gargellen2203

Ja jij! Ik heb het tegen jou! Je zit in de Alpen in de skilift of in een bergrestaurant en je hebt net je eerste rondjes op de piste gedraaid. Nu ff een bakkie doen. Op een terras natuurlijk want de zon schijnt en het is rond het vriespunt. Het is ook windstil. De jas kan uit! En je hebt de hele dag nog voor je en de pistes zijn tamelijk leeg tot Pasen aan toe. Wie ben je? Wat ben je? Een geluksvogel… een mazzelp… zolas Henk daar op de webcam in Gargellen in Montafon vanochtend.

menuires2203

In het westelijk Alpengebied is het nog wat bewolkt. Zoals overal is er een mooi laagje poedersuiker gevallen nadat het eerst ook wel even heeft geregend. Hier Les Menuires.

ginals2203

Dit is voor mij een droomplaat. Uit Ginals in Zwitserland. Hoe leeg! En toch zie je de sporen van de avis fortunatus (geluksvogel).

isola2000-2203

Zoals ik al zij: in het westen nog bewolking! Isola 2000 zie je hier. Ook de Wintersport-Arena Sauerland deelt niet echt in de pret vanochtend, want zij zitten in de mist van de wolken die in de Lage Landen zo’n 600m boven onze hoofden hangt.

kleinwlsertal2203

Kleinwalsertal! De plek waar ik in de derde week van maart 2016 twee short skiclinic retreats ga geven (2x 4 dagen zo-wo en do-zo). Nadere info volgt!

saalbch2203

Mijn goede voornemen voor 2015-2016: geen ensembles meer zonder uitleg erin. En op weerkaarten zo mogelijk ook de nodige pijlen en annotatie. Goed idee? In elk geval zie je hier mijn beste analyse voor het Dutchweekend Saalbach waar ik in de nacht op donderdag heen rijdt met mijn vrouw. Beetje renewal of the vows aangezien wij er 7 jaar geleden zijn getrouwd. Iets voor jou in Oostenrijk trouwen? Zie trouweninoostenrijk.nl.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

7 reacties

Gesloten voor reacties.