Obertauern heeft zijn naam als Schneeloch vandaag weer waargemaakt. Waar we op verschillende webcams (en ook Eric’s filmpje) vanmiddag flinke opklaringen zagen, bleef het hier de gehele dag zwaar bewolkt met aanhoudende lichte sneeuwval. Daarnaast waaide het ook nog eens behoorlijk. Niet bepaald ideaal voor het maken van mooie promo plaatjes, en voor sommigen onder ons misschien ook geen ideaal skiweer, maar o wat hebben we genoten van de poeder-pistes die er gewoonweg heerlijk bijliggen!

Obertauern - Dag 2-1

De hele dag zijn we op sleeptouw genomen door onze eigen prive-gids Franz. Niet geheel toevallig stelde hij rond half 12 in de ochtend voor om te gaan lunchen. Toen we eenmaal binnen waren bleek al snel waarom Franz ons al relatief vroeg mee de Hochalm berghut in had gelokt: de Hahnenkammrennen stonden op het punt te beginnen! Zelf heb ik deze legendarische wedstrijd wel eens bekeken vanaf de bank in Nederland, maar het was weer een hele nieuwe ervaring om het vanuit een berghut omringd door enthousiaste Oostenrijkers mee te maken.

Obertauern day 2 web-1

Helemaal toen Hannes Reichelt uiteindelijk de grote downhill wedstrijd won. Zelf gingen we kort daarna de pistes weer op, maar ik gok dat een aantal van de ’toeschouwers’ rechtstreeks de après-ski in zijn gerold na deze Oostenrijkse overwinning. 

Obertauern - Dag 2-5

Zelf hebben we eerst nog ruim vier uur genoten van de fijne pistes waar inmiddels grofweg 30cm verse sneeuw op ligt. Maar daarna zijn ook wij in de grootste après-ski kroeg van Salzburgerland beland: de Lürzer Alm.

MS_1448_ens

En nu is het wachten op de volgende neerslagzone die vanaf vannacht weer voor de nodige verse sneeuw gaat zorgen aan de Oostenrijkse en Zwitserse Noordkant. Bovenstaande Ensemble grafiek is officieel geldig voor een prikpunt in de buurt van Obertauern, maar is eigenlijk voor de gehele Oostenrijkse Noordkant toepasbaar. Morgen sneeuwt het vrijwel overal licht tot matig en tijdelijk zelfs intensief tot in de lage dalen. Verwachte accumulatie: opnieuw zo’n 15 tot 30 cm met lokaal enkele uitschieters daarboven. 

Rtavn364

Verder staat het bericht dat Hajo vanmorgen heeft neergezet voor de korte termijn nog geheel overeind. De volgende depressie in de huidige reeks arriveert maandag in de West-Alpen. Daar wordt dan ook de meeste neerslag verwacht, maar opnieuw pakt de rest van de noordkant weer zijn graantje mee. De door de VVV directeur van Obertauern afgegeven 50cm vers gaat hier in totaal zeker worden gehaald de komende dagen. Voor vanavond laten we het hierbij, in de reacties heel graag analyses met betrekking tot de langere termijn. Morgen meer! 

PS Lees met betrekking tot de storm vannacht in Nederland en ook in de Franse Alpen nog even terug in Hajo’s weerbericht van 23 januari

 


Finn

Finn Brouwers (23 jaar) reageerde veelvuldig op Hajo's vorige platform toen hij als 17-jarige snowboarder op het VWO zat. Hajo viel op hoe veel kijk hij op meteorologie had. Hajo en Finn spraken af en Finn werd vaste invalkracht. Finn startte een studie tot beroepsvlieger aan de KLS en had steeds minder tijd. Inmiddels is Finn ruim een jaar afgestudeerd en vliegt hij vanaf Schiphol naar vakantiebestemmingen binnen en buiten Europa. Daarnaast vind je Finn nog altijd op WSWM om Hajo bij te staan tijdens de drukke momenten in het winterseizoen!

16 reacties

Gesloten voor reacties.