Situatie 15 november (klik aan)

In tegenstelling tot wat je leest op de voorpagina van De Telegraaf vandaag is er absoluut geen winterinval in beeld. Noch binnen het GFS model noch binnen de ECMWF. Hierboven de kaarten voor 15 november van GFS. Een Europees hoog met hoogstens wat lichte nachtvorst. Het Europese model belooft zelfs een zwakke westcirculatie.

Neerslagkansen
Daarmee blijft het uitkijken naar iets wat na 15 november zou kunnen gebeuren, maar ook dan zien we in de ensembles dat we waarschijnlijk niet lager duiken dan normale waarden voor de tijd van het jaar. Maar voor de Alpen en andere berggebieden is dat ook prima want het normale klimaat daar is goed genoeg voor wintersport. Nu alleen nog wat meer neerslagkansen erbij!

Heb maar een categorie “Afwachten” aangemaakt. LOL.

Categorieën: Afwachten

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

15 reacties

Gesloten voor reacties.