Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

De bergen ontdekken bij het vallen van de avond, dat kan in het Montafon!

Innsbruck Nordkette
Lees verder >

Het leukste en ruigste piepkleine skigebied van de Alpen.

Wil je een unieke ervaring? Probeer dan de Hochjoch Totale! Nog voor de liftjes openen knal jij al over de langste dal afdaling in het Montafon!

Adembenemende vergezichten, offpiste en toerskiën in Gargellen

check ook eens

14 Reacties

 1. KeesZ schreef:

  1. dan zijn er altijd 2 of meer tanden die elkaar raken. dus betrouwbaarder
  2. 200.000 euro
  3. verplaatsen sneeuwkanon, om via kabel de piste af te gaan

 2. KeesZ schreef:

  @jannes leuk stukje trouwens.

 3. Marc schreef:

  1. Die scheve as is omdat het gebouw recht staat, maar de schijf evenwijdig aan de berg draait.
  2. 240.000 euro
  3. Om hele stijle hellingen te pakken waar de grip soms niet optimaal is. Vooral bij heel veel nieuwe sneeuw. Zo kan hij zichzelf aan de kabel omhoog trekken.

  Fijne avond!

  Ps. Wat kun je winnen? Weekje Gardellen?…:-)

 4. Xahc schreef:

  Goed stuk echter lawines zijn niet te danken aan maar te wijten aan.. Fijne avond

 5. CJA Hulskamp schreef:

  leuk stukje !!!
  In zomer kan je trouwens heerlijk ontbijten in het bergrestaurant en dan heerlijk terug wandelen naar het dorp. Moet wel zeggen dat gezellig is en dat je niet hoeft te schamen als je om 11.00 uur je biertje besteld.

  • Jannes schreef:

   Hier ga ik na het winterseizoen ook nog eens op in, het hele Montafon heeft erg leuke mogelijkheden in de zomer. Hier, maar ook bijvoorbeeld op de hoogvlakte en op de Golm!

 6. Hanjo Vd Berg schreef:

  Leuk om te lezen Jannes. Ik heb vorig jaar ook hetzelfde meegemaakt. 1 dag helemaal mistig en geen hand voor je ogen te zien. Ben toen maar in de middag naar Hochjoch gegaan waar je laag tussen de bomen nog genoeg kunt zien.

  De andere dag Kaiserwetter zoals vandaag 🙂 en idd mooie gelegenheden voor offpiste. Ik ga dit jaar naar alle waarschijnlijkheid de Nidla afdaling doen. En mogelijk nog wat andere afdalingen ook.

  Nu al zin in. Ik zal ook weer een review schrijven zodra terug ben.

 7. Jannes schreef:

  Zeker doen Hanjo, ik ben jaloers;)

  Antwoorden op 2 en 3 kloppen bij allebei heren. Kosten variëren per machine tot zelfs wel ton of nog meer! Haak voor meerdere doeleinden natuurlijk, maar het omhoog hijsen op de piste is een belangrijke. Dat maakt in het donker de piste af trouwens gevaarlijk, je ziet de kabel vanuit de bully dan niet namelijk:)

  Vraag één in ieder geval voor deze lift niet goed, iemand wel het goede antwoord voor de roem?

 8. jurian schreef:

  Je wil een as nooit helemaal vertikaal hebben staan want dat is lastiger voor de lagers.

 9. Kees (mod) schreef:

  In Les Portes du Soleil zie je regelmatig van die lawinekanonnen op gas. Heb er alleen geen foto van helaas, ook niet op Google kunnen vinden.

 10. Jannes schreef:

  Nee, lastig te vinden inderdaad. Heb me helemaal suf gezocht. Laatst wel een docu gezien op Discovery Channel hierover, over Sochi 😉

  Het antwoord op mijn eerste vraag was trouwens vanwege het feit dat de gondels onderaan allemaal van de kabel gehaald worden. Dit gaat comfortabeler wanneer de kabel omlaag gaat. Je blijft dat in een rechte lijn met de gondel, terwijl de dragende kabel naar beneden “zakt”. Dit was zoals Gregor het me vertelde.

 11. Frans (Twente) schreef:

  Die lawinekanonnen op gas komen veel voor in Frankrijk. Heel Paradiski / La Plagne staat er vol van. Althans, op de lawinegevoelige plaatsen. Mooi filmpje over de bouw en werking ervan:
  http://www.dailymotion.com/video/x8cyfv_gazex-declenchement-d-avalanches_news

  Op 1.20 zie je – op de kam – een lange antenne. Die staat op een klein stenen hokje waarin het inerte gas is opgeslagen. Via een pijpleiding wordt het de buis ingepompt en daar tot ontploffing gebracht (elektronisch, op afstand). De drukgolf uit de buis zet vervolgens de sneeuw in beweging. Vanaf 2.20 zie je effect!

  Overigens werden afgelopen Kerst boven Belle Plagne ook nog lawines gestimuleerd met een of andere explosie-installatie aan een kabel onder een helicopter.

 1. 9 februari 2014

  […] naar alle gebieden. Zo kun je onder de boomgrens skiën in Silvretta Montafon als het mistig is, freeriden of toerskiën na verse poeder in Gargellen of een paar keer afdalen in Golm om de middag op te vullen met één van de talloze andere […]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.