foehnorkan

Het gaat heftig te keer in de Alpen. Piek windstoten zijn hevig. Wetteronline schrijft zich suf over wat er gebeurt en nog gaat gebeuren. Aan de voet van de Alpen aan de noordkant is het 20ºC vanochtend door de Föhnstorm. In Breuil-Cervinia sneeuwt het al! Zie deze webcambeelden:

planmaison0411b planmaison0411

Hoe gaat dit verder aan zuidkant en noordkant.

ensZK0411

 

 

Ter hoogte van Val Gardena heb ik dit punt aangeklikt. Kolossale neerslagverwachting voor de hele eerste twee weken van november en daarna kan het mogelijk nog doorgaan.

ensNK0411

Hoe rustig aan de noordkant.Dit is ter hoogte van Kirchberg en Westendorf. Tussen en 5 en 9 november twee dips in temperatuur waarop zeker ook de Franse Alpen even mooi wit kunnen worden. Daarna toch niet echt perspectieven waar wintersporters warm van worden. Aanhoudend zacht en weinig neerslag. Begint dit al dramatisch te worden? Nee hoor. Als de omslag begin december komt is het goed. Wel duimen samen!

PS Ik erken dat mijn titel van eergisteren voorbarig was!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

43 reacties

Gesloten voor reacties.