Monica stuurt vanochtend deze topfoto door uit Les Menuires. Daar al weer grand beau. De door mij ruim van te voren aangekondige fantastische dinsdag.

Ook bij mij thuis in Hopfgarten in de Kitzbüheler Alpen klaart het op zie je aan het zonlicht op het webcamplaatje. Ik rij er morgen weer heen.

Klein stukkie naar het oosten heb je Zell am See Kaprun waar het even voor 8 uur is opgehouden met sneeuwen. Toch zoals aangekondigd mooit tot in het dal wit. En -2,5ºC op de teller. Nu is er een fraai lichtspel met dikke wattenproppen van wolken. Volg dat hierrr.

Verder naar het oosten zoals in Obertauern is het nog aan het sneeuwen…. volg het live op de webcam.

En in Die Tauplitz is het gewoon nog white-out! Daar kan het nog wel even doorgaan maar ook hier zullen vannacht sterren te zien zijn.

Vanavond laat raakt het volgende front de Franse Alpen. En dat zet de Alpen dan aanhoudend in wisselvallig weer met flinke noordwestenwind over de kammen. De sneeuwgrens blijft zwalken tussen 500 en 1500m. Maar dan…

Vanaf donderdagmiddag krijgt het front ineens warmtefrontkarakter. Het Azorenhoog heeft dan een portie warmte rondgepompt die dan de sneeuwgrens omhoog gaat duwen. Vrijdag en zaterdag zit je dan met een sneeuwgrens die richting 2000m kruipt. Dat is dan weer niet het meest frisse begin van je week in de lagere gebieden.

Na het weekeinde dan weer afkoeling met sneeuw tot in de dalen op de 18e en de 19e. Het einde van die week wordt dan zeer fraai. Maar de nieuwste berekeingen maken het niet echt super winters of zo. De GFS para is nog wel fors koud tot in de laatste 7 dagen van maart. De hoofdrun schiet omhoog daarentegen. Dat kijken we dan beter maar even aan!

Afsluitend nog wel interessant:  ondertussen ook absoluut 24-uurs sneeuwrecord North Dakota!


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

16 reacties

Gesloten voor reacties.