Sneeuwverwachting

Het is toch een beetje tegenvallend hoe de sneeuwval in de Alpen uitpakt! Echt zeer winters lijkt het toch niet te worden. Hierboven een nieuwe berekening met de sneeuwverwachting tot zondagochtend. Het poedersuikertje in Groningen valt volgens deze berekening vrijdagavond. Alleen Oostenrijk krijgt heel even een lage sneeuwgrens, evenals Tsjechië en Slowakije natuurlijk.

[fbphotos id=386537871380424]

Vanochtend sneeuwt het ook in de Alpen maar wel boven een sneeuwgrens van 1500 tot 2000m. Een grauwe natte bedoeling in vele skidorpen. La Plagne ligt hoog genoeg en Arosa ook. De Seiseralm toont dikke natte sneeuwvlokken. Bad Alvenau is klaar voor het zomerseizoen! Nu de zon nog!

Hieronder nog een kaart die de intense sneeuwval in Noorwegen toont…

Intense sneeuwval in Noorwegen

In Scandinavië is het tenminste nog lekker koud! Rond 10 april hevige sneeuwval in de Noorse skigebieden. In de Alpen zou het daarna ook weer stevig kunnen sneeuwen. Wederom alleen boven 1500 tot 2000m!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.