usa-snow

De extreme stormchaser Reed Timmer hoefde vanochtend niet ver te reizen voor extreem weer. Hij kon lekker zijn sneeuwblazer uit de schuur halen en zijn stoere mannending doen. Heerlijk.

auto
Nog net niet genoeg voor een echte “Waar is mijn auto”, maar toch een mooi begin van de winter….

amerikakoudddd

Dit waren de temperaturen vannacht!

min32

En hier gaat het naar toe de komende dagen.

laatste-temp

 

En dit is het Europese weermodel tot het gaatje…. bizar!

laatste-sneeuw

 

Met deze bijbehorende neerslag kaart. Washington kan zijn borst nat maken en ik meen dat wij daar ook een reporter hebben. Kom er maar in!

wc

De weerkaarten voor Europa zijn bedroevend vanochtend. Hadden we gisteren nog een winterse GFS12u run is het nu allemaal niet veel soeps – Europees model – tot aan een regelrechte overgang naar westcirculatie in het Europese model. Zie hierboven. En in ons teamuitje? We moeten nog maar duimen dat St. Martin am Tennengebirge wit zal zijn komende zondagochtend. Aan de zuidkant blijft het doorplenzen en ligt in de Westalpen de sneeuwgrens ook wel even rond de 1500m. Verder naar het oosten blijft het Föhnig en dus te warm… Misschien krijgen we net als vorig jaar in de Wintersport Arena Sauerland net wat natte sneeuw te zien… Gelukkig kunnen we zaterdag de gletsjer op in Zell am See Kaprun !


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

68 reacties

Gesloten voor reacties.