Filzmoos

Weet je wat leuker is dan Kerstdagen, deze doorbrengen in de bergen! En naar goede gewoonte trekken wij ook weer dit jaar richting de sneeuw. In Filzmoos weten ze dat deze periode een publiekstrekker is en je kan hier dan ook allerlei activiteiten ontdekken. Ik stel jullie het programma van Advent voor in dit prachtig, gezellig  gebied! Toch liever thuis tijdens de feestdagen, geen enkel probleem de meeste activiteiten beginnen hier al gewoon op 1 december!

Advent in Filzmoos, het gezelligste dorp in de bergen!

Wat is er leuker dan een wandeling met fakkels doorheen een besneeuwd landschap? Vanaf 1 december kan je elke avond de kerstsfeer opsnuiven tijdens de “Christmas Idyll in the Hofalm”. Wandelen van de Unteralm en Oberhofalm naar  de Almsee inclusief kerstmuziek, acteurs, glühwein en natuurlijk de sneeuw.  Er is ook een Kerstmarkt, die is elke dag open van 14h00 tot 19H00. Je kan hier lekkernijen eten en allerlei handgemaakte souveniertjes kopen.

Advent in Filzmoos

Advent in Filzmoos

Een griezelige Advent traditie

5 december is tijd voor de oeroude traditie van Krampus! St Nicholas en zijn duivelse metgezel Krampus trekken de straten op! Al sinds jaren verkleden de inwoners zich om de kinderen en volwassen angst aan te jagen. Waar de Nicholas cadeautjes uitdeelt aan de brave kinderen, komt Krampus de stouteriken halen! Alle stoute kindjes verzamelt hij in een zak, die hij vervolgens gaat dumpen in het bos! In Filzmoos arriveert Nicholas op 5 december om 21H00, en krampus die kan je overal tegenkomen. Ben je er niet op 5 december en wil je dit toch eens ontdekken? Keer dan richting Filzmoos op 10/12!

Advent in Filzmoos

Sporten tijdens de Advent

Als lezer van Wintersportweerman ben je natuurlijk ook op zoek naar een sportieve uitdaging. Wel ook die kan je gerust beleven tijdens deze Adventperiode. Schrijf je in voor de 3 uur durende sneeuwschoenwandeling van de Sulzenalm richting de Hofalm. Vergeet wel niet op voorhand te reserveren. Daarnaast is er ook nog een 1,5 uur durende wandeling met fakkels, waarbij je via Wallehen richting de Hofalm trekt. De details van deze evenementen vind je hier!!


Advent in Filzmoos

Skiën tijdens de Advent

Volgens de website van Filzmoos gaat het gebied open in december vanaf voldoende sneeuwval.  Officieel gaat het gebied momenteel open op 8 december!

Filzmoos

Trek jij deze winter richting Filzmoos? Of heb je al andere plannen in december?

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

6 reacties

Gesloten voor reacties.