Situatie 15 november (klik aan)

In tegenstelling tot wat je leest op de voorpagina van De Telegraaf vandaag is er absoluut geen winterinval in beeld. Noch binnen het GFS model noch binnen de ECMWF. Hierboven de kaarten voor 15 november van GFS. Een Europees hoog met hoogstens wat lichte nachtvorst. Het Europese model belooft zelfs een zwakke westcirculatie.

Neerslagkansen
Daarmee blijft het uitkijken naar iets wat na 15 november zou kunnen gebeuren, maar ook dan zien we in de ensembles dat we waarschijnlijk niet lager duiken dan normale waarden voor de tijd van het jaar. Maar voor de Alpen en andere berggebieden is dat ook prima want het normale klimaat daar is goed genoeg voor wintersport. Nu alleen nog wat meer neerslagkansen erbij!

Heb maar een categorie “Afwachten” aangemaakt. LOL.

Categorieën: Afwachten

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

15 reacties

Gesloten voor reacties.