Het huidige fraaie herfstweer houdt het vakantiegevoel al vele weken in stand terwijl er van voorpret op de wintersport nog weinig te merken is. Daarom ook voor snelle beslissers een lezersactie! De vorig jaar naar Oostenrijk geëmigreerde Michiel Bovy is enthousiast: “Speciaal voor alle lezers van wintersportweerman.nl en alle Facebook likers van de wintersportweer-pagina hebben wij een actie voor de komende herfstvakantieweken in Nederland en België respectievelijk van 11 oktober t/m 25 oktober 2014 en van 25 oktober tot 2 november!” 

sonnentanz

“Boek via dit formulier je herfstvakantie bij ons Chalet Sonnentanz in Piesendorf bij Zell am See Kaprun“, zegt Michiel uitnodigend, “en geef bij toelichting aan dat je via wintersportweerman.nl bij ons terecht gekomen bent. Je krijgt dan ontvang 7,5% korting op je verblijf!”

herfst

Chalet Sonnentanz is een goede uitvalsbasis om te wandelen, fietsen of mountainbiken in het Pinzgau! De appartementen van Chalet Sonnentanz zijn modern ingericht en voorzien van alle gemakken. De keuken beschikt over een oven, een vaatwasser, koffiezetapparaat, waterkoker en een koelkast met vriesvak. Indien gewenst kan er een magnetron bijgeplaatst worden. Alle appartementen beschikken over een moderne badkamer, waarbij in de grotere appartementen ook een bad aanwezig is. Bij slecht weer is er voor kinderen binnen een ruime speelplaats, in de tuin beschikt Chalet Sonnentanz over een speelplaats met schommels, glijbanen, zandbak, trampoline en een speelhuis. Op de begane grond bevindt zich het zeer ruime “Skiraum” waar uiteraard ook voldoende plaats is om je fiets droog en veilig achter te laten en/of om aan je fiets te sleutelen.

winter

Het plaatje hierboven kunnen we nu nog niet bieden maar als het echt al kriebelt is er goed nieuws: op het Kitzsteinhorn, de gletsjer van Kaprun, kan natuurlijk al geskied worden in de herfstvakantie. De opening is al komende vrijdag zoals je hierrr kon lezen! Twijfel je nog kijk dan ook even naar Hajo’s artikel over het aanbod bij slecht weer!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Gesloten voor reacties.