelingen in de loop van volgende week. Wat denken jullie?

  https://www.wintersportweerman.nl/2013/01/23/10122/eerst-schaatsen-en-daarna-genieten-in-de-alpen/#more-

 40. Hajo schreef:

  Kennen jullie Finn nog? Hij gaat me de komende week verschillende keren vervangen…

  • Gerda schreef:

   Jazeker,leuk! Welkom terug Finn!

  • Leo schreef:

   Niet weggeweest toch? Nee (flauw), ik vroeg me wel af : waar is Hajo nou ineens weer? Maar verder niet bij stilgestaan. Het artikel en de naam waren kennelijk nog erg vertrouwd πŸ™‚ @Finn: gefeliciteerd met je afstuderen, maar ik heb geen baan voor je πŸ™‚

 41. Afkoeling schreef:

  Goed geschreven stuk Finn.
  Leuk dat je er weer bent.
  Ik dacht pas geleden nog , waar is Finn eigenlijk gebleven?
  Dat heb ik nu dus ook gelezen, gefeliciteerd met je pilootschap πŸ™‚

 42. Arjan 78 schreef:

  Welkom Finn, je schrijft in dezelfde stijl als Hajo. Dat is bijzonder prettig πŸ™‚

 43. Leo schreef:

  Hopeloos verhaal vooralsnog m.b.t. de gehoopte opklaringen boven Rotterdam e.o. Die vanuit het noorden worden teniet gedaan door de oprukkende bewolking vanuit het zuidwesten die op de depressie ten westen van Frankrijk zit. Beetje balen, het wordt zo toch weer spannend voor de Rottemeren toertocht. Maar morgen daar i.i.g. schaatsen!
  Zie hier: http://www.ijsclubzevenhuizen.nl/
  En hier:
  http://omroepzuidplas.nl/artikel/2013/1/23/verlichte-baan-rottemeren-vanavond-open

 44. Tukkertje schreef:

  Gaan we hier voor het eerst in de hele periode strenge vorst halen in het oosten. Volgens mij is het vrij uniek dat wij zo lang in de bewolking zijn blijven zitten in zo’n winterse periode.

 45. ehrwald schreef:

  GFS18 is een drama voor de alpen GEEN neerslag en nulgraden grens zo op 1500 meter overdag en in de nachten wel koud.

  snel deze run in de prullenbak.

  • Roy schreef:

   Ben ik niet met je eens Ehrwald. Drama is het als er regen op 1500 meter met bakken uit de hemel valt. De temperatuur komt nauwelijks boven nul daarbij flinke koude nachten waarbij overdag de zon flink schijnt zeker na het weekend. Dat is zelfs fantastisch skiweer!! πŸ˜‰

  • Dennis schreef:

   Niks prullenbak! Doe mij maar zonnige alpen met een aangename temperatuur. De hoeveelheid sneeuw die er ligt is mooi, kwaliteit is goed. Zondagnacht en maandag komt er nog een vers laagje bij en dan een week mooi weer. Daar teken ik voor πŸ™‚

   Nu moet het ECMWF alleen nog op iets om. Die laat de NOMs doordeweek nog net over de Franse alpen trekken, terwijl bij GFS de NOMS ten noorden van de alpen langstrekken. Doe mij de GFS maar πŸ™‚

 46. Roy schreef:

  Ja heb je verhaal gelezen Finn. Well done!! Wist niet dat je pas 23 was. Vorig jaar schreef je ook al.. Je mag dan piloot zijn maar je kunt nog altijd de wereld van de meteorologie instappen hΓ¨? πŸ˜‰ Komend weekend Willingen (DE) maar weer eens een keer testen. Ligt er nu super bij dus skien, bratwurst und bier is voor mij een weekend vol plezier!! πŸ™‚

 47. sneeuwfanaat schreef:

  de 00 run van gfs is weer niet best,hopen op ecmwf maar dan zometeen.
  Toch ziet het er echt naar uit dat de winter voorlopig niet terug komt helaas!!Op en top genieten maar vandaag en morgen heb speciaal vrij genomen:):)

 48. Hajo schreef:

  Hier mijn nieuwe weerpro bericht!
   
  https://www.wintersportweerman.nl/2013/01/24/10191/hajos-vijfde-boude-voorspelling-is-naar-de-mallemoer/
   
  Beter laat dan nooit. Ik heb straks nog een erg lachen filmpje voor jullie! πŸ˜‰

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.