gargellen2203

Ja jij! Ik heb het tegen jou! Je zit in de Alpen in de skilift of in een bergrestaurant en je hebt net je eerste rondjes op de piste gedraaid. Nu ff een bakkie doen. Op een terras natuurlijk want de zon schijnt en het is rond het vriespunt. Het is ook windstil. De jas kan uit! En je hebt de hele dag nog voor je en de pistes zijn tamelijk leeg tot Pasen aan toe. Wie ben je? Wat ben je? Een geluksvogel… een mazzelp… zolas Henk daar op de webcam in Gargellen in Montafon vanochtend.

menuires2203

In het westelijk Alpengebied is het nog wat bewolkt. Zoals overal is er een mooi laagje poedersuiker gevallen nadat het eerst ook wel even heeft geregend. Hier Les Menuires.

ginals2203

Dit is voor mij een droomplaat. Uit Ginals in Zwitserland. Hoe leeg! En toch zie je de sporen van de avis fortunatus (geluksvogel).

isola2000-2203

Zoals ik al zij: in het westen nog bewolking! Isola 2000 zie je hier. Ook de Wintersport-Arena Sauerland deelt niet echt in de pret vanochtend, want zij zitten in de mist van de wolken die in de Lage Landen zo’n 600m boven onze hoofden hangt.

kleinwlsertal2203

Kleinwalsertal! De plek waar ik in de derde week van maart 2016 twee short skiclinic retreats ga geven (2x 4 dagen zo-wo en do-zo). Nadere info volgt!

saalbch2203

Mijn goede voornemen voor 2015-2016: geen ensembles meer zonder uitleg erin. En op weerkaarten zo mogelijk ook de nodige pijlen en annotatie. Goed idee? In elk geval zie je hier mijn beste analyse voor het Dutchweekend Saalbach waar ik in de nacht op donderdag heen rijdt met mijn vrouw. Beetje renewal of the vows aangezien wij er 7 jaar geleden zijn getrouwd. Iets voor jou in Oostenrijk trouwen? Zie trouweninoostenrijk.nl.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.