Pila

Vanuit La Thuile gingen we door richting Aosta, een oud Romeinse stad die gekenmerkt wordt door kerkjes. Hier kan je de gondels naar boven nemen richting Pila. Pila kent maar liefst 70 kilometer aan pistes en is vooral een populaire bestemming op zondag.  Zoals je kan zien op de bovenstaande foto, leuke verzameling skistokken :). Kleine tip die ik jullie niet wil onthouden, je drinkt hier heerlijke cappuccino voor slechts €1,50. Ik vertel jullie meer over dit skigebied in Valle d’Aosta in dit blogbericht.

Rode pistes knallen in Pila

In dit skigebied vind je voldoende variatie aan pistes, steile hellingen, blauwe straatjes om op uit te rusten (of te oefenen), heerlijk brede stukken en ook hier weer off-piste mogelijkheden. Wat ons vooral opvalt is de weg naar boven… gondeltje in, gondeltje uit, stoeltjeslift in, stoeltjeslift uit… en ga zo maar door. Het duurt even voor je helemaal boven bent, maar dan heb je wel een prachtig overzicht over dit gebied.

Zoals je op onderstaande foto kan zien is hier de voorbije periode veel sneeuw gevallen, weer heerlijk mooie witte bergtoppen.

Pila

Nadeel van de dag, wij bezochten deze regio op een zondag. Blijkbaar is dat een no-go… vertelde een insider ons. Op zondag komen hier massa’s toeristen, zeker wanneer het mooi weer is. Verwacht je aan wachtrijen zowel aan de liftjes, de gondels als de restaurants. Ook durven de liften hier wel eens stilvallen, maar je kan altijd via de grote télécabine gaan.

Hieronder even een prachtig brede piste, sommige stukjes durven ook heel rustig zijn. Het is vooral goed zoeken waar je moet zijn.

Pila

Pila

Pila is een sneeuwzeker gebied

Wat nog belangrijker is dan die (oude) liftjes is natuurlijk de sneeuw! En die heb je hier meestal wel. Dit skigebied ligt tussen de 1800 en 2700 meter en krijgt heel veel sneeuw vanuit het Zuiden. Indien het toch een minder seizoen is kan je hier rekenen op de 150 sneeuwkanonnen.

IMG_8862

Meer weten over Pila, kijk dan even op de website.
Ben jij hier al geweest deel jouw ervaringen hieronder.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

9 reacties

Gesloten voor reacties.