soelden1611

Sölden is zo’n skigebied dat nog aan de noordkant ligt maar dat met zuidkantsneeuw gewoon mooi meedoet. Geert tipte ons vanochtend dat het er mooi aan het sneeuwen is boven 1500m. In Zell am See Kaprun op het Kitzsteinhorn waar wij gisteren waren is de neerslag nog niet doorgedrongen en ook in St Martin am Tennengebirge is het gewoon zonnig. Zo zagen we vorig jaar in de Wintersport Arena Sauerland nog meer sneeuw bij onze accommodatie dan dit jaar in de Alpen op 1000m.

soelden1611

Dit is de plaat die Geert deelde.

legler1611

Verder naar het oosten is de sneeuwval aan beide kanten van de Alpen voorbij. Hierboven een echte noordkant cam uit noordoost-Zwitserland. Zie nog wat plaatjes van de zuidkant op Facebook. Laten we het geen dump met naam maken. Maar mooi is het wel. In het nu genieten! In Europa. Fréderic beschrijft vanochtend in het weerbericht hoe de kou vanuit Amerika toch misschien de oceaan gaat oversteken naar ons…


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.