Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Een prachtige zomervakantie kan hier van 20 juni tot en met 8 september.

Aanloopje naar meer warmte …. met meer regen!

check ook eens

19 Reacties

 1. Asten (Harmelen) schreef:

  Yep, net zoals er officieel gewoon geen cijfers zijn over het aantal en de intensiviteit van hoosbuien.
  Wat is er dan mooier voor verzekeraars om de premies omhoog te gooien en het achterstallige onderhoud van rioleringen met de k@tsmoes van klimaatverandering in de mik van de burger te schuiven door absurde premieverhogingen/stijging gemeentelijke lasten.
  Zo ver ik kan constateren is er in de loop van 130 jaar een toename in de hoeveelheid neerslag waar te nemen van tussen de 5 en 12% (toen Leo hier nog zeer regelmatig met zijn blogs deze website geselde kwam dit nog wel eens aan de orde).
  Ik heb ooit mijn Waterschap wel eens een mail gestuurd met het verzoek om bewijs van de toename in het aantal hoosbuien én de intensiteit.. Nooit iets van vernomen…
  Men baseert eea wrs op de modellen van het KNMI en andere belastingrovers..
  Uiteraard moet je het rioleringsnet up to date houden en daar is in het verleden nogal eens de hand mee gelicht maar hoosbuien waar in korte tijd extreem veel neerslag uit valt daar is geen enkele riolering tegen opgewassen (max 20/40 mm per uur). Gaan we rioleringen aanleggen die 100 mm of meer per uur kunnen verstouwen of zorgen we er voor dat we niet alles volbouwen en de regenmassa’s geleidelijk het riool in kunnen laten lopen.. tuintjes weer groener etc…etc..
  Anyways… wat een fantastische dag is het vandaag weer !

  • Paul A Club 1989 schreef:

   +1

  • Hans schreef:

   Mee eens….. en zeker, want een heerlijk weer: niet te warm (nog) 😉

  • Roland Bodegraven schreef:

   Tuin groener… check! Heerlijke dag om de graszoden te leggen. Was volledig bestraat en nu 2/3 gras en border 🙂

  • BAM! Nagel op de kop!

   België is niet veel beter hoor, in sneltempo alles lekker volbouwen en wat overblijft asfalteren of betonneren we en die paar bomen, tsja… omkappen die handel.
   En dan maar komen lopen zeiken en klagen dat kelders onderlopen en rivieren buiten hun oevers treden wanneer het twee dagen na mekaar regent.
   En is met heel veel zaken hetzelfde liedje. Maar dat mag niet worden gezegd of geschreven, anders ben je een ketter in de klimaatkerk weet je wel. 😉
   Maar goed, komende week lijkt het prachtig wandelweer te worden. 🙂 😉

  • Martijn sonnenberg schreef:

   +1
   Je kunt natuurlijk een Wob verzoek indienen. Dan moeten ze stukken overleggen

 2. Hans schreef:

  Italië heeft zeker even niet te klagen vwb neerslag. Wat te denken ALS de sneeuw nog gaat smelten komende zomer want er ligt nog wel wat……………..
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/05/1557593728.jpeg[/img]

 3. Hans schreef:

  Zou het knmi met een persbericht komen? Denk eerder dan aan korte(re)maar wel heftige neerslagperiodes. Klimaatverandering (in NL) zou toch gaan zorgen voor nóg warmere zomers á la 2018 welke we ook nu in 2019 kunnen/konden verwachten…………

 4. vanDam schreef:

  Op Instagram staan een paar mooie foto’s van het sneeuwruimen op de Timmelsjoch,
  https://www.instagram.com/timmelsjochpass/p/BxMT3AMpAKk/

 5. Hans schreef:

  Hoe datzelfde Zell am See met het spiegelgladde water in no-time kan veranderen in………………

  https://salzburg.orf.at/news/stories/2981034/

 6. Hjs schreef:

  Iedereen gooit zijn tuin vol met tegel etc. en wie schuiven we dat in de schoenen, het knmi…. kinderachtig. Als de belastingbetaler, (de betegelaars) de boel waterdicht volbouwen, dan zal de belastingbetaler ook de toenemende piekdrukte op het riool moeten betalen. Geen klimaat of wat dan ook is hier verder van belang. Stimuleren dan we wat meer natuur in de stad houden is dat wel. Het platteland stroomt wonderbaarlijk genoeg nooit over he 😉

  Mei zal bijna zeker veel te koud gaan uitpakken, na 13 maanden weer eens een koude maand. Europa is wel een uitzondering, globaal is het gemiddeld nog steeds warm.
  Koude zoals deze maand zou weer eens in de winter moeten komen, nu hebben we er weinig aan. Duimen….

 7. Hjs schreef:

  De mei koude plus een link naar de zomerverwachting.. HEET EN DROOG.

  http://www.weerstationlosser.nl/

 8. Carl schreef:

  Zalig die winterbeelden op tv. En dan bedenken dat je in mei bent.
  Af en toe een eenzame skier.
  Ja het kriebelt toch een beetje. Volgend skiseizoen een weekje extra overhouden om last minute nog eens naar ginder af te reizen

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.