usa-snow

De extreme stormchaser Reed Timmer hoefde vanochtend niet ver te reizen voor extreem weer. Hij kon lekker zijn sneeuwblazer uit de schuur halen en zijn stoere mannending doen. Heerlijk.

auto
Nog net niet genoeg voor een echte “Waar is mijn auto”, maar toch een mooi begin van de winter….

amerikakoudddd

Dit waren de temperaturen vannacht!

min32

En hier gaat het naar toe de komende dagen.

laatste-temp

 

En dit is het Europese weermodel tot het gaatje…. bizar!

laatste-sneeuw

 

Met deze bijbehorende neerslag kaart. Washington kan zijn borst nat maken en ik meen dat wij daar ook een reporter hebben. Kom er maar in!

wc

De weerkaarten voor Europa zijn bedroevend vanochtend. Hadden we gisteren nog een winterse GFS12u run is het nu allemaal niet veel soeps – Europees model – tot aan een regelrechte overgang naar westcirculatie in het Europese model. Zie hierboven. En in ons teamuitje? We moeten nog maar duimen dat St. Martin am Tennengebirge wit zal zijn komende zondagochtend. Aan de zuidkant blijft het doorplenzen en ligt in de Westalpen de sneeuwgrens ook wel even rond de 1500m. Verder naar het oosten blijft het Föhnig en dus te warm… Misschien krijgen we net als vorig jaar in de Wintersport Arena Sauerland net wat natte sneeuw te zien… Gelukkig kunnen we zaterdag de gletsjer op in Zell am See Kaprun !


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

68 reacties

Gesloten voor reacties.