Wintersport Gerlos iglo

Terwijl het in Nederland volop herfst is, verleiden ons nu de plaatjes uit de skigebieden. Vanuit de Sneeuwhoogte app van Bizztravel bereikte me dit lieve plaatje van een iglo in Gerlos. Jesse bedankt!

Speciaal op verzoek van Marcel van der G hieronder nog een pluim voor de zuidkant…

Ensemble wintersport zuidkant 0912_12

Klik voor grote grafiek

Op verzoek van Marcel de pluim voor de zuidkant ter hoogte van de dolomieten. Veel droger dan de noordkant maar toch 3 tot 4 neerslagpieken met veel onzekerheid ten aanzien van de hoeveelheid. Het moet toch wel van de kunstsneeuw komen maar een wit landschap zit er wel degelijk in. Sowieso is het minstens 50/50 dat er voor de kerst nog wel 1 zuidkantdump komt. De tendens is momenteel voor de noordkant. Dat wel…

Prikbord
Enne… blijf zelf ensembles prikken elke zes uur! Het is een beetje mikken voor de zuidkant maar het lukt wel. Zodra je een beetje een zigzag te pakken hebt zit je boven 1000m. Ga je te ver noordelijk heb je hoofdkam of zelfs noordkant. En nu zelf naar het prikbord!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Gesloten voor reacties.