Met het hogedrukgebied Irmelin vast in het zadel kan ik evengoed een foto van gistermiddag posten bij het weerbericht van vandaag. Je ziet Wolkenstein tegen het decor van het Sella massief. Geen wolkje aan de lucht. Noch aan de noordkant. Noch aan de zuidkant. Maar dat gaat veranderen en hoe!

Blauwe thermiek gisteren. Heerlijk voor de paragliders maar ik was bij de prijsuitreiking van de Gardenissima. ff met de voetjes op de grond.

’s Avond heb ik nog een live analyse gedaan en die staat grotendeels nog overeind. Maar de tendens is dt het Europese model wint!

Vergelijk hier beide modellen voor komende donderdag. Ligt niet meer zo ver uit elkaar. Zoals we weten gaat het Europees model al lang voor dikke Föhn. Vanochtend is de berekening spectaculair te noemen.

Ik heb dit nog nooit gezien op Bergfex. Een totaal van 367cm sneeuw als ik goed heb gerekend. Een van onze reageerders gaat net naar Zermatt geloof ik!

Tja het zou zo maar kunnen. Het Amerikaanse model zit een metertje sneeuw lager maar niettemin!

Hier in Val Gardena loopt het seizoen langzaam ten einde. 7 april is het gedaan. Maar dan ligt er tot halverwege de berg gewoon weer een halve meter poeder.

En op zich is het leuk voor mij om niet in een white-out in Stiermarken te zitten zo. Het blijft gewoon mooi weer zo lijkt het nu. Niks met vliegen. Gewoon lekker skiën aan hun einde seizoen. En eens kijken hoe lang ze nog door kunnen op basis van de sneeuwcondities.

Ondertussen in Amerika. Toch wel bijzonder.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

36 reacties

Gesloten voor reacties.