Wintersport Gerlos iglo

Terwijl het in Nederland volop herfst is, verleiden ons nu de plaatjes uit de skigebieden. Vanuit de Sneeuwhoogte app van Bizztravel bereikte me dit lieve plaatje van een iglo in Gerlos. Jesse bedankt!

Speciaal op verzoek van Marcel van der G hieronder nog een pluim voor de zuidkant…

Ensemble wintersport zuidkant 0912_12

Klik voor grote grafiek

Op verzoek van Marcel de pluim voor de zuidkant ter hoogte van de dolomieten. Veel droger dan de noordkant maar toch 3 tot 4 neerslagpieken met veel onzekerheid ten aanzien van de hoeveelheid. Het moet toch wel van de kunstsneeuw komen maar een wit landschap zit er wel degelijk in. Sowieso is het minstens 50/50 dat er voor de kerst nog wel 1 zuidkantdump komt. De tendens is momenteel voor de noordkant. Dat wel…

Prikbord
Enne… blijf zelf ensembles prikken elke zes uur! Het is een beetje mikken voor de zuidkant maar het lukt wel. Zodra je een beetje een zigzag te pakken hebt zit je boven 1000m. Ga je te ver noordelijk heb je hoofdkam of zelfs noordkant. En nu zelf naar het prikbord!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.