zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Aanzienlijke kansen voor de zuidkant en voor de Pyreneeën sowieso

check ook eens

22 Reacties

 1. Martin schreef:

  Ik kan uit het bericht niet echt filteren wat nu de weersverwachting voor de Noord Alpen (Oostenrijk voor mij) de komende week is. Kun je wellicht nog even een korte aanvulling doen? 🙂

 2. MierenN--ker schreef:

  Dinsdag de 29e mag ik ook weer op voor de 200km op de Weissensee! Het lijkt dus vooral koud te gaan worden en nog geen sneeuw? Wellicht dat IJsmeester van de weissensee Norbert Jank de kans ziet de route naar het grote meer uit te breiden? Dat zou mooi zijn! Bij weinig wind wellicht voor t eerst onder die 8 uur

 3. Ilona van Dam schreef:

  En wat doet het weer aan de Oostenrijkse Noordkant?

 4. Sven schreef:

  Eindelijk de zuidkant! Ondersteunt het Europese model dit ook?

  • Roy schreef:

   Vooralsnog niet echt Sven. Maar zeker met een zuidkantdump is dat nu nog moeilijk te voorspellen. EC geeft voorlopig 10 -15 cm op voor Val Gardena.

   • Roy schreef:

    De Franse Alpen komen volgens EC weg met 15-25 cm tot 30 januari.

    • Roy schreef:

     Prettige is wel dat daarvan de 1e 10-15 cm binnen de betrouwbare termijn valt komende dinsdag/woensdag. Uiteraard moet ook dat eerst nog vallen natuurlijk..

   • Hans schreef:

    Val Gardena t/m 384h. Sneeuwkanonnen kunnen sowieso blijven draaien.

    [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/graphe3_1000___11_8_46_6__png-VG-20-1-2019.gif[/img]

    [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/VG-20-1-2019.png[/img]

 5. getjo schreef:

  zomaar ff vraagje ik zie bij zdf sneeuwhoogte bij stuben en lech nog 2 meter 30 2 dagen geleden nog 5 meter kan dat in 2 dagen zoveel minder geworden zijn?

  • Roy schreef:

   Zeker is dat door het gewicht van 5 meter voornamelijk verse sneeuw, dit flink is ingeklonken na een week. Dat kan niet anders. Of dat gehalveerd kan worden met een week lijkt mij niet maar misschien een klein beetje gesteggeld met die 5 meter voor de mooie mediaberichten?? Is het zonnig geweest? Zal dan ook een beetje sublimeren bij zitten maar dat zal niet zoveel zijn. Tja what else?

   • Wessel schreef:

    5 meter ligt er alleen op de Valluga, voor de rest ligt er op de bergen in de Arlberg meestal tussen de 3 en 4 meter. Lijkt me genoeg 😉

 6. Asten (Harmelen) schreef:

  En enigzins onderbelicht: vooralsnog geen tekenen dat er (langdurige) föhn aan zit te komen.
  Integendeel… geleidelijk aan nemen de sneeuwkansen in de loop van volgende week weer toe en dat bij gematigde temps.

 7. Tobias schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/asitz-190117-1450-uh-(1).jpg[/img]

  Nice, heb de webcam locatie gevonden. Stukje lopen en een shot dat ik erop sta:)

  Wat een week was dit in leogang. Ongekende wintersport feeling. Bakken met sneeuw, zon en goede piste:)

 8. jeroenamsterdam schreef:

  @Hajo Hier een link: https://wattsupwiththat.com/2019/01/19/no-evidence-experts-continue-to-debunk-wapos-claim-about-the-shutdown-and-weather-forecasts/

  Over de shutdown en het GFS weermodel. Schijnt GEEN last te hebben van de ‘shutdown’. Ik denk eerder dat beide weermodellen(GFS, EMCWF) moeite hebben met ongebruikelijk weer. Daarmee bedoel ik dus als de jetstream gaat meanderen.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.