Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Absoluut nog geen winteraanval in beeld

check ook eens

15 Reacties

 1. Ach wat maakt het uit… December is belangrijker….

 2. Tom Verstraeten schreef:

  als de temperaturen maar gaan zakken, dan kunnen de sneeuwkanonnen hun werk gaan doen. Ziet er nog erg rotsachtig en groen uit. duimen, duimen en nog eens duimen.

 3. Jochem schreef:

  En ik zit nog wel zo laag dit jaar (Skiwelt Wilder Kaiser Brixental / Ellmau). Zou leuk zijn als we de dalafdaling tot het huisje kunnen afmaken…

 4. Abdelhamid schreef:

  @Hajo en anderen, er is idd nog winteraanval te bespeuren voor NL of de Alpen komende tijd. Hier heb ik nog een interessante verwachting gevonden van nota bene een concolega van @Hajo (misschien ben je het wel eens met hem) Kijk op forum.onweer-online.nl/index.php?showtopic=28898&pid=312786&mode=threaded&start=1300#entry312786

 5. Abdelhamid schreef:

  Dit moet hem zijn: forum.onweer-online.nl/index.php?showtopic=29106

 6. Spyder Marco schreef:

  Jochem. Ik zat vorig jaar in skiwelt wilderkaiser..en zelfs na 2 weken warm, en op sommige dagen zelfs in de zon 22 graden boven nul, hebben ze daar een uitstekende crew die het beste uit de pistes haalt. ongelooflijk! en toen kon je gewoon nog goed skien(8 februari)…en het had al weken niet gesneeuwt. Maak je niet druk. komt ieder jaar weer goed.

 7. Hajo schreef:

  @Ab: ik ben het volledig eens met Johann Geers! 😉

 8. Abdelhamid schreef:

  @Hajo, dan gaan we maar DUIMEN!! dat het uitkomt;-)

 9. a.f.koeling schreef:

  @Hajo en ab. De voorspellingen van Johann Geers, lijken we nu al terug te zien in de hoofdrun van ECMWF. Scandi-hoog potentie op de laatste kaart vanuit het noorden, het zal toch niet. Duimen dat we dit in meerdere modellen terug gaan zien;0 En dat het dan nog uitkomt natuurlijk, dat is een tweede!

 10. Tom schreef:

  Wie weet hoe de situatie vorig jaar was. lag er medio november al sneeuw en was de winter toen al in de alpen op gang gekomen? Ik weet het niet meer want ik ben vorig jaar pas begin december de weersverwachtingen gaan volgen. Late we hopen dat de tweede helft van November gunstiger zal zijn voor de winterporters.

 11. Jochem schreef:

  @Spyder Marco: leuk dat je de moeite neemt om even te reageren.

  Ik had ook wel vertrouwen in het onderhoud daar. Heb ook elders reacties van mensen gezien die hetzelfde zeggen als jij. Maar verschillende mensen zeiden ook dat ze helaas niet tot hun huisje konden vanwege te weinig sneeuw (begin 2008). Dus het laatste stukje oefenweide bij de Kirchplatz/Austrasse in Ellmau. Kan dat kloppen?

  Dit plaatje dus: http://goo.gl/k4HMB

 12. Spyder Marco schreef:

  @Jochem,
  Ik zat zelf in Scheffau, wat vlak naast Elmau ligt. Tja..dat tot het huisje skien weet ik echt niet kerel..je kon wel die dalafdaling maken, tot waar dat treintje weer omhoog gaat, en anders loop je een stukje:-) is mooi meegenomen als het kan..en anders ga je er evengoed wel heen…toch;-)
  Het voordeel van Elmau en Scheffau is dat het redelijk aan de schaduwkant zit, dus mocht je veel zon hebben dan zit je daar het beste..in tegenstelling tot SoLL wat vorig jaar toen wij er waren…groene dalen en witte banen had. Maar de eerste goede sneeuwvlokken moeten nog vallen, en in dat gebied zijn zoveel sneeuwkanonnen dat mocht er de hele winter niets vallen..hahaha dat ze evengoed nog stuk of 100km kunnen besneeuwen en prepareren..voor de rest mooi gebied…wel pittig rood wat op de kaarten bestempeld staat als blauw! hoop dat je zo wat genoeg info hebt..en anders vraag je maar:-)
  greetz Marco

 13. Jochem schreef:

  > en anders loop je een stukje:-)

  Zo is het maar net, we gaan inderdaad toch wel!

  Over dat pittig rood, bestempeld als blauw: dat is voor mijn vader (die in die vakantie z’n 69e verjaardag zal vieren) minder prettig. Die pakt het liefst niet meer dan blauw, of ‘vriendelijk rood’ (voor-verkend door z’n twee zonen). We hadden uit het pistenplan eigenlijk begrepen dat blauw/rood zo’n 50/50 verhouding was.

  De breedte is voor hem een belangrijke faktor (en dat zit vaak wel goed als ik het kaartje zo bekijk), maar de helling moet natuurlijk ook binnen de perken blijven. Zijn de als blauw bestempelde pistes in het hele gebied eigenlijk eerder rood? Of gaat het om specifieke stukken?

 14. Spyder Marco schreef:

  Tja..wat zal ik zeggen.. overal is een blauw indicatie weer anders lijkt wel.. en dat met alle kleuren. Het is ook beetje wat je gewend bent..mijn blauw is wellicht niet jou blauw snap je.. maar het gaat om specifieke stukken die bestempeld staan als blauw, maar best pittig rood zijn hoor. maar onthoud dat wij erheen gingen toen het ontzettend warm was, en de pistes zeer pappig waren, als je een harde goede piste hebt en lekker fris weer, merk je dat aanzienlijk met afdalen. gaat veel gemakkelijker..ik was meer de bilten aan het onwijken:-) de richting van Elmau is wel wat meer blauw..hele mooie dalafdaling heb je daar. hoop gewoon op goed winterweer, en de pistes goed zijn, en dan word mijn rood van vorig jaar al gauw weer blauw…gr

 15. Jochem schreef:

  Dat is toch een nadeel van een lagergelegen piste, hoe mooi ze het ook prepareren. Bij-een geschraapte pap ontwijken is mijn hobby ook niet. Maar ik kom d’r wel af hoor.

  Gelukkig zijn wij toch veel “Zwitsers rood” gewend, wat in mijn beleving wat intenser is dan Oostenrijks rood en soms zelfs overeen kan komen met Oostenrijks zwart. Maar los van het land lijkt elk ski-gebied daar toch ook weer z’n eigen invulling aan te geven. En zoals je zegt hangt het zeer sterk af van de weersomstandigheden.

  Het komt wel goed! En voor de rest blijven we altijd duimen 🙂

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.