Dikke meter poeder in Wolf Creek Colorado droom voor 1500 early birds  

Niet te geloven. Bovenstaande foto is écht van afgelopen weekeinde. Lees hier wat er in de Rockies aan de hand is. Amerikanen houden van een geintje en zo proberen enkele hoog gelegen skigebieden elk jaar puur met kunstsneeuw elk jaar het vroegst te openen. Maar dit jaar dumpte er op 6 oktober een meter poeder op Wolf Creek in de zuidelijke Rockies.

Een local die erbij was zegt dat hij nog nooit ook maar iets vergelijkbaars heeft meegemaakt. Wolf Creek en de iets noordelijk gelegen gebieden Loveland en A-Basin gaan nu proberen doorgaand open te blijven tot in mei.

Hier meer foto’s van de opening.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.