Sneeuwverwachting

Het is toch een beetje tegenvallend hoe de sneeuwval in de Alpen uitpakt! Echt zeer winters lijkt het toch niet te worden. Hierboven een nieuwe berekening met de sneeuwverwachting tot zondagochtend. Het poedersuikertje in Groningen valt volgens deze berekening vrijdagavond. Alleen Oostenrijk krijgt heel even een lage sneeuwgrens, evenals Tsjechië en Slowakije natuurlijk.

[fbphotos id=386537871380424]

Vanochtend sneeuwt het ook in de Alpen maar wel boven een sneeuwgrens van 1500 tot 2000m. Een grauwe natte bedoeling in vele skidorpen. La Plagne ligt hoog genoeg en Arosa ook. De Seiseralm toont dikke natte sneeuwvlokken. Bad Alvenau is klaar voor het zomerseizoen! Nu de zon nog!

Hieronder nog een kaart die de intense sneeuwval in Noorwegen toont…

Intense sneeuwval in Noorwegen

In Scandinavië is het tenminste nog lekker koud! Rond 10 april hevige sneeuwval in de Noorse skigebieden. In de Alpen zou het daarna ook weer stevig kunnen sneeuwen. Wederom alleen boven 1500 tot 2000m!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.