Winterbanden en sneeuwkettingen zijn natuurlijk een must die iedereen bij zich heeft op wintersport. Maar er zijn meer hulpmiddelen die jij onderweg of bij vertrek gaan helpen. Daarom hierbij een kleine aanvulling voor op de wintersport accessoires lijst! Heb jij ze al ingepakt? 

renault

Goed zicht dankzij de anti-ijsdeken
Rijd jij met je auto naar je wintersportbestemming? Dan is de kans groot dat je ook op locatie de auto zal gebruiken, zeker als je een stoere auto zoals een Renault Captur of Renault Kadjar hebt. Een handige manier om ervoor te zorgen dat je direct in kunt stappen zonder te hoeven krabben is een anti-ijsdeken of anti-ijszeil. Deze leg je over de voorruit van je auto en hiermee voorkom je het bevriezen van de ruit. Ook houdt deze deken vorst tegen. Zorg er wel voor dat je de deken goed vastklemt onder je ruitenwissers om te voorkomen dat hij wegwaait of voor niets op je ruit zit!

Klein maar fijn: de ijskrabber

Dubbelcheck voor je naar het buitenland gaat altijd even of hij nog in je auto ligt. Een ijskrabber is handig om mee te nemen, ook als je gebruik maakt van een anti-ijsdeken! Voor goed zicht is het van belang dat je ruiten zo goed en volledig mogelijk ijsvrij zijn. Hiermee voorkom je niet alleen gevaarlijke situaties, maar ook een boete. Helemaal handig is een ijskrabber en sneeuwveger in één. De naam zegt het al; aan de ene kant vind je de ijskrabber en aan het uiteinde van de ijskrabber vind je een veger waarmee je de sneeuw van je auto kunt vegen. Je kan ook kiezen voor een spuitfles met ruitontdooier. Vergeet dan niet om ook een rubberen wisser mee te nemen zodat je het ijs weg kunt vegen.

Even ontdooien met antivries spray

Dit is hoogstwaarschijnlijk bekende informatie – je leest het bijvoorbeeld in dit eerdere blog – maar daarom niet minder belangrijk om te noemen. Vandaar nog een korte samenvatting! Antivries zit zowel in je koelvloeistof als in je ruitensproeiervloeistof. Check voor vertrek of beide vloeistoffen nog voldoende aanwezig zijn in je auto. Van ruitensproeiervloeistof heb je twee soorten: de roze voor de zomer en de blauwe voor de winter. De blauwe versie bevat antivries, zorg er dus voor dat je de juiste vloeistof bijvult! Vergeet ook niet een extra spray ruitensproeiervloeistof mee te nemen, je zult merken dat je er op wintersport meer van gebruikt dan in Nederland. Je ramen worden op wintersportvakantie sneller vies door de weersomstandigheden. Lukt het zelf bijvullen niet, dan kun je uiteraard altijd bij je merkdealer terecht.

Het veilig-onderweg-pakket

Wist je dat in veel landen bepaalde attributen verplicht zijn om bij je te hebben in de auto? Dit is om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het gaat om bijvoorbeeld de gevarendriehoek, het veiligheidsvestje, maar ook een alcoholtest is in sommige landen verplicht. Check daarom goed van te voren wat je bij je moet hebben in jouw vakantieland én de landen waar je doorheen rijdt. Hiermee voorkom je discussie met de politie. Om dit lijstje af te sluiten daarom een overzicht met wat verplicht mee moet in je auto. Lees het hier.

Samen met de Renault Captur en de Renault Kadjar lichten wij deze winter veel auto-aspecten van wintersport uit. Deze auto’s rijd je met een klein beetje kennis met gemak door de bergen! En deze kennis delen we graag met je. Heb jij nog accesoires die je echt niet moet vergeten wanneer je op reis gaat?


Jorne

Zo veel mogelijk skiënd en altijd kijkend naar de lucht en de wind. Al sinds de jonge jaren door m'n familie meegenomen, en jong geleerd is oud gedaan toch? 2 geweldige seizoenen doorgebracht in de Alpen. Mijn grote passie voor het weer mondde uit tot de eervolle job als een van de wintersportweermannen. Te veel sneeuw bestaat niet!