soelden1611

Sölden is zo’n skigebied dat nog aan de noordkant ligt maar dat met zuidkantsneeuw gewoon mooi meedoet. Geert tipte ons vanochtend dat het er mooi aan het sneeuwen is boven 1500m. In Zell am See Kaprun op het Kitzsteinhorn waar wij gisteren waren is de neerslag nog niet doorgedrongen en ook in St Martin am Tennengebirge is het gewoon zonnig. Zo zagen we vorig jaar in de Wintersport Arena Sauerland nog meer sneeuw bij onze accommodatie dan dit jaar in de Alpen op 1000m.

soelden1611

Dit is de plaat die Geert deelde.

legler1611

Verder naar het oosten is de sneeuwval aan beide kanten van de Alpen voorbij. Hierboven een echte noordkant cam uit noordoost-Zwitserland. Zie nog wat plaatjes van de zuidkant op Facebook. Laten we het geen dump met naam maken. Maar mooi is het wel. In het nu genieten! In Europa. Fréderic beschrijft vanochtend in het weerbericht hoe de kou vanuit Amerika toch misschien de oceaan gaat oversteken naar ons…


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!