detail-skifahrerin-vor-hohersalvemirjageh-7860Christina Jöchtl is weer naar een ander deel van de Kitzbüheler Alpen getrokken om ons te laten zien hoe perfect de condities momenteel zijn. Gisteren is een video gedraaid rond de Hohe Salvebij Hopfgarten, de hoogste berg van de SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Kijk even mee naar de video..

Met deze schitterende sneeuwsituatie krijg je extra veel zin om naar deze skiregio af te reizen. De Kitzbüheler Alpen hebben daarom een fraai arrangement opgesteld voor tijdens de SuperSkiWeken. Zo kun je onder meer 4 overnachtingen inclusief 3 daagse skipas voor SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental boeken voor:

  • vanaf € 180,- per persoon zonder verzorging in een appartement
  • vanaf € 260,- per persoon incl. ontbijt in een gasthof

Laten we nog eens kijken naar een plaatje van vandaag uit Hopfgarten:

brixentalgif

Wauw! Wat een dag! Bekijk de aanbiedingen voor de ‘SuperskiWeken’ in een van de charmante Tiroolse dorpjes rond de Hohe Salve: Hopfgarten, Itter, Kelchsau, Wörgl, Angath, Angerberg, Mariastein en Kirchbichl.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.