In het bericht van vorige week, om een reactie achter te laten voor wat er volgens julie bij moet komen op de site, kwam ik een bericht tegen van Roy. Hij zit nog steeds met de vraag of de alcoholtester nou verplicht is in Frankrijk of niet. Ik ben hier even ingedoken. De alcoholtester (éthylotest) is verplicht om in de auto te hebben in Frankrijk. Maar het is niet verplicht om hem te gebruiken. Ja, erg vreemd inderdaad. De handhaving van deze wet is al 2 keer opgeschort, wat er tot toe geleid heeft dat het nu zelfs voor onbepaalde tijd uitgesteld is. Er is dus nog steeds geen datum wanneer deze wet zal worden gehandhaafd. Het kan iedere maand weer anders zijn, dus het is zeer verstandig om hem aan te schaffen, ook al ben je alleen op doorreis. Nog beter is het om er 2 aan te schaffen, want mocht je er één gebruiken, dan ben je volgens de nog uitgestelde wet verplicht om een ongebruikte in de auto te hebben. De ene agent gaat er wat makkelijker mee om dan de andere, blijkt uit een klein interview wat ik vandaag had met een werknemer van de ANWB.

Wel of geen boete?
De laaste update over de alcoholtest is dat men niet hoeft te vrezen voor een boete, als men niet in het bezit is van een alcoholtester. De Franse politie zal zelf ook controlemateriaal bij zich hebben, om te zien of je een glaasje te veel hebt gedronken. De Franse minister liet eerder dit jaar weten dat hij twijvels heeft bij deze wet. De wet is nog niet ingetrokken, maar de politie zal geen  mensen beboeten indien er geen alcoholtest aanwezig is. Officieel staat er nog steeds een boete van 11 euro op als de tester ontbreekt. Er is nog geen datum bekendgemaakt wanneer deze wet wel toegepast gaat worden. Zelf zou ik zeggen: Schaf er een paar aan. De test kost rond de 10  euro, dan heb jij hem in ieder geval bij je. Mocht je lid zijn van de ANWB, dan kun je hem ophalen voor 7,50.
Alcoholtester1Met de alcoholtester kunnen bestuurders alvorens ze in de auto achter het stuur stappen zelf bepalen of ze kunnen rijden of niet. Mocht je de test gaan aanschaffen, kijk dan goed of er 1 van de onderste 2 codes opstaat. (NF X20 702 of NF X20 704). Mocht er meer informatie hierover beschikbaar zijn, dan houd ik jullie op de hoogte.

Like en Share deze informatie om ook andere wintersportliefhebbers te informre;-)


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

7 reacties

Gesloten voor reacties.